reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

W końcu może mi się uda coś napisać.
Filipka wsadziłam do "fotelika-kołyski" buja się i ogląda świat a ja mam chwilkę dla siebie :-).
Odnosnie kombinezonów na zimę, to ja mam parę sztuk, 3 dostaliśmy od znajomych, jeden kupiła mama, wiec ten zakup mama nadzieję że będzie z głowy. Na początek zimy na pewno starczy - a później sie zobaczy, jak już bedzie mniejszy to sie zakupi nowy i już, tak to ciężko utrafić z rozmiarem, tym bardziej że nie wiadomo jaka ta zima będzie długa.
My mamy problem za to z fotelikiem do samochodu. Ten co teraz mamy jest do 9 kg, nastepne są do 18, ale to dziecko musi już podobno siedzieć żeby go w to włożyć. Nawet nie wiem kiedy dziecko zaczyna siadać, ale wiem że do tego czasu to Filip pewnie już będzie duźo cięższy. Co zrobić w takim wypadku. Do tego już teraz ledwo sie mieści w tym foteliku, a co będzie jak się jeszcze coś cieplejszego dołoży?. Pytaliśmy w sklepie i podobno z kategorii 0-9 kg ten co mamy jest jednym z większych i raczej większego nie uda się kupić :szok::no::dry:
Może mi podpowiecie co się wtedy robi, przecież mój maluszek nie jest na pewno wyjątkiem!!!

reklama
wasze bobasy tak pieknie trzymaja glowke lezac na brzuszku a ja jak poloze swojego malego to drze sie w nieboglosy i nie trzyma glowy. jak go nosze to glowke pieknie sie utrzymuje. wasze bobasy tez plakaly jak lezaly na brzuszku? co wtedy robilyscie? poradzcie cos :szok:

Czarnula - Filip raczej nie płacze. Częściej się nawet zdarza że jak płacze i go na brzuch wezmę to się uspokaja. Czasami płacze jak np bardzo mu sie na rękach podoba i się go odstawi, to ja wtedy kucam, mówię do niego pokazuję miu grzechotke. Jak nie chce to na ręce. Niektóre dzieci nie lubią poprostu leżenia na brzuszku. Próbowałaś sobie kłaść synka u siebie na brzuszku jak leżysz? Może to mu się spodoba.

mrozik jaki Ty masz ten fotelik? my mamy od 0 do 13 kg( X-LANDER) myslalam ze wszystkie firmy maja takie przedzialy. Karol mam nadzieje do wiosny pojezdzi w nim. Jak bedzie wazyl ponad 13 kupimy do samochodu nowy ale tak sobie juz myslalam ze na stelaz bedzie mozna jeszcze montowac bo da rade wysiedziec:-D przedzial chyba wazny jest tylko ze wzgledu na bezpieczenstwo, maja atesty takie a nie inne. w przypadku uzywania go jako wozka chyba wazne jest to zeby dziecko sie miescilo:confused:jak myslicie?
mrozik zerknij w jakims sklepie na ten fotelik mi sie wydaje ze jest calkiem spory Karol ma nad glowa jakies 30 cm!!!oparcia jeszcze:-D a jest cgyba dosc dlugi ( tak wszyscy mowia:-))
moj maly tez czasem sie zlosci jak lezy na brzuszku, duzo dzieci tak ma. ale glowke podnosi.

czarnula - moja Ola też jeszcze jakis czas temu sie nerwicowała na brzuszku i nie chciała podnosić głowki zauważyłam że po kąpieli gdy jest bez ciuszków bez problemu podnosi głowke i moze bardzo długo tak lezeć a jak jest w rzeczach to juz tak nie jest. Niewiem czyżby rzreczy tak ograniczały sprawność....

Karolina - ja mam fotelik Graco.
Pan w sklepie powiedział że fotelik jest za mały jak pasy wychodzą z za ramienia a powinny z nad ramienia, a teraz ma dokładnie nad ramieniem. Czasami to się zastanawiam czy on za szybko nie rośnie. :-( Te ciuszki na 74 są teraz dobre, a to przecież na 6-8 miesiący powinny być. Nawet na 80 ma taką kamizelkę i jest ok, a w 68 to już mu nie zakładam, bo się ledwo mu zapinają i nie może się w tym ruszyć

Mrozik - to rzeczywiśćie twój bobas rosnie jak na drożdżach :-) Moja córeczka nosi 2 rozmiarówki niekóre jeszcze 56 ale w więklszości to 62 :tak:Ale jak patrzę na zdjęcia synka to on w 3 miesiącu nosił już 74 to Oleńce jeszcze dużo brakuje do tych ciuszków ;-)

reklama
Karolina dzieki za odp. ja sama używam krem emolium bo ostatnio atopowe mi sie nasiliło i nawet na twarzy mam..maskuje te czerwone plamy podkładem jak wychodze ale ogólnie masakra:wściekła/y::-(spróbuje moze Piotrkowi pomoże:tak:
Co do karmienia to ja karmie od poczatku butelką(miesiąc odciągałam laktatorem i z trzy butle miał mleka z piersi ale juz mi sie skonczyło wiec od miesiaca tylko butelka:-()na początku podawałam mu humana1 ale połozna powiedziała że lepsze bedzie bebiko omneo....a na bebilon pepti musiałam przejśc z powodu tego uczulenia:-(chodziaż teraz widze że to przejście nic nie dało i wybieram sie gdzies prywatnie do alergologa

Do góry