reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

hej wszystkim mamusiom
Gosia-bardzo współczuje twojej koleżance życie mojej dzidzi też było zagrożone na szczęście wszystko dobrze sie skończyło sama niewiem co bym w takiej sytuacji zrobiła ona napewno chce się komuś wypłakać:-:)-:)-(
ola_lux-mój mały też ma kolki ale trwaja od 20.00 do najwyżej 23.00 w nocy śpi ładnie może twój maluszek ma skaze białkową przynajmniej mi wszyscy radzili żebym zrobiła małemu badanie ale kupiłam sab simplex i narazie pomaga
Dziewczyny jak długo potrafią spać wasze pociechy bo mój mały najdłużej śpi godzinke budzi sie naje troche popatrzy na świat i znowu spi ale najdłużej 1godzinke:dull:

reklama
Ja jestem szczęśliwa bo mały nie ma kolek i mam nadzieję, że tak zostanie. Dzisiaj ide z nim na szczepienie, ważenie i mierzenie. postaram sie wam potem napisac ile przytył - pewnie sporo bo jak długo go trzymam to aż ręce mnie bolą :D
A odnośnie komplikacji porodowych to nie wiem czy wam pisałam że w czasie porodu zanikało tętno i ustały mi skurcze. Strachu sie najadłam co nie miara. Mały urodził sie owinięty pępowiną, krzyku narobił co niemiara a potem zaczął sinieć i podejrzewali jakąś infekcje. Na szczęście wszystko dobrze sie skończyło ale ma wpis, że urodził się z objawami niedotlenienia. Przez to jestem bardziej wrażliwa i bardzo go obserwuje czy wszystko jest ok i prawidłowo się rozwija. Jak na razie nie zauważyłam nic niepokojącego i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Ola strasznie Ci współczuje i jestem z Toba:-(trzymaj sie kochana,moze niedlugo skoncza sie te straszne dni:sorry:Przytulam Cie mocno:tak:
Gosia-to straszne co spotkało Twoją kolezanke,ja tez nie bardzo bym wiedziala co powiedziec,ciezko jej jest a takie rozmowy o tym co sie stalo nie zawsze pomagaja:-(Trzymam kciuki za wizyte u kardiologa:tak:
Breeze Adaś róznie sypia,zazwyczaj w dzien ma kilka drzemek po 15-20 min i ze 2 ok godz.Za to na spacerze spi prawie caly czas:tak:
Madziara-obserwuj,obserwuj-lepiej dmuchac na zimne:tak:Daj znac po wizycie:-)
My tez dzis od rana u lekarza bylismy:-)Adaś waży 5200-rosnie zdrowo:-D i szczepienie bylo,nawet ladnie to zniósł-przy tych miesniowych troszke płakał ale zaraz przestal.Dumna jestem z niego:tak:Zobaczymy jak organizm zareaguje-czekamy:tak:

Mój mały budzi się zawsze kiedy zasiadam do obiadu.....o ile wogóle śpi w tym czasie bo do śpiochów nie należy najchętniej cały dzień stałby przy oknie a mamie ręce opadają:happy:

Mój mały przsypia tak dwie nawet czasem jeszcze trzy godz(jak jest na spacerze to spokojnie 2 godz z głowy):-Dw nocy tak ok 4 godz ale nad ranem jakos dziwnie marudzi:sick:i jak wie że juz dzionek to o jedzonko częsciej sie upomina...teraz zauważyłam że juz sie nie najada 125 ml wiec musze więcej przyrzadzać i kupic nowe butle bo mam tylko aventu małe o poj. max 125ml:sorry:

Jesteśmy juz po wizycie u lekarza. Mały waży 5650 i mierzy 60cm. Rośnie i tyje w zastraszajacym tempie. na razie dostał szczepienie tylko WZW bo okropnie ropieja mu oczka i musimy odwiedzic okuliste. Byc może kanaliki łzowe sa zapchane. Poza tym musze mu zrobić badania na posiew bo ostatnio robi wodniste kupki i byc może jest to spowodowane jakimis bakteriami.

Naur - kupiłam ten aspirator Frida jakbym wiedziała wczesniej , że takie coś istnieje to w życiu bym nie użyła gruszki ... naprawdę super się tym sciąga chwila moment i mała mogła normalnie oddychać.

reklama
mój Maciuś potrafi spać nawet 4 godziny a na spacerze to śpi cały czas czasami tylko marudnie cos przez sen a nocki też są spokojne bo tylko jedno budzenie ok 2 w nocy i później nad ranem 6-6.30 także odpukać chyba nie mam najgorzej.My też jesteśmy juz po wizycie kontrolnej mój maluszek przybrał na wadze kilogram i chyba z dnia na dzień jest coraz cięższy i większy co sie odczuwa przy karmieniu hihi(mały łakomczuszek)

Madziara mój synek też robi takie wodniste kupki i ja myslałam że takie mają być o kurcze musze zapytać o to położną mam nadzieje że to nie żadna infekcja

Gosiu to straszne co musi przeżywać Twoja koleżanka to bardzo przykre.

nie wiem czy pisałyście coś o ulewaniu bo my zaś mamy z tym problem po karmieniu Maciuś potrafi nawet 5-6 razy ulać czasami to sie zastanawiam czy coś mu w brzuszku zostaje

Do góry