reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

U nas nocka okropna co chwile pobudki:sorry2:
Dawałam w nocy oscillococillum dzis rano syrop prawoslazowy i ostukuje mojego babla...no poczekam do jutra na szczescie nie ma goraczki ale poprawy tez nie widać:dry:

Dobrze że Adasiowi ten żel pomogł bo chyba najgorsze co moze byc to jak malucha boli a nie mozna pmóc:sorry2:

reklama
Natalia zdrówka dla Piotrusia!!!! współczuję....
Powiedzcie mi dziewczyny czy wasze maluszki zanim zaczęły się interesować nogami to oglądały sobie rączki???? Bo mój Kuba nogi podnosi wysoko ale ich nie łapie (nie interesują go) za to ręce ogląda namiętnie.....to dla mnie bardzo ważne czekam na odpowiedzi :-)

Kozica Piotrek interesowal sie najpierw raczkami potem nóżkami a teraz chyba tylko nóżkami...:sorry2:chodziaz dzisiaj na macie ogladał namietnie swojego kciuka:-)

Mój maluch odsypia nocke śpi i spi godzina "na nogach" i drzemka:sorry2:
a jak mu oklepuje plecki zaczyna sie smiac chyba mu sie podobaja takie klapsy w plecki:cool2:

Kira no to wykrakałam że Adaś przechodzi ząbkowanie bez nieprzyjemnych objawów:zawstydzona/y: no ale na szczęście żel pomógł:happy2:

Natalia dużo zdrówka Piotrusiowi a dla ciebie wytrwałości,to dobrze że sie nie pogarsza,oby szybko sie poprawiło:tak:

Kozica Filip też na początku tylko podnosił ale za często nie łapał nóżek,z czasem coraz więcej łapał i brał do buzi a teraz to jak tylko ma gołe nóżki to zaraz chop do góry i już w buzi.A co do rączek to już nie pamiętam czy sobie wcześniej je oglądał:confused: na pewno też ale wiem że teraz jak nie nóżkami to
rączkami też się bawi,składa je sobie,ogląda,obraca,ściska i wydaje dżwięki jakby się z nimi siłował:-D

U nas nocka bez zmian czyli budzenie sie co jakiś czas czyli kilka razy(przynajmniej 4-5)na cycusia żeby sobie oczywiście pocyckać:dry: Za to Filip wstał o 9 co było dla mnie szokiem:szok: bo zazwyczaj wstawał najpóżniej o 8
To ja wstałam dziś przed nim co sie nigdy nie zdarza.

Mój mały interesuje sie nóżkami a ręce to od zawsze pcha do buzi :)
Poza tym to unormował sobie pory spania. Tylko w te dni gdy zaprowadzamy Monike do przedszkola to trochę mu się wszystko przestawia ale tak poza tym to wiem, że 11-ta i 16-ta to sa godziny gdy mały idzie spać. Wieczorem zasypia około 21-szej a wstaje około 8-ej.

Ewelia, mój Bartuś co prawda nie histeryzuje gdy widzi obcych, ale bacznie obserwuje, czasem spogląda podejrzliwie a potem albo się śmieje albo i nie jak mu się dana osoba nie spodoba. Ale gdzieś czytałam że dzieci mają taki etap że się boją obcych, i Twoja córcia pewnie też to ma.
Kira, gratulacje z powodu ząbka!! Fajnie że bezboleśnie się pojawił. U nas ciągle nic... Sprawdzamy i sprawdzamy, ale ciągle nic nie widać:tak:
Dla Karolka gratulacje z powodu samodzielnego usiąścia. Bartuś też by bardzo chciał, głowę stale podnosi jak lezy, ale jeszcze brak mu siły.
Natalia 85, dużo zdrówka dla Piotrusia. Zimno się zrobiło, to i łatwiej się zaziębić.:baffled: A to oscillococillum w granulkach to ja ostatnio brałam jak byłam przeziębiona hihi (jako karmiącej mi zalecono).
Kozica, Bartuś sobie oglądał i nadal ogląda rączki (nóżki też), śmiejemy się że liczy na palcach, bo zamyka dłoń i otwiera po kolei palce pokazuje, śmiesznie.
Widzę dziewczyny że faktycznie macie tak samo z tym prostowaniem nóżek, ale tak sobie myślę że pewnie się zgłoszę na wszelki wypadek na tą rehabilitację, niech sprawdzą czy cos jest na rzeczy, chyba tam się znają?? Wolę być spokojniejsza i nie mieć sobie nic do zarzucenia.(mimo że nadal uważam że wszystko jest ok.)

Kira miałaś rację co do lekarzy że nie ma co ich słuchać:tak: Wczoraj pisałam że lekarka stwierdziła że ząbków nie widać a tu prosze...dziś odkryłam że jednak widać a raczej słychać i czuć:-D Po południu jak Filip gryzł mi palec to na stronie grzbietowej palca(od paznokcia) poczułam lekie ukłucie ale myślałam że sie "przewidziałam",ale wieczorem tzn.jakieś pół godziny temu znów poczułam to samo a nawet trochę mocniej niż poprzednio,więc wzięłam łyżeczkę,postukałam i rzeczywiście słychać ząbek:tak:
Napisz mi prosze jakim żelem smarujesz Adasiowi dziąsełka,jego nazwę bo musze się zaopatrzyć na wypadek jakis dolegliwości.Do tej pory nie kupowałam bo byłam pewna że ząbki są jeszcze daleko przed nami:nerd:

A tak szczerze mówiąc to troche się zmartwiłam jak się okazało że to ząbek,bo to oznacza kolejny etap w życiu mojego maluszka,i że mój malutki kochaniutki,bąbelek,mała kruszynka rośnie tak szybko i zanim się obejrze to będzie taki duży i nie będzie już mnie potrzebował:sad: a ja nawet nie zdąże sie nim nacieszyć moim dpiero co narodzonym synkiem.
Ale sie rozżaliłam,przepraszam ,pewnie pomyślicie że przesadzam:zawstydzona/y: Wiem że to dobrze,powinnam sie cieszyć, że rośnie zdrowo itd.itp.i sie ciesze,ale jakiś smutek zostaje że ten czas tak szybko ucieka:-(

Spokojnej i wyspanej nocy życze wszystkim:-)

Witam z rana:tak:U nas znowu ataki ząbków w nocy i jeszcze brzuszka:no:ale na szczescie chwilowe i zaraz zasypiał:blink:
Natalia-jak Piotruś?
Kludi-no widzisz:-p:-)ogromne gratulacje dla Filipka i ząbka:-)
Ja mam Dentinox Gel-podobno jest najlepszy:dry:no ale pomaga-to najwazniejsze:tak:
A ja wczoraj zauwazylam za Adas w miejscu ostatniej szczepionki ma pod skórą taką twardą kulke:baffled:i nie wiem co to:no:

Kludi, no te nasze dzieciaczki rosną szybko i kolejne etapy przechodzą. Jak byłam w zeszłym tyg. u lekarza, to same małe dzieciaczki były i mó Bartuś mi sie już taki duży wydawał, hehe.
U nas noc średnia, Bartuś budził się kilka razy. Kurcze, wszyscy mnie pytają czy on już nocki przesypia a on nie dość że nie ma zamiaru, to budzi się częściej niż kiedyś. fakt że na chwilę ale jednak.

reklama
Do góry