reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Adasku gratulujemy!!!!:-D
Kira powiem krotko nasi chlopcy sie pozamieniali dzis rolami chyba:szok:Karolowi wychodzily zeby a wyszly Adasiowi, z kolei Adas sam siedzial ladnie a Karol dzis sam USIADL!!!:-D:tak: dobrze,ze przy nim bylam bo lezal sobie i w pewnym momencie podciagnal glowe, podparl sie lapkami i usiadl:szok: potem przez pare sekund siedzial nie podpierajac sie:tak:ale juz drugi raz tego nie zrobil jak narazie:sorry:

reklama
Tak Natalka-dolne jedyneczki:tak:
No to niezle Karolki:-DBrawo dla Karolka-niezlą siłe trzeba miec zeby usiąśc-ale jak zrobil to raz to bedzie juz robil:tak:

gratulacje dla Adasia :-) za pierwszy ząbek
a dla Karolka gratulacje za zwinność :-)

Ja stwierdzam, że mój Nikodem to jest mały leń. Osiągnie coś i potem stwierdza, że dalej mu sie nie chce męczyć. On sie ciągle tylko przekręca z plecków na brzuszek, i powoli zaczyna sam siedzieć - ale jeszcze bardzo niestabilnie.

Wracajac do tematu kupek. To ja zauważyłam, że po tych zupkach w których jest groszek małemu cięzko się robi kupkę i one sa takie zbite. Po śliwkach (które dostał raz z obiadkiem) byl bardziej niespokojny. Na regulacje kupek wystarczą jabłka - a sa łagodniejsze dla małych brzuszków.
Odnosnie uczuleń i alergii. To często u małych dzieci pojawia sie alergia na konserwanty, ktora zanika około 3 roku życia. Wiąże się to z tym, że nie powinny jeśc żadnej konserwowanej żywności ani z dodatkami, a niestety juz produkty dla maluszków zawierają konserwanty. Wystarczy sobie przeczytać co jest napisane na opakowaniu kaszki mleczno-ryżowej z owocami. To takie moje przemyslenia ;)

No dziewczyny gratuluję wam i waszym maluszkom, kolejny etap za wami :-) Moj Kuba to leniuch niesamowity, jak go posadzę to siedzi, ale do czasu az mu się nie znudzi lub gdy w poblizu zobaczy ulubiona zabawke, a chcac jej dosiegnac robi wielkie BUM, sam probuje sie dzwigac do siadania, ale ciągle mu brakuje doslownie kilku centymetrow, wiem, ze gdyby sie czegos chwycil to by mu sie udało. jesli chodzi o zabki, to u nas nadal cisza, jakis miesiac temu mial taki bardzo marudny tydzien, opuchniete dziaselka, podwyzszona temperature itd.ale wszystko sie uspokoilo, a zabkow ani widu ani slychu:-( a szkoda, bo jak sobie pomysle przez co znow bedziemy przechodzic, to juz mam stracha.
Madziara jesli chodzi o alergie, to co w dzisiejszych czasach nie uczula??? wszystko modyfikowane,naszprycowane chemią, nawozami- co zrobic takie czasy, kto kiedys slyszal o alergiach, a teraz tyle tych roznych chorobsk, ze juz nie wiadomo co nam szkodzi a co nie. wiem, ze wiekszosc tych alergii zanika do 3 roku zycia dziecka i tylko jesli sie o to nie dba, to moze sie przerodzic w cos gorszego np. astme. zal mi tylko maluszka, ze tak przez to paskudztwo cierpi, ma bardzo ograniczona dietke, ja zreszta tez, no ale co zrobic jak mus to mus-mam tylko nadzieje, ze szybko mu minie i ze z tego wyrosnie.

Piotrka chyba jakies przeziebienie bierze:frown: zaczął kaszleć i kichać juz rano zauważyłam i jakis taki smutniutkicały dzień:no2:, temp nie ma na szczescie wiec dałam oscillococillum w granulkach i zobaczymy...własnie zasnał mam nadzieje że nocka bedzie ok:sorry:

Natalka-jak Piotrus?
Madziara-u nas po groszku byla masakra-pół nocy nie spal:no:ale śliweczki suszone są od 4 msc-a,a pozatym Adasiowi nie szkodza-a pomagają,wiec znowu zalezy od maluszka:tak:
Natak-Adas tez ma alergie i nie wiadomo na co-wiec dieta eliminacji:wściekła/y:wkurza mnie to szczerze mówiac,bo tylko czyutac czy czegos zlego nie ma czego nie powinien:no:mam nadzieje ze to minie

Kira Gratulujemy Adasiowi pierwszych ząbków, dobrze że tak dobrze to przechodzi bez większych męczących i kłopotliwych objawów.Mam nadzieję że u nas też tak będzie, a jak na razie to ząbków nie widać,tak też wczoraj stwierdziła lekarka

Natalia Oby nie było to nic poważnego:no:,a jak coś jest to żeby sobie szybko poszło;-):tak: Życzymy dużo zdrówka

A tak to się chciałam jeszcze pochwalić że Filipek parę dni temu w końcu ruszył dupkę i przewrócił się pierwszy raz z pleców na brzuszek:-) Myślałam że to tylko przypadek więc położyłam go z powrotem na plecy a za chwile on znowu chop na brzuszek i tak chyba 4 razy bo musiałam jego wyczyn pokazać tatusiowi i babci:-D

No to brawo dla Filipka-leniuszka:-D
Kludi-przestalam sluchac lekarzy:baffled:jak bylismy na ostatniej wizycie to mi lekarka powiedziala ze do zebow jeszcze jakies 2 msc-e-bo nic nie widac:baffled:idiotka złośliwa małpa-ciesze sie ze juz wiecej do niej nie pojde:wściekła/y:

reklama
Witam w pochmurny niedzielny poranek:-p
Moje dziecko mnie dzis w nocy zaskoczylo:shocked2:Jak zasnął o 19,obudzil sie z placzek po 22-ząbki:baffled:-posmarowałam dziąsełka i momentalnie zasnął-tak wstal o 5:30 na mleczko:szok:do tej godziny to sie budzil zawsze 2 razy-kolo 23:30 na jedzonko i po 3 na picie-a dzis taka niespodzianka:tak:ale byl glodny bo zjadl 150 i jeszcze mu dorobilam 60 i zjadl-glodomorek poranny:-D,a jakąs godzine po jedzonku-megakupa:-D-i to taka szpinakowa:-p,na szczescie jeszcze usnął i wstal przed 8:tak:

Do góry