reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Batruś dziś znów ładnie zasnął po kąpaniu o 19.30 ale za to już przed 22gą się obudził z płaczem, na szczęście cycuś pomógł i już po 5 minutach spał z powrotem, ciekawe do której.
Laura, no właśnie ja dzis też dostałam z Hippa paczkę drugi raz, bardzo się zdziwiłam,ale to fajnie, że tak przysyłają. 1 słoiczek dostaliśmy, próbkę kremu, kleik i łyżeczkę :-).
Luxik, my dopiero też zmienimy pampersy na 3, jeszcze nawet 2 mamy, ale już chyba czas je skończyć. Słoiczki nie wiem czy można zamrażać, ale jak są zamknięte, to przecież mogą długo stać, bo na ogół mają długą datę ważności.
Kira, mam nadzieję, że u Adasia będzie dobrze.Powodzenia u lekarza.
Karolki, zazdroszczę randki.
Tomola, ja też się zastanawiam, kiedy sie te nocki poprawią:confused:

reklama
Kira biedny Adas - ja obstawiam ze to sie poprostu zanieczyscilo jakas bakteria i sie zaognilo:confused: lepiej moze jakis wymaz zrobic, ale nie wiem czy robia cos takiego:dry:moze posiac i zobaczyc czy cos urosnie - jak lekarz nic nie wymysli mozesz pomyslec o tym kierunku:tak:a moze to nasilona alergia po nowym jedzonku, albo faktycznie na zwierzatko - masz od poczatku ale powiem Ci ze moja kolezanka w wieku 25 lat sie makabrycznie uczulila na wszystko, nagle:szok:nawet na szampon, proszek do prania:no:wiec u malego dziecka tym bardziej tak moglo sie stac:-(
A jezeli chodzi o wieczorny wypad to bylo bardzo przyjemnie i tak jak przed ciaza:-Da Karol zostal z babcia - jak wrocilismy to wykapany:szok:spal:tak:

Kira - piszesz ze na poczatku byla sucha skora tylko. Zuzia ma od ok miesiaca taka sucha skore na nadgarstku, taka plamke ok 2cm srednicy, nie czerwona tylko taka chropowata i jakby blizej przyjrzec sie to jakby malusienkie krosteczki:szok: Czy u Was tez tak bylo? Bo nam lekarz powiedzial ze to nie powinna byc alergia i przepisal masc Cutivate. Mialas taka? u nas jak smarowalam to zniknelo prawie calkowicie, ale malenki slad ma nadal. Trzymam kciuki za Was jutro.

Laura
- zamrozonym mlekiem sie nie przejmuj, zawsze mowia ze wolno i duzo ludzi mrozi. Napewno nie zaszkodzi coreczce tylko czy bedzie chciala pic:baffled::confused: Ja jeszcze nie mrozilam ale jak zrobilam kaszke na swoim mleku to wyrzucilam bo myslalam ze za duzo wsypalam bo byla jak toffi taka slodka, a jak na wodzie to fuj, fuj bez smaku, wcale jesc nie chciala.

My bawimy sie tez w pierdzioszki, pozatym babcia nauczyla dawac "czesc":szok: i "kosi kosi" tez lubi a najbardziej "kizia mizia". Turlamy sie po lozku, lazimy po mieszkaniu, czytamy bajeczki i wymyslam co sie da bo Zuzi to wszystko 5 minut sie podoba:dry:
Lustra nie lubi:no:
A jak z nia chodze tylem do siebie to ona "idzie" z rozlozonymi rekami i lapie co sie da, klamke, drzwi, korale, kwiaty, jakby rzepy miala w rekach:-)
Dzisiaj przyszedl wujek i co sie na niego spojrzala to w ryk, juz nie do kazdego tak chetnie pojdzie.
I jeszcze dzisiaj mielismy przezycie, bo dawal Zuzi suchara wojskowego zeby sie pobawila, jest bardzo twardy takze nie ugryzlaby, a ona ulamala sobie i wyciaglam jej z buzi kawal:szok: a jak sie zezloscila:no:

Ojejku, normalnie nikt tego nie przeczyta:-)

Zuzia tez malutko spi, ok 2 godziny, dwie drzemki ma, a na spacerku to tez tylko godzinke a potem sie budzi i musze jej poduszeczke pod glowke podlozyc zeby wszystko dobrze widziala:-)

Pampersy my tez 3 uzywamy bo jeszcze dobre a wiecej w paczce jest

Z nocami u nas tez tragedia, Zuzia potrafi sie co godzine budzic na jedzenie. Czyzby kolejny kryzys?:confused: Mi sie wydaje ze troche malo juz takim bablom samo mleczko ale narazie nie chce jeszcze duzo dawac, przyjdzie na to czas.

Ewelia - dzieki :-)Ja pamietam że po porodzie to ona miala takie zgrubienia pozniej juz tego nie było. A teraz znow jest.:szok:

Bartuś sie już trochę strachliwy zrobił co do obcych. Jak ktoś, kto rzadko przychodzi, zrobi do niego dziwną minę niby rozśmieszającą, a mu nie wyjdzie, to mały w ryk...
Ostatnio tak się przestraszył teściów właśnie, oni do niego zagadują a on się ich przestrachał. hehe, mają za swoje.:-)

U nas nocka nie najgorzej jak zjadl o 19,zasnal o 21 obudzil sie o 23 na wieczorne jedzonko,padl w polowie i obudzil sie o 5:30 zjadl i spal do 8wiec nie narzekam:-zaraz do lekarza idziemy-dam znac jak wroce:-)
Ewelia-takiej masci jeszcze nie mialam,wiekszosc z tych co dostawalismy byla robiona,kupna tylko ta ze sterydami:dry:
Karolki-na zwierzatko raczej nie,bo mialby tego wiecej,chociaz nic nie wiadomo:baffled:fajnie ze randka sie udala;-)

reklama
u nas noc jak zwykle:baffled: krecil sie strasznie, spokojnie spal na brzuchu ale wtedy ja nie spalam:baffled:bo musialam go pilnowac:-ppoza tym nie chce mi za bardzo jesc bo te zeby chyba mu nie pozwalaja:wściekła/y:lyzeczka je chetniej:tak:ale nie chce zeby mi sie do tego za bardzo przyzwyczail bo potem mi butle odrzuci na dobre:baffled::confused:
Kira ciekaweco dzis lekarz wymysli:sorry2:to ten sam caly czas?

Do góry