reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ale sie dziewczyny rozpisałyście:rofl2:
kama ojej!Katar wiem coś o tym:sorry2:obyś nie musiała spać na siedząco z małym na rękach tak jak ja to miałam:no:

mrozik mi pediatra kiedys też powiedziała że Filip ma sapke ale powidziała też że taki jest urok naszego powietrza i niektóre dzieci mają no i poleciła tylko aplikować wodę morską w celu nawilżenia i oczyszczenia.
A dlaczego to nie dobrze jak ciemiączko jest małe?Mój Filip też ma małe a lekarki jak go badały to zawsze mówiły że "ciemiączko ładne,małe" i nic więcej więc to chyba oznaczało że dobrze:confused:

kozica wodogłowie?:oo2:to chyba przesada,takie rzeczy to chyba zaraz po urodzeniu sie stwierdza a nie dopiero teraz:confused:.Nie ma co sie martwić na zapas
Kira dziękuję za wpisanie na listę;)

A co do witamin to jakie podajecie waszym bąblom bo ja na początku wit.K i D tak zaleciła mi moja lekarka,inny lekarz dopisał jeszcze cebion multi a trzecia lekarka powiedziała że dopóki nie je posiłkow uzupełniających to cebionu nie dawać a zaś moja znowu że wogóle bo nie jest zwolenniczką niepotrzebnego faszerowania dzieci witaminami i że ma wystarczająco wit. w pokarmie.A jak jest u was?

reklama
Kira a co to za lista??
fajnie ,że małemu wygoiła sidę twarz. A co do tych boleści to ne wiem co ci poradzić:( biedny malusze

Kira właśnie sie miałam pytać jak tam buska małego, bo po zdjęciach mi sie wydawało, ze już dobrze. Ciesze sie ze tak jest
Kama Oliver ma wieczny katar, bo zaraza go Marianna a i ja mam tydzień do d..y z przeziębieniem.
Kozica zgadzam sie z Kludi, ze takie rzeczy to stwierdza sie po porodzie, ale lekarzem nie jestem. Oliver ma 45 cm obwodu główki. Mi już w ciąży mówili ze ma duża głowę, po tatusiu ;-)

kozica mój pediatra też chciał Karolinkę wysłać te neurologa bo stwierdziła, że ma za szeroką główkę takiej samej wielkości jak klatka Była bardzo zdziwona. tak mówiła jak byłam prywatnie.
Poszłam na szczepienie do przychodni do innej a ta powiedziała,ze to jest normalne i nei widzi tu nic podejrzanego. także może w twoim przypadku też pediatra jest nadwrażliwy;)
A zupki to raz goruje to raz ze słoiczka. Wczoraj ugotowałam : jeden ziemniak mała marchewka,i połowe pietruszki wszystko pokrojone w kostkę. potem blenderem miele a i dodałam do tego ze słoiczka szpinak:) Mała bardzos ię tym zachwycałą zjadła 200 ml i jeszcze by jadła ale nie dałam jej bo to troszeczke za duzo:)

karolki bardzo wam spółczuje i oby to szybko mineło.

Moja mama przed wczoraj wystraszyła mnie brakiem zabków u małej. Powiedziała że, rok temu w naszej wiosce zmarło dziecko wieku 8 m-cy. A powód zgonu były zabki . Długo nie wychodziły aż wkońcu 4 na arz wyszły i czaszka nie wytrzyała i pękłą:( I teraz ciągle sie dopytuje czy chociaż jeden wyszedł i truje mi ,ze powinnam z tym iść do lekarza bo to nei dobrze ,ze ona nie ma jeszcze ząbka :( Teraz jak szalona codziennie szukam tych ząbków ale nei ma :(

mrozik mi znajoma poleciła lampy solne aby dziecko nie miało problemu z oddychanie itp. Tak jej doradziła położna jak słyszała jej dziecko jak oddycha. Powiedziała,ze ten jod dobrze wpływa na organizm. Oczywiście kupiłam taką lampe:) i nawet ja już tak nie kaszle (a mam alergiie )

Fiolka - dobry pomysł z ta lampą, chyba wypróbuję :tak:. Z ząbkami to różnie bywa. Synkowi mojego kuzyna wyszły ząbki jak miał 8 miesięcy. Nawet nie wiedzieli kiedy, szły jeden za drugim i nic go nie bolały. Nawet nie kwęknął im przy nich. Nie masz się co martwić. Lekarza możesz przy okazji zapytać, ale na pewno nie ma strach, bo nawet w "normach" podają że jedynki górne to wychodzą w wieku 5-8 miesięcy. Czasem sie nawet później zdarzają

Zapomniałam się pochwalić że Filipkowi smakuje piure ryżowe z ziemniakiem i dyniom (misiowy ogródek). Robię go na wodzie, coby masy za dużej nie nabrał. Alergolog właśnie też powiedziała że jak dziecko grubiutkie to się leki słabiej wchłaniają. Nie dała mi jeszcze takiego leku co zawsze podają (bo on ze sterydami chyba) bo powiedział że za bardzo by od nich urósł, a wystarczający już jest :-D

Witam.
Noc w połowie nieprzespana....z nerwów...... dzięki za przepisy kupiłam już pietruszkę. jutro będzie na obiad z marchewką i ziemniaczkami :-)
Kuba ma obwód 45cm......już sama nie wiem, bo to na górnej granicy w siatce centylowej......
fiolka nie strasz jeszcze z tymi zębami dodatkowo bo Kuba też jeszcze nie ma......
Moja pediatra skierowała mnie do neurologa bo ja narzekałam że on niespokojny jest.....i teraz mam.....
Aha i jeszcze z witamin podaję D3 i Vibowit dla niemowląt.

Tyle napisałyście, że już się pogubiłam co która pisała.
Z tym wodogłowiem to tez myślę, że to zaraz po urodzeniu się stwierdza a nie teraz.
Jeśli chodzi o ząbki to mój mały jeszcze nie ma, a moje dziewczynki dostawały jak miały 9-10 miesięcy. I może iść kilka od razu ale na pewno od tego czaszka nie pęka. Raczej wysoka temp. była przyczyną zgonu - bo trzeba ją zbijać i kontrolować.
Mój mały też ma często sapkę. Lekarka mi kazała nawilżać powietrze w pokoju bo widocznie jest za sucho.
Poza tym to mały ostatnio nie chce zbytnio leżeć tylko wymaga zainteresowania i to najlepiej przez mamę :)

reklama
Do góry