reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Dziewczyny a macie jakieś fajne przepisy na obiadki dla bobasa - najlepiej alergika?? bo już mi się pomysły wyczerpały...

reklama
Aneta - Ola jakis czas nawet jadła ładnie , chetnie otwierała buźkę nie pluła tak jak teraz. Niewiem co się jej poprzestawiało. Mam nadzieje , że w końcu jej to minie.

Aneta, herbatka i soczek z łyżeczki? no,no, nieźle!! A o morze polskie jak najbardziej mi chodzi, hihi
Tak piszecie o tej liście rock your baby - przekazałam mojej mamie i teraz ogląda często w wnusiem, a ja nie dalej nie w temacie, bo w pracy:-(
Luxik, współczuję, wiem jak to jest, człowiek z bezsilności się denerwuje, a dziecko wyczuwa nerwy mamy i też sie denerwuje, błędne koło:baffled:
Czy wy dajecie czasami dzieciaczkom smoczek?ja niestety czasem korzystam, zwłaszcza na sen - bardzo to małemu pomaga. No i właśnie kupiłam większy rozmiar 2 i mały chyba nie akceptuje, zachowuje się, jakby za duży był dla niego, hmm, a przecież niby jest od 6 miesiąca:baffled:
Natalia 85, Ty napisałaś że "zgadujesz" małego pilotem i tańcem, a ja flipsem hehe, jak ma chwilowy nerw, to ja mu flipsa daję do rączki a on jest wtedy przeszczęśliwy.
Kira, to brawa dla Adasia, oby tylko tak mu zostało z tym zasypianiem:tak:

A ja juz mialam kilka razy zapytac, pewnie gdzies to pisalyscie, ale juz nie bede szukala, CO TO JEST TA LISTA ROCK YOUR BABY, NA CZYM TO LECI?

Witajcie dziewczyny.
Edyta moja Natala też miała jakiies dwa tygodnie temu taki kryzyz, nic nie chciała jeść, albo wypluwała, albo trzymała w buźce albo płakała, wkocu zadzwoniłam do mojej kuzynki która jest pediatrą i mówie jej jaka jest sprawa. Ona na to że mala ma pewnie kryzys i znosi go gorzej niż pozostała dwójka, radziła mi przeczekać około 4 godzin od posiłków, aż mała zacznie marudzić i o dziwo sprobowalam no i po 4,5 godz mała zjadła 160 ml kaszki co jej się żadko zdarza. I teraz jak nie chce jesć to czekam aż zgłodnieje i sama marudzeniem opomni się o jedzenie. Jestem spokojniejsza bo wiem że choć 4 czy 5 godzin minie ale zje i to wtedy dość sporo.
A my w sb wyjeżdżamy do mamy narazie jeszcze z Arturem ale on zaraz po świętach wyjeżdża więc parę miesięcy spędzimy tylko we czwórkę. Wczoraj przyjechała teściowa, bo jak będziemy w sb jechać to mamy ją po drodzę odwieść i czuję się tak jakbym miała 4 dziecko. Ona jest wszsytkim przerażona, na wszystko narzeka, że zostawiam dzieci same w łóżeczku i idę do łazienki, że przy nich odkurzam, że jak zasypiają to zasypiają same a nie utulam każdego:angry:. Liczę do trzech słuchając jej każdego argumentu i jutro mam plan, chce zostawić ją na jakieś 4 godzinki samą z dziećmi i wyjść na ostatnie przed wyjazdem zakupy. Trochę się boję bo ona jest taka nadgorliwa jakaś i taka opiekuńcza, ale chyba nie mam wyjścia. NIe chce udowadniać jej że nie jestem wyrodną matką, ale chce pokazać jej jak to jest mając trójkę 7 miesięcznych dzieci. ona tłumaczy się że miała dwójkę dzieci po roku i inaczej postępowała. Zobaczymy jutro:-D.

Nadia teściowa chyba przesadza miec dwójke dzieci rok po roku a trojaczki to duza różnica:szok::tak:Hehe rozśmieszyło mnie to jak napisałaś że teściowa to twoje czwarte dziecko:-DNo racja zostaw ja sama to zobaczy że nie ma sie co tak cackać za bardzo z dzieckeim bo jak sie przyzwyczai to koniec heh:-D

kama my jeszcze smoczka też uzywam jak najbardziej:tak:zawsze zasypia ze smokiem i jak popłakuje to na chwile mu daje...a tak cały dzień to on chyba nawet nie lubi ze smoczkiem w buzi...bo wiadomo cos trzeba ugryść troche pogaworzyc poslinic sie nie ma miejsca na smoka:-D

onlymama fajne przepisy są na watku "rozszerzenie diety....."tylko musisz sie cofnąc pare stron wczesniej:tak:

Piotrek dzis wstał o 5.30 ale do 6.00 poleżelismy potem nie dało rady za bardzo go nosi rano jak wszystkie maluchy nie?:-Ddzis chyba spacer sie uda bo jest ładniej zobaczymy jak bedzie w poludnie...No i ide rozejrzec sie za jakąs kurteczka dla mojego brzdąca:-)

Nadia zostaw ja na dluzej:sorry2:ciekawe czy nie pojdzie sie wysikac:sorry2:bo 3 raczej nie zabierze ze saba:-D ja i tak jestem pod wrazeniem, ze swietnie sobie radzisz nie sluchaj tesciowej:tak:
Nataliamoze obstawimy jaki kolor kurteczki bedzie?:sorry2:
u nas wieje strasznie dobrze ze zlobek mamy pod blokiem praktycznie:tak:
U nas noc idalna, az sie boje zeby nie zapeszyc:sorry2:o 3 tylko sie przebudzil ale nie plakal tylko lezal sobie ja akurat tez nie spalam to wiem:-Dwyszlam z pokoju na chwile i wracajac myslalam, ze spi a on glowka do tylu i "aaaaaaaaaa" na caly blok z usmiechem na ustach:-Dpotem kilka razy powtorzyl "mamamamama" zeby mu sie do rana nie zapomnialo i kilka "babababa" i sam zasnal:tak:wstalismy przed 7:sorry2:

Natalia ale my bysmy obstawialy a Ty bys musiala juz z kurtka wrocic ze spaceru:sorry2:nie uda sie:no: Powiem Ci ze w tym sezonie sa przewaznie plaszczyki dla chlopcow jak ogladalam, ale to raczej nie wygodne dla takiego malucha, nie?

reklama
Karolina ty hazardzistko:-D:-DNo ja teraz ide sie rozejrzeć najpierw a potem chyba jeszcze pojde z Piotrkiem przymieżyć...:tak:Sama nie wiem bo np.spodenki to normalnie kupuje ale kurtke to wole mu włożyc i sie przekonać:sorry2:No płaszczyk to raczej odpada taki długi bedzie mu sie pod tylkeim plątał w wózeczku:-D

To brawa dla Karolka tak ładnie spał i slicznie gaworzył nono:-)

Do góry