reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

No to wygląda na to że muszę uzbroić się w cierpliwość i cycusiować dalej.
Ale dzięki że chciałaś mi pomóc.:yes::yes::yes:

reklama
aneta ponoc to całkiem normalne że dzieci w tym wieku wola sie zająć zabawa i poznawaniem świata niz jedzeniem:tak:Może to przejsciow i jak rzozwija sie prawiodłowo to nie ma sie czym martwic;-)zreszta u mnie jest inaczej bo ja cycka wogóle nie daje moge co do grama policzyc ile zjadł a u Ciebie jest cycuś więc tez inaczej...głowa do góry :-)

Edyta duzo zdrówka dla twoich dzieciaczków i oby wyjazd wypalił:tak:;-)

No tomola to gratulacje z tego co napisałaś to ząbek dopiero wychodzi ale juz wuczuwalny..brawo:-)

aneta - moja tez od porannego cycusia (ok.7 rano) do obiadku nic nie je (około12.) czasami popije kilka łyków herbatki. Mi nawet nie tyle przeszkadza karmienie w nocy, co fakt, że trzebaby ją przelożyć.

Dziewczyny kupilam malemu nowe mleko z nestle nan pro 2 i teraz dopiero zauwazylam ze w skladzie jest laktoza:szok::szok:,czy to nie zaszkodzi malemu ???Karolki ty chyba bedziesz wiedziala, bo znasz sie na tych wszystkich papkach, laekarstwach itp..

No wiec Karolki odpowiadaja:-D:tak:Luxik normalnie w mlekach dla dzieci jest laktoza w dosc sporej ilosci, sa oczywiscie mleka niskolaktozowe dla dzieci kolkowych ( bo maja mniej laktazy ktora je trawi i wytwarzane sa gazy w nadmiarze). W mlekach dla alergikow tez jest np w bebilonie pepti w nieznacznej ilosci, w nutramigenie nie ma dlatego jest polecany dla dzieci uczulonych ( nietolerujacych ) wlasnie laktozy. Jezeli Tomeczek nie jest na nia uczulony to wszystko jest w jak najlepszym porzadku, gdyby w tym mleczku nie bylo laktozy to bys mogla sie martwic, bo to jak najbardziej prawidlowy skladnik:tak:na tyle pozwala mi odpowiedziec moje dziecko mam nadzieje, ze wystarczy;-)

Antylopka-o jakie przełożenie ci chodzi?
Edyta-daj znać co tam u twoich maluszków!
Tomola-gratuluję ząbka u nas jeszcze pusto.

Luxik z tego co wiem to laktoza jest także w mleku ludzkim także spokojnie;-)

Dziewczyny wasze maluchy tez tak maja że jak widza jak jecie to im slinka cieknie??Bo Piotrek jak widzi że tylko cos sie "mieli" to odrazu wielkie oczy i pożera wzrokiem:szok::-Dale jak to wyglada aż mi go szkoda czasem hehe

Natalia Szymon jak widzi jak jemy to robi takie duze oczka i otwiera buzke... a mi go zal, wiec staram sie nei jesc jak on patrzy, wiem moze to glupie, ale jest mi zwyczajnei zal.

reklama
Ola robi tak samo ona zaczyna nawet zasysac usteczka, bidulka, nieraz już mi coś wyrwała , najbardziej się trzesie jak widzi kubek i jak jem ciastka. Żal tych naszych skarbów , ale ciekawe dlaczego np tak jest w przypadku mojej, Oli że zjadła by ciasteczko w oka mgnieniu a obaidku nie chce jeść. To są małe cwaniaki i już wiedzą co dobre.

Do góry