reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

czrnula 80 %procent niemowląt śpi na prawym boku co potem wynikiem jest płaska prawa połowa główki. U mojej małej po miesiącu zauważyłam i zaczełam robic z kocyka wałek i podkładam go jej pod pleckami z prawej strony. także jest troche przechylona na lewo. Jeśli podchodzicie do łóżeczka od jej prawej strony to zmień to na lewą stronę. Ale układaj też na wznak aby nie była czubiasta głowka. Niestety nie formuje sie głowka samoistnie. To zależy tylko od ciebie jak przypilnujesz taki bedzie miała kształt

reklama
MARCIN my zaczelismy używac maty jak tylko sknczyła miesiac (teraz ma 2 m-c i 5 dni:)) i jstem zadowolona a mała jeszcze bardziej. Dostala 2 maty ale bardziej jej odpowiada mata firmy kolorino. Jest miekka i ma dobrze dobrane kolory:) Karuzele kupilismy tyd temu i to jest dobra inwestycja. także na pewno bedzie zadowolona z prezentów:)

Ja tez niedawno kupilam Oliverowi karuzelke. Jest taki slodki jak krzyczy na te pluszaczki jak przestaja sie krecic:-D:-D:laugh2:

Adaś ma mate,ale jakos nie bardzo zwraca na nia uwage:dry:niby patrzy,chwilke poleży i zaczyna kwękać:-)Karuzelke tez ma-czasem poobserwuje-ale dopoki sie kreci-jak tylko przestaje i od razu nie nakrece-zaczyna plakac:confused::laugh2:
Ale wieczorem zasypia patrzac na nia jak sie nie kreci-i to jest fajne:tak:

hej
zaraz wybieram sie z malym do lekarza chyba mamy skaze:wściekła/y::-(
kurcze ma jakies uczulenie i sluz w kupce:-(
az sie boje

Hej!
Wojtek też ma matę i karuzelkę:tak:u nas sprawdzają się w 100%:-) mały jest zachwycony-fika kopie macha rączkami goworzy i...śmieje się w głos:-Da do tego nieraz ładnie pierdzi więc przy okazji rozwiązuje się problem bolącego brzuszka:tak::-D

Dziś zabieram Wikrorię na zakupy zamierzam kupić jej buty zimowe.

Karolina daj znać co lekarz powiedział

Witam
Dawno nas nie było. Dzisiaj wróciliśmy ze szpitala. W środę wezwałam lekarkę bo mały był strasznie niespokojny. W nocy co 5 minut się wybudzał. ogólnie był bardziej marudny niż zwykle. Wszyscy myśleli ze przesadzam z wzywaniem pediatry do domu, że pewnie Filip ma kolki i tyle. Jednak intuicja matki jest ważna. Okazało się że ma zapalenie oskrzeli :szok:. Pani powiedziała że w ostatniej chwili dzwonię, bo jeszcze chwila i zapalenie płuc by było a z tego to już nie wiadomo co, bo on dopiero 2 miesiące ma. Pytała czemu wcześniej nie dzwoniłam - ano temu że niby co miałam mówić, bo mój synek wierci się wnocy. Wszyscy sie z tego śmiali. Dobrze że jednak coś mnie tknęło i zadzwoniłam. Pani powiedziała że lepiej 2 razy za dużo wezwać lekarza niż pół za mało. Przy takich maleństwach, to rano katar a wiezorem już oskrzela :-(

Zapomniałam napisać że mój "maluszek" waży już 6600. Ubranka już któryś raz z rzędu wymieniam w szafie. Teraz nosi rozmiar 74, wiadomo, jest na pewno mniejszy, ale ubrania nosił najpierw 56(bardzo krótko) a teraz już 74 :szok::-D.
Musze też ten aspirator kupić o którym wczesniej pisałyście. Na przyjęciu w szpitalu pani mi kazała gruszkę zakupić, a przy większych zaleganiach, to odciągali mu takim paskudztwem co jak odkurzacz chodziło. Mały strasznie płakał, a później ja że go tak męczą. Teraz musze go dużo nosić i kłaść na brzuszku głową w dół - naprawdę pomaga, bo schodzi wszystko do noska zamiast gdzieś głębiej siedzieć

reklama
No to pieknie Mrozik:szok:dobrze ze posłuchałas intuicji-mam nadzieje ze z maluszkiem już lepiej:tak:
A swoja drogą pięknie rosnie twoj bąbelek:-Dprzeciez teoretycznie rozmiar 74 jest na 6-9 msc:dry:ciekawe czy nadal bedzie tak szybko rósł:laugh2:Najważniejsze ze rosnie i prawidłowo sie rozwija:tak:
Karolina-daj znac po wizycie
I witam Cie Fiolka29:tak:

Do góry