reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

u nas jest dokladnie tak samo - nie widac ale ja wyczuwam to bardzo wyraznie:tak:i wiem ze po jablku mu sie to nasililo ale wczesniej mial doslownie pare krostek i chyba po bobasie:wściekła/y:ja podalam tylko jablko i marchewke wiec nie mam zbyt duzego wyboru:-Dlekrka nie pozwolila mi podawac zupek od razu:no:wiec nie mam takiego problemu zeby sie domyslac od czego. Dzis ugotuje mu kawaleczek ziemniaka i po kilku dniach dam ziemniaczka z dynia jak bedzie ok apotem ze szpinakiem zeby unikac marchewki ktora go troche zatwardzila i sie krecil 2 noce. ale narazie tylko 2 skladnikowe dania - najlepsze bez zbednych dodatkow z Hippa:tak:

reklama
Witam wszystkie mamusie.
U nas jednak trzydniówka, Olivera wysypało w nocy ze hoho, cala główkę i brzuszek. Pójdę zaraz do lekarza, żeby potwierdził. I chyba ja z Polski przywiozłam:szok:

Witam mamusie!
Dziewczyny jak gotujecie albo gotowałyście zupkę z ziemniaka i dyni to dodawałyście coś jeszcze? mam na myśli oliwę??

Kozica-ja dzis bede gotowac zupke brokulowo-ziemniaczana,robie tak
Najpierw ugotuje "bulion":-D-marchewke na wodzie,dodam ziemniaczek i brokuly,odleje,zmiksuje,dodam 150ml tego wywaru z jarzyn i 150 bebilonu pepti:tak:zobaczymy jak zje:dry:ale widzialam w przepisach oliwe a nawet kostke rosolowa:szok:
Evelina-duzo zdrówka dla Olivierka:tak:

Dzięki Kira! Więc oliwy nie dodajesz...Kuba już zupkę zjadł i ja też tym razem oliwy nie dałam bo jak miałam takie słoiczki z Hippa to tam nie było żadnego oleju więc sobie pomyślałam że nie trzeba, zastanawiam się tylko dlaczego w przepisach co marchewki z ziemniakami dodaje się oliwę a do dyni z ziemniakiem nie???

Laura-kazdy robi jak uwaza-jednak maslo jest silnym alergenem ze wzgledu na mleko i z maslem czeka sie do roku mniej wiecej:dry:no ale skoro maluszkowi nic nie jest....

Ja bym też zaczęła sama gotować ale nie mam blendera :( a mój mikser kiepsko miksuje i sa grudki. Jak mały będzie starszy to może być ale na razie by się krztusił.
Poza tym to zaczął kaszleć :(

reklama
a jeszcze chciałam zapytać bo któraś z Was chyba Katrins ale pewna nie jestem mroziła dynię to taką surową czy gotowaną a jak gotowaną to razem z wodą?? bo ja dynię mam w piwnicy ale zaczyna mi się psuć i chciałam trochę zamrozić jak można i jakoś to smakuje :-)
Madziara ja blendera też nie mam ale miksuje mikserem (raczej nie ma grudek) ale dla pewności przecieram jeszcze przez sitko.

Do góry