reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

WSZYSTKIM MALUSZKOM GRATULUJĘ PIERWSZYCH BIELUSICH KIEŁKÓW!!!
nie wiem mam jakis bład i nie mogę korzystać z róznych opcji pdczas pisania, a szkoda, bo planowałam cos wkleic.
Byłam dziś z malym na 3 szczepieniu, następne dopiero za pół roku, strasznie to zniósł,krzyczał okropnie, ale tylko podczas wstrzykiwania w drugą nozke, pierwszej nawet nie poczuł.pewnie zawiesina byla dosc gesta, biedaczek, az mi sie zaczął taić.znowu mu puchnie i będą potrzebne okłady z sody.wiem, ze w polsce macie więcej szczepien, tu nie szczepią nawet na gruźlicę, można na specjalną prośbę,ale wykonuje je niewielu lekarzy, więc zapisałam sie juz na to szczepienie we wrzesniu, ale nadal czekam-irlandczykom do niczego się nie spieszy niestety, taki naród.malusi dzisiaj daje czadu, pewnie za duzo wrazen jak na tak mała głowke, nie chce spać, co chwile zrywa sie z krzykiem, biedaczek jakie to musi byc dla niego przezycie takie szczepienie.
Oj dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tego,ze wracacie do pracy,oderwiecie sie troche od codziennej rutyny, u mnie to odpada nie mialabym z kim malego zostawic,a siedzenia w domu mam juz czasami dosyc, dobrze macie z dziadkami w poblizu, oj co ja bym za to dała... a tak wszystko sama, zadnej pomocy
Biedne te nasze dzieciaczki, ile muszą wycierpiec w pierwszym roku życia, a nawet nie mogą nam powiedzieć co im dolega i jak im ulżyć; koleczki, ząbki, alergie, przeziębienia ( Piotruś kuruj sie maluszku ), a one są jeszce takie malusie, bezradne i bezbronne. z checią przejełabym na siebie cierpiena i boleści mojego smyka, gdyby to tylko było możliwe...
EVELINAKOL- a jak malusi u okulisty? dobrze zniósł te kropelki? musialo to byc dla niego niezlym szokiem, zobaczyc taki rozmazany i dziwny swiat.

reklama
NoseFrida jest extra... uratowała nam kilka razy i życie i kilka nocy dobrze przespanych dzięki ekstrakcji fruktów :) a ja dostałam instrukcję, że wit D 1xkropla codziennie... może za mało daję?? Również Devikap...

Janborku, u nas Bartkiem zajmuje się moja mama i nie ma żadnego problemu. Tzn. owszem pierwsze dni był trochę markotny, ale dość szybko mu przeszło.Ale za to się cieszy jak wracam z pracy:-). Babcię znał więc nie miałam oporów żeby go z nią zostawił. Na pewno u Ciebie też będzie dobrze. Zazdroszczę Ci że możesz tylko na 3-4 godziny do pracy chodzić. Też bym tak chciała
Natalka 25, nasz Bartus jeszcze sam nie siedzi, tzn. jak sie go posadzi bez oparcia to pochyla się do przodu i przewraca na boczek:baffled:.
U nas rekord, Batrus zasnął już o 19tej. No ale zobaczymy jak minie noc.

a ja dostałam instrukcję, że wit D 1xkropla codziennie... może za mało daję?? quote]
spox, ja tez daję jedną kroplę witaminki D. To jest zależne od dzieciaczka, pediatrzy zalecają różnie. U mnie cały czas po jednej kropelce. A jak u Was wygląda sprawa z witaminą K?

Powiedzcie, czy Wy jakoś specjalnie dbacie o ząbki maluszków? Wiki tylko gryzie szczoteczkę maczugę silikonową i masujemy dziąsełka. Chyba za wcześnie na mycie ząbków, co? ostatnio pewna koleżanka, była zdziwiona, że jej nie myję ząbków, ale ona chyba troche przewrażliwiona i nadgorliwa jest...

U okulisty dobrze, tzn diagnoza, bo badanie nie za ciekawie. Pod koniec to już otwierałyśmy z doktor oczka na sile.:no: Jeszcze po powrocie do domu miał cala twarz czerwona. Na szczęście na razie nie wymaga leczenia, kazali nam go obserwować, robić zdjęcia (podobno za zdjęciach łatwiej zauważyć jak patrzy na rzeczy) i mamy sie zgłosić jak skończy roczek.

Piotrek dostał biegunki po antybiotyku:wściekła/y:w nocy dwie wodniste kupy dziś jedna duża i takie "popuszczane" jutro zadzwonie do doktor ale pewnie skończy sie na zastrzykach:wściekła/y:Kurcze Piotrek nigdy nie chorował wiem że to na szczescie "tylko" przeziebienie...ale naprawde w życiu to najważniejsze jest zdrowie...

evelina
najważniejsze że Oli ma to badanie za soba i diagnoza jest ok:-)

Antylopka
ja też daje jedna krople wit D a wit K nie daje bo jest w mleku z puszki a ja takim karmie...Co do ząbków to jak na dwa ząbki mojego synka to silikonowa maczuga jest moim zdaniem wystarczajaca:tak:

Dziewczyny, a co podać żeby kupki nie były zbyt twarde? Bo Bartus takiego twardego bobka dziś zrobił że szok. Przepraszam że tak piszę wprost, może nie wszystkim sie czyta o kupkach przyjemnie. :baffled:

Natalia zadam moze durne pytanie ale czy podajesz Lacidofil albo cos podobnego?(acidolac,lacidobaby) chyba nie ma juz lekarzy ktorzy nie zalecaja oslony przy antybiotyku:dry: jak cos podawaj moze 2 ampulki skoro tak malego wyjalowilo ze dostal biegunki:confused: zdrowka dla maluszka zycze:tak:
Kama podawaj do picia duzo wody:tak: ale czasem na efekt trzeba poczekac ze 2 dni, poza tym lekarze zalecaja tez wyzej wpomniany Lacidofil:tak:ale zatwardzenie ( bo tak nazywaja takie twarde kupki:-D) jest najczesciej powodowane zbyt mala iloscia plynow i ewentualie np marchewka ale nie wiem czy akurat podajesz.
moze nie pomoglam za duzo ale tyle ile moglam:zawstydzona/y:

Dziewczyny, a co podać żeby kupki nie były zbyt twarde? Bo Bartus takiego twardego bobka dziś zrobił że szok. Przepraszam że tak piszę wprost, może nie wszystkim sie czyta o kupkach przyjemnie. :baffled:

Hehe pewnie wal śmiało co tam bedziesz owijać w bawełne...:tak:Takie życie czasem sraczka czasem zatwardzenie:-p

Karolina podaje jedna saszetke acidolac+antybiotyk+wit C+krople do nosa (jakies robione nie wiem jak nazwa)+syrop prawoślazowy...w sumie jest lepiej mniej kaszle i nocka było nawet nawet ale ta kupa...:baffled:Jutro zadzwonie do lekarza ...zobaczymy co dalej..

reklama
moim zdaniem lepszy jest Lacidofil i nawet taniej wychodzi, tyle ze trzyma sie w lodowce. Swoja droga dla takich malych brzuszkow antybiotyk to duze obciazenie i czasem chyba lepsze te zastrzyki:-(

Do góry