reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Wiki, to ja bym też nie wpadła na to że to cukier uwiera małą:baffled:
Natalia, fajne te wasze spacerki, u nas to jednak jeszcze są głównie "wózkowe"
Mrozik, ojej to się zmartwiłam , mój Bartuś raczej szczupły a też go wtedy dopadło:-(. Trzymaj sie dzielnie kochana, acha, mi to kazali wszyscy dużo opukiwać dziecko żeby mógł odkaszlnąć. Początkowo wydawało mi się że to nie pomaga, ale później chyba faktycznie przynosiło ulgę. Acha, dużo wietrzyć mieszkanie jeszcze. A sama od siebie to kupilam taką maść pulmex rozgrzewającą i smarowałam Bartusia.

Acha, wczoraj mój synek wstał samodzielnie po raz pierwszy w swoim łóżeczku na nóżki!!! :-)Niestety, widziała to tylko Babcia, a Bartuś po moim powrocie już swego wyczynu nie powtórzył.:-(Tak to jest jak się chodzi do pracy...

reklama
Duzo duzo zdrowka dla Filipka, jak najszybciej wracaj do zdrowia. BUZIACZKI

Kama - Brawo dla Bartusia, dzielny chlopak, zanim sie obejrzysz bedzie smigal po domu

Laura - Zuzia tez nie wstanie sama, co najwyzej tak na chwile przy lozeczku ale nie stoi pewnie, stawiam ja czasem bo ona to lubi, ostatnio probuje raczkowac, juz jest na kolanach ale nie wie co dalej robic:laugh2:

Madziara - o hoho ale Nikodem przystojniak, a Ty go tak malo pokazujesz, super chlopak i rzeczywiscie duzy. Duzo zdrowka dla malego

Natalia - fajne te Wasze spacerki, u nas jeszcze place zabaw puste, i to jest plus duzych miast, jest gdzie z dzieckiem pojsc. Piotrus juz zawiera pierwsze znajomosci, musisz teraz uwazac zeby nie rozkochal jakiejs dziewczyny w sobie:-p

Mam pytanie, czy tylko ja tak rozpuscilam swoje dziecko ze spi ze mna w lozku? Czy jeszcze ktos spi z maluchem? A myslicie ze da sie jeszcze tego oduczyc? Staram sie przekladac mala jak zasnie ale ona sie moment budzi. Musze sie za nia wziasc:tak:

kama-Gratulacje dla Bartusia.My też kiedyś dostałyśmy od lekarki maść Pulmex,a później słyszałam w jakimś programie w TV że takich małych bąbli nie powinno się smarować maściami rozgrzewającymi,ale nie pamiętam dlaczego.Niestety ile lekarzy tyle opini i bądź tu mądry człowieku.

Nam nie pozwolili smarować jrozgrzewającymi jak są obturacje. Nie wiem czemu, ale podobno mogło by się dziecko udusić. Tylko stópki pozwolili wysmarować

Z tego co ja wiem to małym dzieciom tylko stopki można smarować i to tez nie dużo. Po protu skóra małego dziecka jest bardzo delikatna i mogłoby go za bardzo szczypać takie rozgrzewanie.

Ewelia Nikodem tez spi z nami w łóżku. Jak na razie to nie myślę o przeniesieniu go do łóżeczka,bo ostatnio jak próbowałam to sie od razu obudził wiec na razie dałam sobie spokój.

I powiem wam jeszcze , że moja siostra urodziła dzisiaj córeczkę :) Mala ważyła 3900, 54 długa i urodziła się przez cesarkę.

Madziara-No widzisz a ja Alunię kilka dni smarowałam tą maścią,a miała wtedy 3mieciące.Mam pecha do konowałów.
No to gratulacje dla siostry.W mojej rodzince też szykują się dzieci.Męża siostra rodzi w czerwcu,a moja ma termin na 1listopada.

alez mam zaleglosci, a i tak nawet nie mam kiedy nadrobic, wiec przeczytalam tylko kilka ostatnich postow...

Ewelina Szymon tez spi z nami, co prawda nie cala noc, ale tak od 3-4 w nocy, zalezy o ktorej sie obudzi, ale sa i takie noce ze spi juz od 23 w naszym lozku, tak wiec to roznie bywa. Ja to bym wolala zeby spal w swoim lozeczku, no ale nie mam sily nad nic stac i go usypiac:zawstydzona/y:

Moj maluch tez nie wstaje sam choc bardzo chce, ale nawet jak go podtrzymuje to nie stoi pewnie. Za to idzie mu co raz lepiej raczkowanie.

Madziara mnei to Szymcio caluje prosto w usta, wyglada to powalajaco, bo podobnie jak Nikodem otwiera buzie i atakuje, a ja potem tez cala poslimtana jestem;-):-)

Madziara gratulacje, jestes ciocią pierwszy raz??? ale malutka duuuuza sie urodziła, Kuba tez mial 3940kg. i bylo co przeć :-D no ale jak to cesarka, to obylo sie bez "przeciskania" ;-)

jesli chodzi o masc rozgrzewającą, to tez slyszalam o smarowaniu stopek, tak wlasnie robilam + jedno male kółeczko na klatce piersiowej, bo grzeje to potwornie...

kama gratulacje dla małego akrobaty, nie martw się następny wyczyn napewno cie nie ominie ;-)

reklama
Aleście się rozpisały kurcze.:rofl2:
Moja Wiki nie śpi z nami w nocy nigdy nie spała tylko rano jak przemek do pracy idzie a mała nie śpi to kładzie mi ją do łóżka i też ostatnio ze mną jeszcze troszkę zasypia.
Wiki wstaje wszędzie gdzie sie da przy futrynie przy ścianie przy zabawkach wiekszych i teraz opracowala metode przy mojej nogawce skubana aostatnio nauczyła sie raczkować i to całkiem nieźle jej idzie do tej pory pełzała.
Jeżeli chodzi o maście rozgrzewające to nie wiem ja od piwerwszego dnia pobytu Wiki w domu smaruje ja spirytusem i oliwką żeby ją troszke zagrzac być może przetrwałyśmy zime bez chorób.

Do góry