reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Witam mamuśki :)
Ja po kilku miesiącach znów mam net no i znów zagladam do was :)
Moja Olusia już umie siedzieć ale zdecydowanie bardziej lubi stawać na nóżkach. Stawia pierwsze kroczki w chodziku -urocze :)
Nadal karmimy się cycochem ale oczywiście podajemy też obiadki, deserki, soczki, herbatki ... Jak mama je np kanapke to Ola tez musi dostac bo jest awantura, pic najlepiej z kubka bo szybciej leci :) Nadal czekamy na pierwszego ząbka :confused:
A co do spania to Ola jest kąpana ok 20.00 i z reguły zasypia do 21.00 ale oczywiście są wyjątki. Nocki na szczęście przesypia, budzi się dwa razy na cycocha ale zaraz później zasypia. Wstawała ok 9.00 później ok 8.00 a ostatnio coś ok 7.00 :baffled:, ale ogólnie nie mam co narzekać :)
Ale się rozpisałam ;-) Pozdrowionka dla wszystkich mam i dzidziuchów :)

reklama
Witam cię Gosiaczku.Nic się nie martw moja córcia podobnie ma7miesięcy i dwa dni i ani jednego ząbka.Ja też karmię małą cycochem i dobrze mi z tym.Chcę to robić jak najdłużej się da.Alunia nie toleruje kubka,a z butelki to pije tylko mleko.Herbatki i soki muszę jej podawać z łyżeczki bo inaczej nie ma szans żeby coś wypiła.
Kama jeżeli chodzi o nasze polskie morze to mogę polecić swoje tereny.Miejscowość jest niewielka plaża szeroka.I ogólnie to chyba fajnie jest.

Witaj Gosia:tak:Tak patrze na twój suwaczek i mysle sobie że twoja Ola to prawie miesiac starsza od Piotrka hehe(bez 6 dni):tak:

Moj bąbel wczoraj napił sie ze szklanki wody i nawet mu to zgrabnie poszło:tak:ale kubek niekapek nie przechodzi narazie:-p:-)

Dzisiaj ogladalismy ta liste rock your baby i najbardziej podobał mu sie ten gummy bear zielony:-)

U nas pogoda wstretna pada wieje noprmalnie jakaś nawałnica:baffled:szkoda że na spacerek nie pojdziemy bo tak sie kisic w domu nie lubie:baffled:Ale w świeta ponoc ma być 18 stopni:confused:

Natalka u nas tez pogoda paskudna:no:tez mi zal spacerku ale nie chce bąbla na świeta przeziebic.I mam nadzieje ze z tą pogoda to prawda:tak:uwielbiam jak całą rodziną idziemy poswiecic jajeczka i słoneczko swieci:tak:tak miło jest:happy2:a to beda pierwsze swieta naszych maluszkow-lepiej zeby byly ladne,poprzednie spedzily w brzuszkach;-)
Gosia witaj:tak:

Nie wiem co mam robic:no: maly sie ciagle drze,lulam go cycka daje, spiewam , przytulam, masuje brzuszek w razie czego, a on nic ,tylko spokoj jest jak go nosze, ale przeciez nie umiem go caly czas nosic!!!!!!!!!!!!Jaki zadowolony jak go na rekach trzymam, wydaje mi sie ze on mnie cwiczy, ale zeby az tak sie darl??????

Na dodatek obudzilismy sie dzis o 7:30 i do tej pory nie spi, moze tez ze zmeczenia placze, ale nie umie spac,rozkladam rece i ide parzyc melise ,bo nerwy mam juz totalnie rozszarpane:dry:,najgorsze jest ze nikt nie moze mi pomoc a ja sama juz nie daje rady:sad:

O jejku Luxik trzymaj sie bidulko:-(moze faktycznie juz senny jest a nie umie zasnac:-( albo zeby go drecza:confused:albo brzuszek:confused:najgorsze, ze my matki nie wiemy o co w danym momencie im chodzi:no: pociesze Cie ze u nas cala noc do d****, budzil sie , plakal itd...trzymaj sie, meliska moze pomoze:tak:

Zasnal
Wlozylam go do wozka i wlaczylam wode do gotowania,poszemralam torebka od melisy,zauwazylam ze oczy mu sie takie dziwne robia,wiec wlaczylam jeszcze pochlaniacz nad kuchnia i zasnal:sorry2:,nic a nic z tego nie rozumiem. No nic, wazne ze juz spi, bidulek moj malutki:-(

Karolki
nie jestem pewna tych zebow i brzuszka, bo jest zadowolony jak go nosze,ostatnimi czasy ma problemy z zasypianiem,nie umiem znalezc przyczyny,ostatnio wieczorem tez sie tak darl, wszystkiego probowalismy i nic, w koncu go zostawilam samego sobie i wtedy zasnal.

Aneta u nas pogoda tez okropna ,leje, wichura starszna, wczoraj jak szlam przez miasto momentalnie taki wiatr sie zerwal,znaki sie przewracaly na drogach:szok: mylsalam ze mnie z wozkiem porwie!naprawde,ludzie zaczeli piszczec, chowac sie wszedzie,moze masz racje ze to ta pogoda.

Nie miałam parę dni neta a wy tyle napisałyście :tak:, ale postaram sie nadrobić. Oliver strasznie mnie maltretuje, mam popękane brodawki:baffled:. A jeszcze nie ma zębów:no::szok:. Juz wymiękam jak tak dalej pójdzie to go odstawie. Je ostatnio w nocy co 2 3 godziny, wcześniej mi to nie przeszkadzało, bo robiłam to prawie przez sen, ale teraz mnie tak boli.

reklama
Luxik nie wiem jak u Ciebie ale ja jakis czas temu zauważyłam że Piotrek sie nieraz wydziera tylko dlatego że np.posadziłam go i dałam zabawke a nie wzięłam na ręce albo że leży na plecach jak ja go przebieram a on by chetnie na nogach postał...moja mama byla w szoku na poczatku jak zobaczyla jak sie wydziera ale nieraz naprawde nie mam siły go nosic i kłade tak na 10 min żeby sie nie przyzwyczajał na rekach(zazwyczaj udaje sie bez płaczu)po ok 30 sekundach przestaje wyć:sorry2:i nie pocieszam go tylko tak odrazu zagaduje zabawka oczywiscie najczesciej pilotem:-Dno ewentualnie przed nim tańcze to tez pomaga:tak:Patrzy i zapomina o co mu chodzilo hehe:-p

A co do tego czy to ząbki czy brzuszek to mysle że najlepeij sama wyczujesz czy cos mu jest czy nie...może rzeczywiscie nic skoro na rekach sie uspakaja...trzymaj sie ciepło ;-)

Do góry