reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Evelinakol - super macie - a u nas wczoraj burza była, przdu nie było bo linie wysokiego napiecuia zerwało :szok:. Nawet nie myślę kiedy ja będę mogła synka bez czapy na dwór wyciągnąć :sorry2:. Olivera bym nie poznała - normalnie jak czterolatek wyszedł :tak:

Bo ja go przedwczoraj posadziłam w wózku, bo Marianna miała przedstawienie i chciał popatrzyć na dzieci a ja robiłam zdiecia i tak już sie nie chce położyć:-D:no:

Evelinakol no super zdjecie, az ci zazdroszcze tej pogody, a Olivier faktycznie nie wyglada na 6 miesiecy, i jaka ma buja czupryne :-)

Mrozik ja mam te body biale z krotkim rekawkiem.

Fiolka, Katrins, Raabit, wracając do waszej dyskusji o główkach naszych pociech, to Bartek z początku też miał troche spłaszczoną z lewej strony, bo notorycznie na lewo kładzie główkę. Ale po ostrzeżeniu znajomej, zaczęłam usilnie go przekręcać na prawo, podkładać poduszkę, kocyk, cokolwiek, no i trochę pomaga, już nie widać różnicy - główka się kształtna zrobiła. Ale jak się nie pilnuje, to mały zawsze tę główkę na lewo kładzie, nic mu to nie przeszło. :baffled:

witam, ja prosze szybko o konsultacje:) moja coreczka budzi sie co gidzne srednio i starsznie placze miala troche goraczki w dzien ale dalam jej nurofen i przeszlo. Ale teraz zbliza sie noc i juz sie raz obudzila, naparwde strasznie placze nie da sie uspokoic musi sie obudzic dobrze z pol godz sie z nia pochodzi i jest lepiej i usypia, ale to jest starszne ten placz:( chcialam sie spytac czy ktos tez tak mial, bo moze to nie zabki:/ mala 4 lutego skonczy 6 miesiecy a placze juz tak 2 dni

Luxik, zazdroszczę Wam z tym basenem, u nas nie ma takich "udogodnień".
Tomola, ja też , rzadko ale jednak, takie podmianki robię między cyckiem a smoczkiem, bo mały czasami tak ma że się denerwuje a jeść chce.Acha, ja karmie piersia i mięsko już podaję.
Laura, nie stresuj się,będzie dobrze. Ja nie mam za bardzo mozliwości ściągać mleczka w pracy,robie to zaraz po powrocie (idzie wtedy w mig:-)), ale wiem że to duża przerwa i trochę może zaburzać rytm. za to w weekend nadrabiamy, na razie sie udaje, oby jak najdłużej.
Edyta, ja też nieraz przy podawaniu obiadków czy deserków łyżeczką czasami nieźle kombinuję - śpiewam, robie miny, zagaduję, oj różne wygłupy ale pomaga:-)
Evalinakol, zazdroszczę pogody
Zabolik ,nie umiem pomoc, może lepiej z lekarzem skonsultować?skoro tak płacze a nie wiadomo dlaczego...

A my pojechaliśmy wczoraj z małym do moich dziadków, czyli pradziadków Bartka, i mały się tam super zachowywał, śmiał się, rozmawiał, mimo że ich widział drugi raz w życiu czyli i tak nie pamiętał, był bardzo pogodny, a muszę powiedzieć że spędziliśmy tam cały dzień. Zuch chlopak (bałam sie że może marudzić, albo bać się, czy coś w tym stylu.)

madziara to mój chrześniak:) a my dzisiaj kupiliśmy małej w carfurze body 4-pak na 74 i powiem wam ,ze są bardzo fajne i wygodne a daliśmy za nie 21 zł:)
Mała dzisiaj zjadła cały słoiczek ze smakiem ziemniaczki ze szpinakiem:) byłam w szoku.
Jutro nadrobie w zaległościach bo i wdze ,zę tu duzy ruch:)
Miłej nocki mamusia i słodkich snów maluszki:)

reklama
zabolik - popatrz na dziaselka, jak widzisz jakas roznice, to moze rzeczywiscie zabki ida, one przewaznie wychodza baaardzo dlugo:no:, ale jesli pewnosci nie masz to napewno nie zaszkodzi jak poradzisz sie lekarki, tymbardziej ze teraz o przeziebienie nie trudno.
ewelina - jak ja Wam zazdroszcze tej pogody, zwlaszcza ze dzis u nas wiatr i ziiiiiiimno:baffled: Oliver super chlopak, taki duzy chlopak Ci wyrosl:-p

my na basen mielismy w planach isc ale pogoda okropna i sie boje, pozatym u nas nie ma tez zajec dla niemowlakow, i zastanawiam sie czy ma sens isc, ale tak ogolnie pochlapac sie chociaz pojdzimy, moze podczytam cos w necie na temat takich zajec, a Wy Luxik co tam robicie na tym basenie?

Pozatym miesa jeszcze nie daje, bo Zuzia jeszcze nie zaliczyla wiekszosci bezmiesnych potraw, a najpierw chce ja przyzwyczaic do tych

A po dyni u nas ok, zadnych wzdec i Zuzia ja uwielbia

Do góry