reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

cześć dziewczyny...
U nas nie zbyt ciekawie zaatakowała nas grypa jelitowa, boję się o Olke bo ona oprócz rozwolnienia ma dość wysoką temperaturę:-(Niestety nie chce nic pić wszystko wypluwa:no: Lekarz stwierdził że ona ma i grype jelitową i ząbkowanie jednocześnie. Dziś w nocy się budziła płakała. dopiero po czopku się uspokoiła. Nie mam pomysłów co jej dawać do jedzenia...:-(Oby to chorupsko sie jak najszybciej skończyło.

reklama
Edyta współczuję chroby. Ula też ma od wczoraj gorączkę i nic poza tym, może to trzydniówka? Dzisiaj idziemy do lekarza to się dowiem. No i ząbkowanie również w toku, pierwszą dolną jedynke już mamy od tygodnia ale następna wyłazi...ech..ciężki czas.
Siedzę w domu z marudą, niewyspana a za oknem taka cudna pogoda się marnuje.

Pozdrawiam wasz wszystkie cieplutko!!

Hej mamuśki. U nas tez ząbkowanie w najcięższej fazie. Wszystko źle i maruda straszna. Edyta ja wczoraj wcisnęłam Oliverowi zupkę kompletnie zimna, taka z lodówki i jakoś poszło. Nie za dużo ale zawsze coś.

U nas tez nieciekawie, ale tym razem z mezem, przedwczoraj w pracy cos zle zlapal i mu przeskoczylo w reku a wczoraj mu lape w gips wsadzili:baffled: i marudny strasznie, wytrzymac ledwo mozna, juz chyba wole marudne dziecko od marudnego meza:-D.

Zuzia juz ma 5 zabkow, wyszly jej 3 na gorze na raz, i to bez objawowo, zadnej goraczki, placzu, troche marudna jest ale nie bardzo, wczesniej miala trzydniowke a ja myslalam ze to od zebow goraczka, ale wysypalo ja i goraczka minela.

Gorace buziaczki dla Was wszystkich

Witajcie dziewczyny nie wiem co się dzieje ale to chyba jakaś czarna seria u nas koszmarne nocki.Ala budzi się w nocy niemal że co godzinę i jest płacz na cały dom.Idą jej trzy dwójki wydaje mi się że to już długo nie potrwa ale zobaczymy w praniu.
Edyta-Zdrowia dla was.
Naur-Mam nadzieję że już się uporaliście z trzydniówką.
evelinakol-Niech już się wybiją te ząbki to sobie na chwilę odetchniecie.
ewelia-Współczuję ale z facetami to już tak jest,zrobią sobie małe kuku a stękają jakby im kończynę odjeło.

Biedne te nasze dzieciaki wszytko będzie ok jak już skonczą ząbkować ale kiedy to sie skonczy???:baffled:

evelina- mi wczoraj lekarz powiedział ,że mam dawac Oli własnie chlodne posiłki i tak samo wode czy cherbatkę chłodną, żeby jeszcze bardziej nie podrażniać dziąsełek.

U nas tez ząbki ida pełna para gorne jedynki to normalnie tak przeswituja ze zarys widac hehe ale sa jeszcze pod dziaselkami w nocy tez dawałam czopka bo strasznie płakał i sie budził:-(

Kira po powrocie Andrzeja to mniej plecy bola bo on łazi za Piotrkiem i moge pospac do 9:tak:No i te inne przyjemności:-p:-)Teraz jest lepiej ale na poczatku to taki przylepiec tylko do mnie a jak mial isc do taty to ryk:szok::baffled:No ale nie ma sie co dziwic tak długo taty nie widzial...

A ja mam teraz luz bo Andrzej wzial Piotrka do tesciow zebym mogla sie pouczyc niedlugo egzam no ale na forum musialam zajrzec:rofl2:

Dziś kupiłam nowy płym do kąpieli dla małego i taki dość intensywyny zapach i piana się zrobiła w wannie i chyba się tej piany Bartuś przestraszył bo zaczął płakać w wannie, ledwie go tam wsadziłam a wcześniej nic się nie bał i było ok. Jak go wyjęłam z wanny to zaraz sie uspokoił. Bym nie pomyślała że się można piany przestraszyć.
Truskawką chciałam go poczęstować, ale wypluł. Woli biszkopty (czytaj słodkie) od owoców czy warzyw:baffled:
Noc to mieliśmy przedwczoraj jakąś marudną, nie wiadomo czemu. Musiał spać ze smoczkiem czego normalnie nie robi no i ze mną w łóżku czego też już nie robi. Ale poza tą jedną nocą, jest super, bo Bartuś dobrze w nocy śpi, chodzi spać tak od19 do 21 - w zależności jak drzemki w dzień, a wstaje rano miedzy 5 a 6.30 najpóźniej no ale jestem zadowolona.:-)

Edyta, dużo zdrówka dla Oleńki.
gratulacje dla nowych ząbkowiczów

Gorzej być nie mogło. Mnie też dopadło to świństwo i to pożądnie:wściekła/y:Chodzę co chwile na kibelek:angry:. Maciusiowi już wczoraj przeszło , jego juz trafiło z soboty na niedziele. Przemo lezy w łóżku już 3 dzień. Ola troszke lepiej ale jeszcze luźna kupa ,za to gorączki nie ma. Poprostu katastrofa.....:no:

Zatem dużo zdrówka Wam życzę żebyście czasami tez nie załapały czegoś. Buziaczki.:-)

reklama
naur - widzę, że mamy takie samy maty pozzlowe dla dzieciaczków. moja Wiki je uwielbia. U was choróbko zatrzymuje w 4 ścianach, a nas wyciek chloru w Poznaniu, który jest niby opanowany, ale póki co nie wyjde z mała, bo przecież trochę to potrwa, zanim sie ten caly chlor jakoś rozprosy i "wyparuje"

Ząbki u nas ok, rosna 2 górne dwójki, juz przebily dziąsła, tak więc Wiki spokojna.
kama - ja truskawki podaje od kilku dni, chociaz niby nie powinno się przed roczkiem, bo sa alergizujące... Wiki nie jest alergikiem i zaczęłam podawac od maleńkich kawałeczków. wczoraj (5 dzień) zjadla jedna średniej wielkości. bardzo jej smakuja i pói co ok, więc myślę, że już nic sie nie wydarzy złego. Jednak limit 1 dziennie postawiony;-)
natalia - 3mam kciuki za egzamy!!

Do góry