reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

ja tez mysle ze to raczej niemozliwe zeby od zebow czaszka pekla, moze tak jak Madziara pisze od temp. moj chrzesniak mial zeby ok 10 miesiecy to normalne ze u niektorych ida wczesniej u niektorych pozniej. Najgorzej jak czlowiek sie czegos naslucha, ja kiedys slyszalam ze dziewczyna po ciazy dostala tetniaka i umarla i dretwialy jej rece i co mi cos zdretwieje to sie boje:-p:-p
Wodoglowie tez sie zgadzam ze raczej po urodzeniu sie wykrywa, takze nie ma co sie na zapas martwic.

ide robic objad.

reklama
mrozik - brawa dla Filipka, moze teraz to juz tylko z gorki bedzie. A probowalas dyni z ziemniakami Hippa, sa podobne w smaku to tego puree? Jak juz zasmakuje troche, to mozesz sprobowac dolozyc to tego troche np marchewki ze sloiczka, moze wkoncu polubi jedzonko:-) Ja tak zupki robie:-p ambitne gotowanie, nie:laugh2:

Kozica-ciesze sie ze sie przydalo:tak:
Fiolka-lista urodzin dzieciaczkow:-)a Adasiowi tez jeszcze ząbki nie ida:tak:przynajmniej tak lekarka stwierdzila wiec-Mrozik-to chyba jednak nie ząbki:baffled:kupiłam Viburcol-moze pomoze:dry:
To my sie pochwalimy policzkiem a przy okazji siedzeniem:-D

Załączniki

• Obraz 406.jpg
    Obraz 406.jpg
    216,4 KB · Wyświetleń: 29
Kira - u mnie tez lekarka powiedziała że do zębów jeszcze daleko i wyszły za parę dni i to dwa :-). Wprawdzie 2 lekarki mówiły że zęby idą, ale jedna nie zauważyła;-)
Marchewki się trochę boję, bo zatwardzenie miał po niej, ale jeszcze brokuły kupiłam - są same i spróbuję je jutro może

czesc dziewczyny.:-)
wodoglowie?o rany chyba ci learze troche przesadzaja,moja julia ma obwod glowy 43cm a klatki 44cm.a mam pytanie co do ciemiaczka bo pisalyscie,jakie to jest małe a jakie duze i ile w ogole powinno teraz wynosic,bo mi lekarka powiedziala ze Julia ma na 2 palce i ze to za duze i mam zwiekszyc wit D,ale znowu inny lekarz powiedzial ze ciemiaczko zrasta sie do 8 mies i nie ma co panikowac,z tymi lekarzami to jest urwanie glowy,nie wiadomo kogo słuchac:crazy:

KasiaWie - najlepiej jak lekarz do którego zawsze chodzicie oceni. Trzeba zobaczyć jak szybko się zmniejsza. W karcie dziecka powinno pisać, bo sprawdzają na każdej wizycie. Filip ma gdzieś na opuszek palca i właśnie alergolog zastanawiała się czy nie odstawić witaminy D. Powiedziała ze tylko kropelkę to w sumie nie trzeba odstawiać, ale lepiej żebym zapytała pediatry

Kasia - poza tym twoja córa jest prawie miesiąc młodsza od Filipa - niedawno miał też sporo większe ciemiączko

Kasia - ja jestem swiecie przekonana ze to najwieksze ciemiaczko to zarasta sie do 1,5 roku, tak czytalam zawsze i lekarka tak mowila, ale teraz to juz sama nie wiem czy czegos nie pokrecilam:baffled: Jak to jest z tym ciemiaczkiem?:confused::confused:

Kira - Adas slicznie wyglada, i ladnie mu zeszlo z policzka, przystojniak!!

reklama
ciemiączko przednie,ma średnio 2 na 2 centymetry, zarasta między 10. a 18. miesiącem życia dziecka. Ciemiączka ogląda pediatra przy każdej wizycie. Jeżeli zarastają zbyt wolno, może to świadczyć o niedoborze witaminy D i krzywicy.

Do góry