reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

mam pytanie odnosnie kaszek. Jezeli dziecko jest alergikiem to wiadomo ze wszystkie kaszki mleczne odpadaja:-(wiec niewielki wybor smakowy pozostaje ja znalazlam z BoboVity malinowa(odpada bo bardzo silnie uczula) bananowa i jablkowa znacie jeszcze jakies? moze z innych firm sa inne a akurat ich nie bylo w sklepie?mozna do kleiku bezsmakowego dodac jakis owoc ze sloiczka???
juz znalazlam na stronie :morelowa i brzoskwiniowa:)

reklama
Karolki jest z Nestle kaszka ryzowo-kukurydziana-pyszna:tak:i kleik kukurydziany-tez jest smaczny:tak:owocki mozna dodac-ja tak robilam jak sie opiekowalam bąblem jednym:-)
Dzięki kochane za miłe słowa:happy2:

Natalia ksiazka ksiazka a w zyciu zawsze inaczej:tak:czasem nawet nie jedynki wychodza pierwsze:-Dto zalezy od dziecka. Moja siostra jest stomatologiem i tez tak mowila:tak:ze u kazdego inaczej...u nas ida gorne a co wyjdzie pierwsze zobaczymy:-Dzawsze musza byc jakies spisane normy zeby mogla byc mowa o odstepstwach.

Odstepstwa musza byc ale jak ci pisza w ksiązce że jest taka kolejność bez zaznaczenia że jest inaczej to chyba powinno byc jakies sprostowanie w ksiązce bo trudno żeby brac poprawke na wszystko o czym czytasz...szczegolnie jak starasz sie kupic fachowa literature..:confused: No ale cóz to tylko zęby gorzej jakby pisali blednie o jakis chorobach np.

Piotrek spi ale ja zmykam bo ten internet to wciaga kurcze za dlugo cos ostatnio przesiaduje...Milej przespanej nocki zycze..(żegnam sie na dzis żeby mnie nie korcilo do odpalania komputera hehe)

Katrins jak twój Krzyś obudzi się o tej 6 rano to po butli jeszcze zasypia czy nie??
Ja mam ogromny kłopot żeby uśpić Kubę w ciągu dnia :-( jak nie ma akurat pory żeby dostał butlę to się drze i nie chce spać a i po butli nie zawsze się udaje, powieki mu opadają a spać nie będzie!!!
tak tak, wypije flache, klade go do wozka i czasem potrafimy do 9 przekimac. wczesniej musialam go kolysac,a od kilku dni zauwazylam, ze sam zasypia, pomruczy sobie strzeli sobie w oko ze smoczka kilka razy i odjezdza, ale na tej drzemce to juz konczy sie slodycz. bo kazde nastepne zasypianie miedzy 10 a 19(mimo zmeczenia) polaczone jest z placzem, a potem znowu spokoj

Kira jestem przerazona po przeczytaniu jaka diagnoze wystawil twoj lekarz :baffled: az sie boje isc z leonem do naszego :-( ale lepiej zrobic wszystko, zeby to wyleczyc

Oj Kira, to dużo tych wytycznych dostaliście. Oby było dobrze.
Nam Bartek wieczorami ostatnio dobrze zasypia, no ale w nocy to sie budzi.

Kira - super ze trafiliscie na taka swietna lekarke, teraz napewno bedziecie spokojniejsi. A ja bym radzila jeszcze dluzej czekac z nastepnymi produktami noz 3 dni, nawet 2 tygodnie. Lepiej poczekac troche dluzej niz potem zastanawiac sie co od czego. A ze macie ograniczona diete narazie:-p to napewno wszystkiego zdazy sprobowac Adas poki bedzie zdrow jak rybka:-)

Kaszki sa jeszcze owoce lesne Bobovity i ogolnie chyba wszystkie smaki co mleczno-ryzowe. A ta ryzowo-kukurydziana jest naprawde swietna, nie zawiera cukru i ma probiotyki:-p Jeszcze co prawda jej nie dawalam ale tak slyszalam:-p i to od wielu osob. A ty Kira dodajesz do niej owoce czy dajesz taka sama?

U nas dzisiaj nie najgorzej, mala znowu nawrocila sie na cycusia i chce ciagle i sie patrzy na bluzke i mlaska a jak sie poloze obok to pyk na boczek i do bluzki sie dobiera:-p Oj zebym nie zapeszyla:dry:
W dzien tak jak zawsze spala 2x ok 30 min:baffled:
Ale za to obudzila sie niedawno, popatrzyla na tv chwile, potem pobawila sie kolderka, odwrocila glowke i zasnela:szok::szok:SAMA:szok:

Ulala ja dzis pierwsza:-D

Te alergie sa straszne...:dry: Piotrkowi na brzuszku cos wyskoczyło chyba zmienimy proszek...:sorry2:

Mam pyt czy jak od urodzenia smarowalam go oliwka to mozliwe zeby teraz dpostał na nia uczulenie?bo jak nie podawałam nic nowego do jedzenia to musi byc cos nie tak z mydlem albo proszkiem albo kosmetykiem nie?

to ja druga:-)
Natalia moze sie uczulic na cos co stosujesz ciagle:tak:pisalam juz o mojej kolezance ktora makabrycznie uczulila sie w wieku 25 lat i lekarze powiedzieli ze musi szukac alergenow w jedzeniu , kosmetykach i lekach. wiec w sumie musiala bardzo ograniczyc diete i wprowadzac powoli rzeczy ktore wczesniej normalnie jadla i nic jej nie bylo:baffled:
u nas noc w porzadku ale wieczorem musialam malemu podac Paracetamol i Viburcol bo tak sie meczyl na te zeby:wściekła/y::-(dzis tez strasznie marudzil ale zasnal mi na kolanach( ostatnio bardzo czesto tak robi:szok:) i spi w wozeczku bidulek
ja tez podejrzewam ze te nasze krostki na brzuchu i na lydkach moga byc od proszku i wroce chyba do Jelpa ale nie ma go ani w Auchanie ani w Kauflandzie. wersje soft chyba widzialam w Tesco:dry:

reklama
Karolina Piotrek ma na brzuszku troszke i tez na nózkach tylko nie na łydkach a na udach tak po boku i w sumie ich nie widac tylko je wyczuwam na nózkach(takie małe krostki):dry:

Lekarka mi mówiła że jak ma uczulenie np na pietruszke to jak wykryje to jak najszybciej i mu nie bede dawac to moze tak byc że potem mu to minie...dlatego warto czekac na wprowadzanie nowosci ...no i ogolnie obserwowac dziecko caly czas

Do góry