reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Oj nie bylo nas dwa dni a forum widze kwitnie:-D
Wczoraj bylismy u moich rodzicow i na zakupach a dzis u brata meza caly dzien spedzilismy:tak:baaardzo przyjemny weekend,gdyby nocki byly lepsze:dry:.Adas budzi mi sie z rykiem znowu i8 nie chce spac:no:nie wiem juz co jest.Jedynka lewa juz sie przebila,dwójka jest widoczna-zaraz wyjdzie-moze to i przez zeby:confused:Chociaz sama juz nie wiem:dry:
Karolki-super filmik:tak:Karolek taki słodki,nie wie na kogo patrzec:tak:
Ewelia-super:-DAdas tez tak sie bawil balonem,a jak on strzelal to wybuchal smiechem,i tak w kolko:-Dale zanim zdazylam wpasc na pomysl zeby sfilmowac to balon pekl:dry:
Aneta-gratulujemy ząbeczka:tak:
NataK-u nas tez jest baran tryk-moja mama sie z nim bawi,a ja znalam baran buc
U nas banan nie przechodzi:no:nadal powoduje odruch wymiotny:dry:banan tylko słoczkowy:-p
a Adas ostatnio strasznie sie chichra,ze wszystkiego i zaczął skrzeczec-az sie dziwie ze gardlo go nie boli:-D
Ostatnio mnie zadziwil bo podraczkowal do sciany,usiadl na pupie,polozyl dlonie na scianie i wstal:szok:niczym praktycznie sie nie przytrzymujac,az mi sie slabo zrobilo:no:przeciez jakby tak walnął w ta sciane...:no:
Kludi-jak zwykle wychodzi niekompetencja lekarska:crazy:słow szkoda na tych konowałów
Aniulka-to samo-taka babe to do szkoly na douczenie-i nie przejmowac sie:tak:
Jesli komus nie odpisalam to przepraszam:sorry2:

reklama
Karolki ja tez słyszałam że mogą ząbki nie wyjść wogole i nie wierzyłam a ostatnio moja sąsiadka mówiła że jej córka 15 lat nie ma 2 poszła do stomatologa okazało się że nie ma wogóle zawiązów tych zębów i nosi aparat żeby naciągnąć jedynki z trójkami i bedą trójki piłowane,a w życiu bym nie pomyślała że takie cuda moga być.
Madziara ale Nikoś jest Duuuuuzy ja nie moge jak conajmniej roczne dziecko taki bystrzak że hej gratuluję.
U nas jest baran buc:-D
A moja Wiki też strasznie ciągnie za włosy aż czasami mi łzy lecą albo drapie to chyba normalne.

Mój Nikodem tez ciągle na nogach i nawet sie już nieźle trzyma - tzn. dość sztywno stoi.

Anetka rozbawiłaś mnie tymi chochlikami. To mi nic dobrego nie wróży. Moje córeczki miały tak samo i niezłe z nich rozrabiary a biorąc pod uwagę, że chłopcy do grzecznych nie należą to... póki co wmawiam Nikodemowi że jest kochanym, grzecznym chłopcem - a mąż tylko się ze mnie śmieje jak to słyszy :D

Dziewczyny a ile wasze maluchy śpią w ciągu dnia? Bo Nikodem od jakiegoś czasu śpi tylko raz, a za to wieczorem idzie wcześniej spać.

Madziara-Alunia śpi kilka razy,najpierw o 7.30 około dwie godziny,czasami godzinkę zależy(niestety nie wiem od czego) potem na spacerku mała drzemka jakieś pół godzinki i później około 15.00 jakąś godzinkę zdarza się że nawet dwie,ale tylko jak jest deszczowo.
Kira-Adaś jak zwykle zadziwia,niezły z niego wywijas.Teraz to musisz mieć oczy wokół głowy i nawet jedno w d...

Kira no to faktycznie musisz teraz na małego niezle uwazac :tak: u nas "na szczescie" Kuba jeszcze nie raczkuje, ale pewnie lada dzien zacznie, bo juz kombinuje jak tu nozki pod brzusio zgiąć, wiec jeszcze troszke i tez bede musiala w domku kamery pomontowac:-D
Madziara moj maly juz od dluzszego czasu ma ustawione 2 drzemki w ciagu dnia, pierwsza jest zawsze okolo godziny 12, spi wtedy nawet 2 godzinki, a drugie spanko okolo 16 i tez pospi z 2 godzinki. zauwazylam, ze jesli ktoras z tych drzemek mu wypadnie, bo np. jedziemy gdzies, to wtedy jest przerabane i nie chce spac wieczorem, wiec staram sie tak rozplanowac dzien, aby Kuba mogl spac o tych wlasnie porach. a wieczorkiem po kapieli idzie spac ok. godziny 20.30-21.00 i spi do 8-9 rano, bez zadnej pobudki, wiec pod tym wzgledem nie moge na niego narzekac :-)

