reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Edyta no to masz supe grzeczne dziecko:tak:u nas jest odwrotnie-na chwile odkladam do łóżeczka-a tak non stop musze go miec przy sobie:no:ech...
A z tymi tetrami....w sumie to pranie robie raz na 3 dni,piore razem z ubrankami,nie gotuje,bez problemu sie dopieraja,nie wiem co to odparzenie chociaz uzywamy tylko pudru:-Dwiem ze malo osob ich uzywa,a jak mowie ze uzywamy pieluszek tetrowych to wszyscy sie tylko usmiechaja pod nosem:sorry:ale co ja sie bede przejmowac:-pno i troszke kasy zostaje w kieszeni:-)bo paczka Hugiessow wystarcza nam prawie na cały msc:tak:

reklama
podmienili mi dziecko:szok:
moj niejadek dzis w ciagu 5.5h zjadl 340ml - gdzie to zapisac!!!:-D
Edyta moj Karol tez jest grzeczny- on tyle spi ze ja sie dziwie jak mu sie to nie znudzi:-D:-D:-Da jak sie obudzi to usmiech od ucha do ucha przez pol godziny i juz sie szykuje do kolejnej drzemki.

:szok::szok::szok::szok:Karolina ja bym powiedziała ze to bardzo duzo:szok:
Ale u Ciebie może to oznacza zmiany na lepsze:tak:i Karolek może zacznie jadac juz dobrze:-)Życzę Ci tego:sorry:

dzieki Kira tez mam nadzieje ze maly bedzie jadl rzadziej i wiecej na jeden razdzis zjadl 100 o 12.30 potem na spaniu dalam reszte i dopil 40, po spacerze o15.30 kolejne 100 i po 2 h znow 100:-D oby nie zapeszyc:sorry:teraz go rozbudzilam bo ile mozna spac i szaleje-oglada grajacego slimaka :-Da jak Adas?

Karola ja też karmie butla i nawet tym samym mlekiem i moim zdaniem to wcale nie jest duzo...tymbardziej że je po 100 ml...jak by zjadł wiecej to przerwy miedzy butelkami by były może dłuższe ale jak je mniej to może dlatego karmienie wychodzi czesciej....fajnie że ma apetyt to najważniejsze:-Dz waga nie ma problemów sama pisałaś ze chuderlaczek:tak:jakby podliczyc mojego Piotrka to tez zje w ciagu 4 godz(4 godz to przerwa miedzy jedzeniem) tak 300 ml(ale jak spojrzec na tabelke na mleku to jest ok)
A co do debridatu to sie pomyliłam rzeczywiście 2.5 ml pomyliło mi sie z woda koprowa...a strzykawki nie próbowałam wiec dzieki za rade edyta:-)

Natalia widze ze ty sie trzymasz tabelki wiec zwroc uwage ze w 3 mcu juz jest 5 posilkow nie 6 wiec przerwa wynosi ok 5h:-Dwiec oni na 5 h zalecaja 180ml (150ml wody plus 5 miarek)opis jest pod tabelka:-Dwiec ja uwazam ze moj Karol jak na swoje wczesniejsze mozliwosci zjadl naprawde duzo:tak:

Karolina ja sie nie trzymam tabelki tylko o niej napisałam żeby cie uspokoić że mały nie zjada ogromnych ilości...pozatym pytałam lekarki jak byłam po debridati wszystko jest ok z posiłkami a te odstepy 5 godz w jedzeniu to wogóle jakas magia...:sorry:powioedz jakie dziecko tak je w tym wieku???ja wlewam 140 wody i z proszkiem mi wychodzi troche ponad 150 ml

Dziś normalnie stał się cud mało, że cały dzien była grzeczna to 20.00 a ona śpi sama zasnęła w łożeczku po kąpielce i cycusiach chwilunie popłakała i zasnęła. Ciekawe jak długo hehe założe się , że za poł godziny sie obudzi. Najlepiej bo teściowa z góry usłyszała, że mała płacze i zbiegła już pedziła do łozeczka ale na szczescie zdążyłam jej powiedzieć ze ma jej nie brać:) bo ona często mi takie numery robiła ja małą kładłam spać i widziała ,że mała nie śpi to mi ją zabierała do siebie na góre i był koniec spania.

Edyta skoro teściowa tak ci zabierała dziecko w trakcie zasypiania to nie dziwie sie że potem Oleńka nie mogła zasnąć do godz.24 :szok: a tak wogóle to gratulacje dla tak grzecznego maleństwa :tak:

reklama
Ja jutro wracam do Bydgoszczy teściowa nie widziała Piotrka 3 tyg i lekko mówiąć jest strasznie pojarana:laugh2::-D:-)mój mały też własnie zasypia:-)mam nadzieje ze tak do 1 pospi:sorry:Brawa dla wszystkich grzecznych aniołków :-D

Do góry