reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Edyta mi lekarka kiedys powidziala ze ten brzuch Karola moze sie nasilac przy zabkowaniu:baffled::wściekła/y:wiec moze to wszystko naraz sie zbieglo:baffled:

reklama
Witam w piątek!
Nata witamy w sierpniówkach a ja witam szczególnie Kubusia (śliczhy) bo sama mam takiego imiennika :-) też imię mój mąż wybierał :-).
U nas noc średnia.....ale nic może dziś będzie lepiej
mrozik to kiedy niekapków można używać? a z takimi kubkami jak piszesz się nie spotkałam, ale też takich nie szukałam :-)
Luxik pisz szybko co z tym mieszkaniem? trzymam kciuki :-)
Karolki a może to po tych śliwkach?? Madziara pisała że na śliwki jeszcze za wcześnie....

Kozica- on w tym programie w ogóle odradzał. Wszelkie butelki, niekapki itp - zapomnieć :sorry::eek:, tylko te kubeczki wprowadzić. Ja kupiłam niekapek, butelki mam trzy aventu, jedną jakąś apteczną (jak byłam w szpitalu to zakupili) i jedna od cioci teraz dostał chicco - bo taką znajome poleciły - wszystkie stoją nieużywane. Tzn używam ich jako miarek do wody jak raz na jakiś czas podaję puree :-D:-D. Wcześniej parę razy pił też mleczko z nich, ale to mozna na palcach policzyć i było to wyciskanie zawartości dziasełkami a nie ssanie.
Ja bym chciała bardzo żeby Filipkowi sie znudził mój cycuś. A tu jak na złość on bez niego ani rusz. Do tego leje sie ciągle z nich. Nadal mogła bym kilka dzieci wykarmić. Na wkładki nie wyrobię jak tak dalej pójdzie. Już majątek w nich utopiłam :wściekła/y:

kozica to nie sliwki:no:bo juz je daje ponad tydzien i bylo ok, moze to jakis rzut z zebami znowu:tak:bo zlosc straszna i gryzienie na maksa wszystkiego:-(

Brzuszek na pewno przy ząbkach moze boelć. No ale zatwardzenia takiego to chyba nie powodują te ząbki?
Zapomniałam jeszcze napisać że mamy odstawioną witaminę d, bo pani potwierdziła że ciemiączko faktycznie bardzo małe :-(

Dziewczyny - jak szybko po czopku powinna spaść temperatura? Filip po tej szczepiące dostał teraz. Ma 38.5, dałam teraz czopek i nie wiem za ile skontrolowac....

ojoj widze że brzuszkowe problemy powrocily:wściekła/y:jej u nas to naszczescie wspomnienie chodziaż wiadomo zeby jakieś fatalne jedzenie i może TO wrócić:wściekła/y:

A ja jestem zadowolona bo Piotrek juz druga noc budzi sie dopiero o 5 na jedzonko:-)tylko niedługo Andrzej jedzie do pracy i zostaje sama na 3 tyg z Piotrkeim wiec sie boje da mi pewnie synek popalić:eek:

Słuchajcie wasze maluchy tez wytykaja język :eek:bo Piotrek już od dwóch dni chodzi z jęzorkiem na wiechrzu :-pi wygląda to naprawde smiesznie:rofl2: byl ostatnio na noc u babci i sie smieje ze tak go tak nauczyli

U nas w nocy też parę pobudek ale takich dwuminutowych na cycka, to chyba nie głód bo zaraz z powrotem Bartuś zasypia. :eek:
Mrozik, to ci zazdroszczę z tą laktacją. U mnie słabo ostatnio, jak się nie poprawi to nie wiem czy dotrwam do roczku, tak jak planowałam. A ponadto Bartek pije chętnie i moje i sztuczne więc w razie czego pewnie nie będzie problemu.
A my byliśmy dzis na kontroli u pediatry i kurcze wkurzyłam się, bo na moje to wszystko w porządku jest, a lekarka stwierdziła że mały za bardzo chce prostować nóżki (!!!) i że ma to związek z pewnym napięciem mięśniowym. Ja nic takiego nie zauważyłam i nie wiem czy ona wymyśla czy faktycznie coś jest na rzeczy. W każdym razie dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i niby jakieś ćwiczenia mamy dostać. Ech, sie zdenerwowałam:-(

A my byliśmy dzis na kontroli u pediatry i kurcze wkurzyłam się, bo na moje to wszystko w porządku jest, a lekarka stwierdziła że mały za bardzo chce prostować nóżki (!!!) i że ma to związek z pewnym napięciem mięśniowym. Ja nic takiego nie zauważyłam i nie wiem czy ona wymyśla czy faktycznie coś jest na rzeczy. W każdym razie dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i niby jakieś ćwiczenia mamy dostać. Ech, sie zdenerwowałam:-(

No nieraz to nie wiadomo czy lekarz cos juz wymysla czy naprawde cos nie tak...:baffled:
Oj mnie tez przestraszyłaś bo Piotrek co chwile nogi prostuje jak siedzi jak leży na pleckach no bardzo często ja ide do lekarza na szczepionke za tydzien

reklama
No nieraz to nie wiadomo czy lekarz cos juz wymysla czy naprawde cos nie tak...:baffled:
Oj mnie tez przestraszyłaś bo Piotrek co chwile nogi prostuje jak siedzi jak leży na pleckach no bardzo często ja ide do lekarza na szczepionke za tydzien

pewnie jest wszystko w porządku, nie ma się co martwić.:-)
Niestety lekarze są dwojacy: albo olewają wszystko, albo przewrażliwieni i wysylaja do specjalistów, bo dziecko się nie usmiecha. Tylko miejsca zabierają, jak ktoś na prawdę potrzebuje porady specjalisty to musi czekać długie tygodnie.
Kiedyś lekarz skierował do nas pacjenta na zabieg, który...NIE ISTNIEJE!!:szok::szok::crazy::crazy: Zrobił z 3 zabiegow jeden, z czego 2 się wykluczały. My miałyśmy ubaw, ale biedny pacjent. (Miał tylko jeden)

Do góry