musze malego pochwalic, bo kryzys z jedzonkiem jakby minął, je ładnie, nie placze i nie rzuca się, oby tak dalej :tak:-oczywiscie musi byc czyms zajęty np. trzyma tubke kremu w łapkach, no ale nie ma mu sie co dziwic, przeciez jedzenie jest tak nudną czynnoscią, ze trzeba cos w raczkach miętolić :-D mysle, ze kiedy sam zacznie jesć, to bedzie inaczej, bo zajmie sie swoim wlasnym talerzykiem i na pewno mu sie to spodoba, zresztą juz wykazuje zainteresowanie jedzonkiem, ale jeszcze mu na to nie pozwalam, bo nie mam cierpliwosci, aby po nim sprzatac. na razie sam wcina chrupki, ale na papu to sie jeszcze nie odważę ;-)

Kira ale zdolny ten Twoj Adaś raczkuje, sam siada, podnosi sie szok:szok::-D

Madzia Piotrek spi zazwyczaj dwa razy w ciągu dnia ok 9 i spi godzinke i ok 14 a potem (tak 1,5 godz)18-19 juz na noc...to taka wersja ze spacerkiem a jak deszczowo to nawet trzy drzemki wychodza:tak:

NataK no to super;-) juz sie chyba tak nie denerwujesz przed posiłkami Kuby? Oby tak dalej:tak:

U was tez taka pikna pogoda..???.bo u nas slicznie słonecznie...

Widze ze ząbkow przybywa u niektorych bąblów:-) a u nas ciagle nic tylko te dwa ale za to jakie wyrosniete hehe:-)

Natalia-Piotrus tez jest niezly;-)ten dopiero szokuje tym bieganiem za kicuszkami i chodzeniem:tak:i to stanie bez podpórek
U nas nocka lepsza.Adas przebudzil sie kolo 6 na mleko,wzielam go do siebie i spal do 8:30:tak:teraz padl
Madziara-Adas spi jak chce:baffled:raz bedzie spal 3 razy po 2 godz,a drugiego dnia 30 min na caly dzien:dry:i zabijcie-nie wiem od czego to zalezy:baffled:
NataK-no to super:tak:tak życzyłysmy:tak:spełniło sie:-p

Byłam z małym u lekarza - nadal ma zastrzyki. Na dodatek jeszcze od wczoraj ma rozwolnienie.

Nikodem zazwyczaj spał dwa razy w ciągu dnia, ale teraz często śpi do 9-tej i potem idzie spać około 12 - spi 2-3 godzinki i później już wieczorem około 20-tej zasypia na noc. Niestety w nocy potrafi się przebudzić i zrobić sobie mała przerwę w spaniu. Próbowałam go kłaść drugi raz po południu ale nie che spać. Jak wychodzimy na dwór to jest trochę inaczej bo przeważnie się choć chwilkę zdrzemnie.

Bartus też nie ma uregulowanych drzemek w ciągu dnia. Tzn. trochę tak - wstaje przeciętnie o 6 rano i najpóźniej ok. 10tej pada na średnio 0.5 - 1 godzinkę i potem po płd. ok. 1-1,5 czasami. Na spacerku też czasami się skimnie. Wieczorem idzie spać o 19.30 - staram się aby to było regularnie. I też jak coś wypadnie, albo są u nas jacyś goście i nie zaśnie o tej porze, to potem jest problem. I ostatnio jak śpi wieczorem to często się przebudza - i to trwa dopóki my nie kładziemy sie spać. Potem już śpi dobrze, z 1 lub 2 przerwami na jedzonko.:tak:

reklama
Wiki tez śpi racej regularnie rano wstaje około 6,30 z tatusiem tatuś wychodzi o 7,30 z domu wstaje ja i sie bawimy tak koło 10 mała pada na jakąś godzinkę i później śpi do 14 o 14-14,30 idzie spać i śpi od godzinki do 2 zalezy i póżniej jak u kamy zasypia po kąpaniu około 19.30.
A moje dziecko dzisiaj robiło porzadki wstała sama przy ławie i wszystko zrzuciła łącznie z cukiernica. Potem płakała nie wiedziałam o co chodzi a teraz jak zmieniałam pieluchę okazało się że w gacie wsypał jej się cukier i ją kuło:-D:-D:-D:-D

Do góry