reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

hej dziewczyny,troszke nas tu nie było,ale przygotowywaliśmy sie do chrzcin i w koncu jestesmy po,Julia przespala całą ceremonię, az ksiądz byl w szoku ze takie grzeczne diecko i pozniej na obiadku i ciescie tez spala z malymi przerwami na jedzonko.:-)

dziewczyny a jakie karuzele kupilyscie??ja sie zastanawiam nad fisher price,troche kosztuje ale jest dosc ciekawa,a nad matą tez juz mysle,tylko nie wiem jakiej firmy.:confused:
no i kolejna rzecz to kombinezon na zime,nie mam pojecia jaki kupic rozmiar,mała chodzi jeszcze w ciuszkach 56 i niektorych 62,myslicie ze w kobinezonie na 68 przechodzi cala zime?a jak wy robicie??

no a poki co to ciągle czekam az moja Julinka zacznie się do mnie swiadomie usmiechac,wy juz pewnie macie to za soba??no i moja jeszcze nie umie utrzymac glowki lezac na brzuszku,no ale tak w sumie to jestesmy miesiac do tyłu od niektorych waszych dzieciaczkow:-(no i w sumie powinnysmy byc we wrzesniowkach,ale z wami nam tu dobrze:tak:

reklama
kasiaWie moja mała ma 2 m-c i kupiłam jej kombinezon na 68, chociaż teraz nosi 62:)Ale jest tak szyty ,ze z pewnością przechodzi zimę.Duży wybór mają w TATO. Jednak dobrze mieć przy sobie dzidzie bo rozmiary nie są sobie równe o czym przekonałam się kupując śpiochy na 68 i sa na styk na nią:) Co do maty to polecam KOLORINO.Jest duży wybór i mają motywy zwierząt które sa bardzo kolorowe a przede wszystkim mata jest troche wypchana co ułatwia życie bo nie trzeba podkładać koc Drugą matę dostała firmy Canpol Babies i nie jest taka fajna. Jest cienka czyli mata nie jest wypchana , jest cienki materiał i słabe kolory.
Moja Kalorinka , już gaworzy i usmiecha sie do wszystkiego :)ale nadal ma problemy z kupką:( dzisiaj pomogłam jej czopkiem i miała bardzo wodnista ale złotą. Nie wiem czy to dobrze chyba jutro przejdę sie z nią do lekarza.

witam cię Kira:)
Twój maluszek bardzo szybko rośnie:) fajnie takiego dużego trzymac na raczkach :)
dużo zdrówka dla maluszka:)

witajcie dziewczynki
my juz po wizycie. naczekalismy sie ale mam nadzieje ze bylo warto.
maly wazy 5200 w ciagu niespelna 2 tyg przytyl pol kilograma:-)a tak malo mi je widac mu wystarcza:-)
pani doktor zobaczyla uczulenie i stwierdzila ze jest atopowe mozna by to uznac za uczulenie na plyn do kapieli Johnsona ale boli go ostatnio bardziej brzuszek i ma sluz w kupce:wściekła/y: poza tym w trakcie jedzenia sie krzywi i po tez placze wie chyba wie ze cos jest nie tak, sama nie wiem. dostalismy recepte na bebilon pepti bo pil do tej pory bebiolon ha. wypil przed chwila nawet nie zauwazyl ze to cos innego i o dziwo wypil 100 bez zadnych cyrkow:-) mam kapac go w oilatum i czekamy na kupe teraz bo wiadomo to najwazniejsze po mleczku:-Ddzieki za troske, kochane jestescie
ps. mysle ze dzis w nocy Karolek bedzie juz spokojniejszy bo 2 ostatnie noce byly takie sobie, ciagle sie budzil i plakal
ps2 widze ze forumowe dzieciaki rosna ze hej:-Di oby tak dalej!!!

kasiaWie jezeli chodzi o kombinezon to tez o tym myslalam ale ostatecznie kupilismy wklad z kozuszkiem do wozkataki z kapturkiem udalo nam sie znalezc calkiem tani za 50 zl!!! a kozuch strasznie gruby:-)wiec w polarku mozna go tam bedzie zapakowac i po problemie. na wierzch nakladke z wozka albo kocy i nic do niego nie dotrze:-)bo na cala zime to trzeba chyba ze 2 kombinezony przeciez pol roczne dziecko to juz nosi w okolicach 80:confused:
ewelinakol moj Karol tez po swojemu krzyczy na karuzele jak przestanie grac wiec czasem musze stac przy lozeczku i nakrecac po kilka razy:-)nasza jeszcze dodatkowo swieci to dopiero jest zdziwienie jak zgasimy swiatlo:-D
mrozik dobrze ze juz macie to za soba i z malym wszystko dobrze, ucaluj Filipka:*
Kira Gosia dzieki kobitki za troske:*

Dziękujemy za miłe słowa, od razu człowiekowi lepiej :-)
jak znajdę czas to jeszcze coś napiszę, bo coś mnie teraz mama wygania ;-)

dziewczyny ktoras z Was pewnie uzywala Debridat gdzie sie go trzyma? w lodowce???:zawstydzona/y:bo nie wiem napisali w chlodnym miejscu...

Karolina ja trzymam debridat w lodówce....mam do ciebie pytanie o to uczulenie bo mój mały tez ma na twarzyczce i nawet jak zmieniłam mleko na bebilon pepti to nie pomogło...wybieram sie do alergologa ale sie chciałam spytac czy twoja dzidzia ma to uczulenie na twarzy czy gdzieś indziej?..ja mam atopowe zapalenie skóry i boje sie że poszedł w mamusie niestety z tym uczuleniem:wściekła/y::-(

reklama
dzieki Natalia moj tez juz jest w lodowce:-)
moj Karol mial wczesniej uczulenie na buzi i szyjce ale podejrzewalismy z lekarka ze to od kocyka bo nie byl uprany. teraz ma na brzuszku i ramionach a na twarzy w okolicy brwi i dookola ust. jak pisalam chyba wczesniej moze to byc od plynu do kapieli ale ma tez problem z brzuszkiem i sluz w kupce dlatego pepti od dzis:dry:
moze sprobuj krem emolium Karolowi zeszlo z buzki dzis tez posmaruje mu reszte bo pani doktor powiedziala zeby tak zrobic wiec poslucham:tak:buzka ladna sie zrobila szybciutko. problem w tym ze jak go rano posmaruje to pozniej na spacer wychodzimy a to krem nawilzajacy wiec na ta pogode niebardzo. ale nie chce juz mu zadnych tlustych teraz stosowac a zakupilam bambino. narazie sie wstrzymam.;-)
jeszcze pytanko a wit d gdzie trzymacie bo mi w aptece powiedziala kobieta ze wczesnie trzymali w lodowce a teraz chyba cos tam sie pozmienialo i juz nie trzeba ale oni nadal tzrymaja:-D
i jeszcze jedno:-D bylyscie juz na kontroli bioderek? bo ja mam dopiero wizte u ortopedy w poniedzialek.
Natalia od kiedy karmisz butelka? jakie mleka stosowalas? pytam bo my na poczatku czesto zmienialismy, od 3 tygodnia jest na bebilonie ha i od dzis pepti.:tak:na jakiej podstawie zmienili Ci na pepti?tylko chodzilo o to uczulenie na buzi?

Do góry