reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

U nas nocki ok wczoraj zasnął ok 20 i wstal o 3.30 na jedzonko:-)

Piotrkowi emolium krem specjalny pomógł na taka czerwona plamke na buzi bo jest emolium krem i emolium krem specjalny i wlasnie ten specjalny okazal sie w porzadku:tak:

A co do randkowania to ja juz sie zrobilam taka "niedobra" ze wole wyjsc gdzies w wiekszym gronie sie wyszalec niz tak na randke tylko we dwoje bo przy Piotrku taki spokuj to chce troche pokrzyczeć:-p:-D

reklama
Natalia, u mnie to samo...ja tez czuje sie za bardzo wyciszona przy maluszku ;-)

Krzysiu w nocy pieknie spi , na jedzonko nie wstaje, jak dostanie butle kolo 20 to juz mam spokoj do rana, czasem tylko u troszke pic podam, ale to nie zawsze. zazwyczaj od 20 do 6 rano, czasem mu sie nawet pospi do 8 rano, ale wtedy juz slysze jak mu w brzuszku burczy ;-)
za to w dzien to tylko takie drzemki po 15-20 minut,ale przeciez dziecko nie moze caly czas spac :tak:

katrins mój spał wczoraj przez cały dzień może z dwie godziny. A chyba jest jeszcze za mały, żeby tylko tyle spać. Zwłaszcza, że do tej pory przesypiał więcej.

Piotrek wyl bo go zeby bolały ale posmarowalam bobodent zelem i zasnął...:sorry2::-pwyczytalam że jak ma juz zabka i dostaje sloiczki to dobrze przemywac gazikiem nawinietym na palec z woda.....;-)

a i nie wiedzialam że zeby wychodza w kolejności najpierw jedynki na dole a potem jedynki na gorze..myslałam że to zależy od malucha:sorry2::-)

Jestem
No wiec...lekarka(bardzo kompetentna osoba-pytala o wszytsko,spedzilam w gab.prawie godzine:szok:)stwierdzila ze Adas jest atopikiem:-(a to co ma na buźce to najprawdopodobnbiej jakas alergia zakażona grzybem:dry:
Mamy skierowanie na badanie mykologiczne-zeby bylo wiadomo co to za grzyb i jak i czym leczyc
Mamy odstawic-herbatke rumiankową,ziołową,malinową,banany,kaszki malinowe,soczki malinowe.Z miesa na razie tylko królik lub indyk(jak zaczne wprowadzac)opóźnic poodawanie zóltka,warzywa te co je,na razie nic nowego,moze jablko i gruszke
Ubranka Adasia i nasze prac tylko w Jelpie,Loveli lub Bobasie,nie uzywac plynu do plukania i stosowac dodatkowe plukanie,nie uzywac perfum,maz ma zawsze byc ogolony-zeby nie podrazniac(oj biedny:-p)no i powoli bedziemy eliminowac przyczyne alergii.Nie zmieniac kosmetyków,buzke smarowac Emolium i mascia cynkowa.
Ale stwierdzila ze to ze zadne z nas w rodzinie nie ma zadnych alergii dobrze rokuje dla Adasia:tak:moze uda sie calkowicie wyeliminowac.Mam nadzieje:sorry2:
Bardzo dobrze ze jest na Pepti-nie zmieniac:-)
Natalia-bo tak jest-zalezy od dziecka:tak:mojej znajomej synek najpierw dostal na górze:tak:
A ja Wam powiem ze marzy mi sie randka z mezem:sorry2:ale o tym na innym watku...;-)

No to fajnie Kira że taką lekarkę spotkałaś oby teraz było lepiej :-)
Katrins jak twój Krzyś obudzi się o tej 6 rano to po butli jeszcze zasypia czy nie??
Ja mam ogromny kłopot żeby uśpić Kubę w ciągu dnia :-( jak nie ma akurat pory żeby dostał butlę to się drze i nie chce spać a i po butli nie zawsze się udaje, powieki mu opadają a spać nie będzie!!!

mi Karolek zasnal wlasnie i spi na kolanach:-Dmial tyle wrazen bo byl ze mna na rehabilitacji i wszyscy zwracali na niego uwage bo taki byl ciekawski ze wszystkich zaczepial:-Doczywiscie tesciowie go pilnowali a ja latalam na zabiegi - ale dzis juz koniec:tak:
Kira ja Ci mowilam ze to bedzie alergiczne, nadkazone i kurde sie sprawdzilo:wściekła/y:ale teraz juz wiesz co i jak:tak:tylko uwazaj teraz z jedzeniem i po jednym skladniku podawaj co 3 dni bo inaczej znow Ci umknie winowajca;-)a i uwazaj na jablko bo lubi uczulac u nas chyba te krostki od niego wlasnie:-(ale podaje jablko z marchewka bo sama marchewka mu nie pasowala, kaszke jablkowa odstawilam i sprawdzam czy po tak malych ilosciach jak podaje skora sie pogarsza - jak cos musze calkiem odstawic.Dodam ze u nas jest tylko szorstka skora na lydkach nie ma zaognionych ran czy czegos takiego wiec nie odstawiam od razy bo moze na wszystko tak reagowac a moze sie przyzwyczai w koncu:-:)baffled:przechlapane mamy z tymi uczuleniami:no:

Cześć
My też mamy problem z usypianiem oczka sie kleja ale niechce zasąć tylko musze go ponosić ale on już waży i ciężko.I co robić?

Kira dobrze ze trafiłaś na kompetetnta lekarke ja też marze o randce z mężem;-)
uciekam bo mały właczył syrene

Kira ja o tych zabkach przeczytałam w książce o maluchach i ponoc tak jest u wszystkich dzieci mama potwierdzila...może poprostu nieraz sie nie zauwazy albo jakos wyjda jednoczesnie nie wiem..albo w książce bład...:confused:

Dobrze że wiadomo co u Adasia...oby leczenie pomogło...:tak:

reklama
Natalia ksiazka ksiazka a w zyciu zawsze inaczej:tak:czasem nawet nie jedynki wychodza pierwsze:-Dto zalezy od dziecka. Moja siostra jest stomatologiem i tez tak mowila:tak:ze u kazdego inaczej...u nas ida gorne a co wyjdzie pierwsze zobaczymy:-Dzawsze musza byc jakies spisane normy zeby mogla byc mowa o odstepstwach.

Do góry