reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Karolina kupy po pepti sie nie zmieniły tzn tak samo jak po bebiko omneo...takie zółte...z przejsciem na inne mleko tez nie było problemu odrazu wcinał

Denerwuje mnie ta alergia na buźce raz lepiej a raz sie zaognia:confused::sorry:dzwoniłam prywatnie to mi zaspiewali 100 zł...jeszcze czegos poszukam

dzieki dziewczyny za odpowiedź;-)
Natalia85 a jak wygląda to uczulenie u Twojego szkraba?bo moja Julia tez ma i tez sie boje ze to atopowe bo niestety ja tez to paskudztwo mam,ale moja ma to tylko na twarzy,takie cerwone szorstkie plamy,na jednym policzku jedna plama i na drug druga.

Dzieki Natalia. u nas kupy bywaly zielone tez po bebilonie ha dlatego pytam:-)ale podobno tak moze byc bo nawet lekarka nas uprzedzila. Ty tez masz chyba problem z kolkami u maluszka co? po pepti nic sie nie polepszylo? ja mam nadzieje ze bedzie lepiej w koncu kolka tez jest wskazaniem do pepti :-(no coz prywatnie tak trzeba plcacic:no:ale moze cos znajdziesz taniej. ja bylam prywatnie i placilam po 50 zl.
KasiaWie nie chce Cie martwic ale u mojego Karola tez sa szorstkie plamki i od razu powiedziala lekarka ze skora atopowa:wściekła/y:

aha moj maly tez nawet nie zauwazyl roznicy jak mu pepti podalam on ogolnie wszystko pije nawet len(kiedys na brzuszek pil):-D

Karolina to super że mały nie marudził po zmianie mleka;-)

Kasiu tak jak pisze Karolina u mnie tez tak jest ma dwie plamy na policzkach czerwone szorstkie taka skóra jakby pogrubiona jest w tym miejscu...nieraz sie poprawia potem znowu zaostrza:sorry:narazie przemywam woda przegotowana mu twarzyczke i troche smaruje emoilum...no i szukam jakiegos alergologa

Czytałam troche na forum w temacie mały alergik o atopowych dzieciaczkach i sie troche przeraziłam nieraz trzeba sie długo pomeczyc zanim znajdzie sie maść która pomoże tyle tego jest:szok:

dziewczyny mam pytanie czy wy swoje pociech wozicie już w spacerówkach?? czy nadal w gondoli?? Bo jak patrze tak na moją Karolinkę to ona ledwo mieści sie w gondoli a ma dopiero 9 tyg.:) Co robicie aby maleństwa nie brały rączki do buzi??

fiolka mój Piotrek jezdzi jeszcze w gondoli narazie na spacerówke napewno nie bede zmieniac...póki co sie mieści chodziaż rośnie jak na drozdzach:tak:
Raczki pakuje do buzi tylko wtedy jak jest juz na max głodny to daje butle...ale słyszałam że sa jakies spedcjalne rękawiczki ktore sie dzieciom nakłada na raczki...

reklama
ja tylko na chwilke zajrzalam :-)

a po co zabraniac dzieciom wsadzac lapek do buzi?? przeciez to naturalny etap rozwoju i sposób poznawania swiata. niec sobie pakuja!

Do góry