reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

hej wszystkim mamusiom
Gosia-bardzo współczuje twojej koleżance życie mojej dzidzi też było zagrożone na szczęście wszystko dobrze sie skończyło sama niewiem co bym w takiej sytuacji zrobiła ona napewno chce się komuś wypłakać:-:)-:)-(
ola_lux-mój mały też ma kolki ale trwaja od 20.00 do najwyżej 23.00 w nocy śpi ładnie może twój maluszek ma skaze białkową przynajmniej mi wszyscy radzili żebym zrobiła małemu badanie ale kupiłam sab simplex i narazie pomaga
Dziewczyny jak długo potrafią spać wasze pociechy bo mój mały najdłużej śpi godzinke budzi sie naje troche popatrzy na świat i znowu spi ale najdłużej 1godzinke:dull:

reklama
Ja jestem szczęśliwa bo mały nie ma kolek i mam nadzieję, że tak zostanie. Dzisiaj ide z nim na szczepienie, ważenie i mierzenie. postaram sie wam potem napisac ile przytył - pewnie sporo bo jak długo go trzymam to aż ręce mnie bolą :D
A odnośnie komplikacji porodowych to nie wiem czy wam pisałam że w czasie porodu zanikało tętno i ustały mi skurcze. Strachu sie najadłam co nie miara. Mały urodził sie owinięty pępowiną, krzyku narobił co niemiara a potem zaczął sinieć i podejrzewali jakąś infekcje. Na szczęście wszystko dobrze sie skończyło ale ma wpis, że urodził się z objawami niedotlenienia. Przez to jestem bardziej wrażliwa i bardzo go obserwuje czy wszystko jest ok i prawidłowo się rozwija. Jak na razie nie zauważyłam nic niepokojącego i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Ola strasznie Ci współczuje i jestem z Toba:-(trzymaj sie kochana,moze niedlugo skoncza sie te straszne dni:sorry:Przytulam Cie mocno:tak:
Gosia-to straszne co spotkało Twoją kolezanke,ja tez nie bardzo bym wiedziala co powiedziec,ciezko jej jest a takie rozmowy o tym co sie stalo nie zawsze pomagaja:-(Trzymam kciuki za wizyte u kardiologa:tak:
Breeze Adaś róznie sypia,zazwyczaj w dzien ma kilka drzemek po 15-20 min i ze 2 ok godz.Za to na spacerze spi prawie caly czas:tak:
Madziara-obserwuj,obserwuj-lepiej dmuchac na zimne:tak:Daj znac po wizycie:-)
My tez dzis od rana u lekarza bylismy:-)Adaś waży 5200-rosnie zdrowo:-D i szczepienie bylo,nawet ladnie to zniósł-przy tych miesniowych troszke płakał ale zaraz przestal.Dumna jestem z niego:tak:Zobaczymy jak organizm zareaguje-czekamy:tak:

Mój mały budzi się zawsze kiedy zasiadam do obiadu.....o ile wogóle śpi w tym czasie bo do śpiochów nie należy najchętniej cały dzień stałby przy oknie a mamie ręce opadają:happy:

Mój mały przsypia tak dwie nawet czasem jeszcze trzy godz(jak jest na spacerze to spokojnie 2 godz z głowy):-Dw nocy tak ok 4 godz ale nad ranem jakos dziwnie marudzi:sick:i jak wie że juz dzionek to o jedzonko częsciej sie upomina...teraz zauważyłam że juz sie nie najada 125 ml wiec musze więcej przyrzadzać i kupic nowe butle bo mam tylko aventu małe o poj. max 125ml:sorry:

Jesteśmy juz po wizycie u lekarza. Mały waży 5650 i mierzy 60cm. Rośnie i tyje w zastraszajacym tempie. na razie dostał szczepienie tylko WZW bo okropnie ropieja mu oczka i musimy odwiedzic okuliste. Byc może kanaliki łzowe sa zapchane. Poza tym musze mu zrobić badania na posiew bo ostatnio robi wodniste kupki i byc może jest to spowodowane jakimis bakteriami.

Naur - kupiłam ten aspirator Frida jakbym wiedziała wczesniej , że takie coś istnieje to w życiu bym nie użyła gruszki ... naprawdę super się tym sciąga chwila moment i mała mogła normalnie oddychać.

reklama
mój Maciuś potrafi spać nawet 4 godziny a na spacerze to śpi cały czas czasami tylko marudnie cos przez sen a nocki też są spokojne bo tylko jedno budzenie ok 2 w nocy i później nad ranem 6-6.30 także odpukać chyba nie mam najgorzej.My też jesteśmy juz po wizycie kontrolnej mój maluszek przybrał na wadze kilogram i chyba z dnia na dzień jest coraz cięższy i większy co sie odczuwa przy karmieniu hihi(mały łakomczuszek)

Madziara mój synek też robi takie wodniste kupki i ja myslałam że takie mają być o kurcze musze zapytać o to położną mam nadzieje że to nie żadna infekcja

Gosiu to straszne co musi przeżywać Twoja koleżanka to bardzo przykre.

nie wiem czy pisałyście coś o ulewaniu bo my zaś mamy z tym problem po karmieniu Maciuś potrafi nawet 5-6 razy ulać czasami to sie zastanawiam czy coś mu w brzuszku zostaje

Do góry