reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

aniulka ja tak wlasnie robie, odciagam,lekarz mi kazal, oczywiscie nie zawsze.Raz daje mu cyca a raz odciagne mleko lekko zageszczone,po takiej mojej"procedurze" nie ulewa mu sie wogole:tak:

Gosiu
zycze twojemu dziciaczkowi powrotu do zdrowka, dobrze ze nie jest gorzej;-)zycze zeby bylo juz tylko lepiej

Evelina
no to tak samo tutaj, lakarze i polozne mowia zeby jesc wszystko, bez obzerania sie , wykluczyc groch, fasole, kapuste , cebule i napoje gazowane, gybym ich sluchala to by moj maly chyba sie przekrecil!!!

syska
to napewno nic zlego, trzymam kciukasy i zycze zdrowka twojej kruszynce

Moj maluch pobija rekordy w spaniu, wczoraj 5 godzin bez przerwy spal, teraz zasnal i spi juz 1 godzine.....hmmm.....chyba odsypia te ostatnie tragiczne dla nas tygodnie, do tego w nocy tez przebudzil sie tylko raz.
I musze jeszcze sie pochwalic ze chyba kolki mus sie koncza, wczoraj nie mial wogole i dzis tez nie, co by nie zapeszyc!!!

reklama
Dziewczyny waszym bobaskom też tak szybko rosną paznokcie?....obcinam i nim sie obejrzę juz ma małe szpony :-D:laugh2:....chodziaż z obcinaniem nie ma problemu bo nie musze tego robic jak spi tylko jak sobie leży spokojnie i to mu nie przeszkadza:tak:zauważyłam że uszki też mu sie szybko brudzą kiedys jak spojrzałam to sie przestraszyłam hehe takie były żółciutkie :zawstydzona/y:

Właśnie skończyłam godzinne prasowanko :sick: którego nieznoszę!:no: moja pociecha jednak szybko rośnie i musiałam zmienić jej garderobę na większe rozmiary:tak:

Natalia21 - owszem, paznokcie rosną Wiktorii bardzo szybko. Trudno trafić w moment, żeby się nie denerwowała przy obcinaniu. Bardzo nie lubi jak trzyma się jej rączkę uniemożliwiając machanie. Jednak nieobcinam jak śpi, tylko wyczekuję spokojniejszego czuwania;-)
Ale co mi się podoba, to że moje paznokcie też są długie, ładne, mocne i w ogóle się nie łamią:tak: :-) Przed ciążą tak nie było.:-(

ola_lux, evelinakol - ja nie stosuję żadnej diety i karmię, Mała nie ma problemów z kolkami, czasami jest tylko niespokojna jak "szykuje się" wielgachna kupajtka:-p, jednak z dietą to nie ma nic wspólnego.

hmmm a ja wczoraj tez sie zestresowalam kupa ktora wsiakla w pampersa ale widze ze to standard u sierpniowych dzieciakow:-D
dzis bylo mega kupsko i na szczescie zolte bo mamy6 problem z ciemno zielonymi. byly po plantexie teraz odstawilam rumianek bo podobno tez moga po nim byc.
a tak wogole to tez po granulowanych herbatkach slyszalam wiec maly dostaje wode koperkowa i wode z glukoza i ...obserwujemy jak to zwylke mawiaja lekarze gdy sie pojdzie z jakims problemem:-)

Widać że kupki obok kolek to najwieksza zmora naszych maluszków:wściekła/y::sorry:mój mały od trzech dni ma problem z kupka i jutro ide do lekarza...bo widze że chce zrobic, bączki sie sypia ale kupka nie idzie dopiero jak mu pomoge...(kawałek mydełka do pupy i odrazu mu lżej)

gratuluje wspaniałego pomysłu:) wkońcu od 2 m-cy mam chwilę taka dłuższą aby zrelaksowac się na "mmuśkowym" forum. Moja mała ma już 2 miesiące i 5 dni :) Byłoby wszystkjo dobrze gdyby nie maiła problemu z wypróznianiem się:( Musimy jej pomagac czopkami lub jak ma bardzo mocno twardy brzuszek wkładamy rurkę :( tak nam doradziła połozna. Stosowałam grippe water pomogło na tydzien. :( To bardzo jej przeszkadza w spaniu i zasypianiu :( nie jem owoców i staram sie jeśc wszstko gotowane. Może macie jakąs rade na to. Pediatra powiedziała, że po 3 m-c przejdzie. Czekam na to jak na zbawienie.

moj maly upodobal sobie spanie na prawym boku i zauwazylam ze teraz glowe z tyłu ma kurcze nawet nie wiem jak nazwac ale chyba wklesnieta hmm czy wasze dzieci tez tak maja? klade go na lewy bok bo wcale na nim nie chce spac i nie chce zeby tak ta glowka zostala. slyszalam ze do roku glowka nabiera ksztaltu ale nie wiem czy to prawda

czesc, jestem mężem Antylopki:-)
dzisiaj na spacerku wybraliśmy się po karuzelę dla małej i kupiliśmy też matę. na razie Wiki śpi, więc nie wiemy czy się jej prezenciki spodobają. Zrobimy zdjęcia i wstawimy:tak:

reklama
Dzis poszłam do lekarza ale nas nie przyjęli...bo jestem z Bydgoszczy a obecnie siedze u mamy w Słupsku wiec tylko do dzieci chorych mogłam iść ale mi w rejestracji odradziła bo by sie mógł mały tam pozarażać...w sumie sie ciesze bo w nocy dzis rano i przed chwileczka zrobił sam ładna kupcie i jestem zadowolona:-):-D...może za wcześnie panikowałam:confused:

Czarnula ja się bałam o tył głowy mojego Piotrka bo na bokach leżał a na tyle nie chciał i też jakos tak dziwnie to wyglądało , zaczęłam mu podkładac tetre tak żeby nie mógł główki przekrecić i robiłam to jak miał taki twardy sen...wtedy sie nie przekręcał po swojemu i tak spał , teraz jest ok

fiolka ja tez dawałam wode koprową ale to pomagało na gazy, żeby sobie popierdział...a na kupke to nie wiem czy pomoże

Do góry