reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Ja z całego chrztu bałam sie płaczu Piotrka ale było ok :tak:i juz mam posprzątane po wczorajszym i jestem wniebowzieta bo myślałam że w tych garach do jutra będe siedziec:szok::-D

evelina ale synek ma czuprynke nono cudny chłopak:tak:

Już wiem że Piotrek nie jest uczulony na banana i winogrona a to juz dla mnie sukces dzis cos nowego spróbuje dać:-p

Zauważyłam że moj bąk na macie oprócz prostowania sie na raczkach podnosi jeszcze uparcie pupe do góry jakby chciał ruszyc do przodu:szok::-)

Kurcze ale tu wczoraj ruch był jak w ulu,teraz siedze,nadrabiam i już niewiem co kto pisał:sorry2:
ewelinakol fktycznie super pogode mieliście wczoraj,u nas to śnieżyca była,a Olivier naprawde wygląda przynajmniej na roczek:tak:.Z tego co widze to już w spacerowce siedzi?bo ja jeszcze Filipka w Gondoli,bo wydaje mi sie że jeszcze nie usiedzi,chwieje sie jak siedzi i leci na wszystkie strony a oparty zjeżdża i na boki leci,
mrozik ale wypatrzyłaś te body:-Dta piżamka to też z Tesco:-)w 3paku była.:-(Ja też już teraz będe tam kupować(no chyba że lepsze znajde;-))bo też jestem zadowolona.Z długim nie miałam bo jak dotąd dostałam w prezncie i jestem zaopatrzona do rozm.80.A z tymi rozmiarami to jest różnie niektóra na 80 mamy za małe inne w sam raz a jeszcze inne za duże,że mu dopiero na rok chyba ubiore.

No nareszcie udało mi sie z tymi zdjęciami:-)tak sie wczułam że omało bym wszystkie jake mam wkleiła:-DFajnie że sie podobają Dzięki
No duży mój synek duży w końcu 4350ważył jak sie urodził i 58cm. miał:tak:

Witam Mamusie w nowym tygodniu:-)
Budzik obudził nas dziś o 6 rano -miał obudzić tylko mnie ale Batrusia też obudził no i już nie spał jak wychodziłam do pracy, ale wyglądał na wyspanego.:-)

Witajcie. My z samego rana byliśmy na kontroli. Zapalenie minęło. Jeszcze do środy mamy zastrzyki a potem jeszcze przez tydzień inhalacje. Ale się ciesze, że już wszystko dobrze. Mały tez odżył i nawet zaczął się obracać - na razie z brzuszka na plecki :)
A swoją droga to dużo dzieci teraz choruje na oskrzela. Nasza mała sąsiadka z góry tez w szpitalu a dzisiaj w nocy pogotowie zabrało bratanka mojego męża (2 latka). Miał problemy z oddychaniem.

Jeśli chodzi o body to ja właściwie używam tylko z krótkim rękawkiem bo mój mały nie lubi jak jest mu za ciepło. Mam dwa z długim rękawem i ubieram mu bardzo rzadko.
Acha i pytałam lekarki o podawanie glutenu. Powiedziała, że owszem zmienił się schemat żywienia a to dlatego, że musieliśmy się dostosować do Unii ale ona by poczekała do 10 m-ca, tak jak robiłam przy dziewczynkach.

:) Duzo zdrówka dla maluszków:)
A ja walcze z mała ,żeby sama zasypiała bo ręce mi już odapdaja od tego kołysania jej do snu. I szczerze po godzinie poddaje się i kołyszę ją. Może macie jakiś sposób ??

fiolka nic mi nie mów o usypianiu ja mam już tak dosyć..... wieczorem jeszcze nam wychodzi, Kuba zasypia w łóżeczku ale siedzę przy nim, przewracam na boczki, masuję brzuszek, unoszę nóżki i takie "hocki klocki" ale w dzień to jest tragedia!!!!!!!!!! Teraz właśnie wziął go mój tato bo nie mógł słuchać jak mały beczy a ja mam już serdecznie dosyć. Żeby go uśpić na rękach to też potrzebuję czasu a klocek robi się coraz cięższy!!!!!!!!!!! nie mam sposobu................

no to witaj w klubie :) Mi to nadgarstki na granicy wytrzymałości. a jak sie nie wyspi na spacerze(bo w dzień to przeważnie śpi na spacerku) to jazde mam do 22-23 :( To już los matek;)

moja karolka ciągle cos szuka w buzi. Ciagle paluszki pcha do buzi nie mam na to juz siły. sprawdzałam ale zęby nie idą,:(

reklama
to u nas nie ma problemu ze spaniem az tak duzego za to ja juz nie moge sluchac stekania i cisniecia jak na kupe:wściekła/y:a niby jest wszystko ok:no:chyba jestesmy szczesliwcami z kolka do 9 miesiaca:nerd::happy: dobrze ze noce sa w porzadku.
kozica wyslalam ci wiadomosc na priv:tak:;-)

Do góry