reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Luxik biedactwo jeszcze jakies niespelnione kobitki na Ciebie napadly:-(nie przejmuj sie :no:one pewnie na forum sa po to zeby dac upust swoim emocjom a nie pomoc:wściekła/y:
ja tez mysle ze to moga byc zabki, ktore nie musza wyjsc za tydzien niestety ale sprawdz moze u lekarza:tak: bo u takich maluchow to nigdy nic nie wiadomo:baffled:
Natalia Karol tak sie wystraszyl ze jeszcze ze 2 razy mu sie to zdarzylo:-(nie mogl dojsc do siebie:-(i maz tez go trzymal w pionie i delikatnie nim potrzasal - pomoglo:tak:

reklama
Ja też nie wiem co mam teraz robić. Chyba wychodzi na to że musze przestać karmić cycem. nie wyobrażam sobie tego :no:. Filip nie chce jeść żadnych zupek, wypluwa to. Co on będzie jadł. Musze zacząć powoli odchodzić od cyca, bo teraz nie wiem kiedy do szpitala trafię przez te moje kamienie. Straszne mam te bóle w nocy, normalnie po ścianie chodzę, a najgorzej jak mam ból, a Filip chce jeść, a ja wtedy musze bez ruchu leżeć :-(. No - spa nie za bardzo pomogła. Boję się tez co wieczór ją brać. Dzisiaj dałam mocz do analizy, bo prawdopodobnie doszło też do żółtaczki mechanicznej, czy jakoś tak Nie wiem normalnie co mam robić, jestem załamana. A tu jeszcze trzeba z Filipem a to do ortopedy, do okulisty, do alergologa/dermatologa. Jak to wszystko pogodzić. Do tego mąż ma w pracy sytuację patową i nie ma szans na zwolnienie czy urlop Dobrze że wieczorami jak mam kolki przez te kamyczki to jest zawsze pomocny:tak:

o matko mrozik ale mi przykro:-(
moze nie podawaj mu zupek bo za duza zmiana tylko wez recepte na bebilon pepti:tak: nie chce Cie straszyc ale po cycu to nutramigenu nie wypije bo niedobry okrutnie a pepti nawet slodkie jest to sie nie zrazi do butli - tyle moge doradzic z doswiadczenia:zawstydzona/y:no i sinlac mu podaj slodziutki jest wiec mu pewnie podpasuje:tak:bo bedzie z Twoim mleczkiem kojarzyl. jest od 5 mca wiec juz teraz spokojnie:tak:a sycacy jest.

Mrozik strasznie ci wspulczuje. Ale jak nie ma wyboru, pomyśl jak długo możesz tak wytrzymywać ból. To nie jest dobre dla was obojga.
Jak ja musialam odstawić Marianne od cycka to strasznie to przeżywałam, na początku wcale nie chciała jeść. Oliver dostał kilka razy w Polsce Bebilon z butli i nawet mu smakowało. Zreszta on nawet jak dostanie zupkę np. z dyni to sie krzywi ale wcina zarloczek mały.
Luxik wiem jak sie czułaś, jat tez kiedyś zapytałam o rade na jednym z forów i prawie mnie zjadły. Tez czułam sie okropnie. Co do dzieciaczkow, to Oliver tez chce, żebym z nim ciągle była. Teraz leży sobie w kojcu, a ja sie muszę ukrywać, bo jak mnie zobaczy to będzie sie darł aż go nie wezmę.:tak:

Witam!
Luxik kochana współczuję.... ja też myślę że to mogą być ząbki....ale najlepiej iść do lekarza :-)
Mrozik trzymaj się i pisz o postępach w zmianie diety, jesteśmy z Tobą ;-) (a tak a propo to mój Kuba nie miał problemu z przejściem z cyca na Nutramigen, widocznie to zależy od dziecka :-) )

witam w poniedzialowe przedpoludnie.
Niestety w sprawach karmienia piersia nie pomoge, bo Krzys od poczatku jest na butli, gdyz moja bestyjka nie chciala ssac cyca, zrezta nie niamal szans na karmienie, bo mimo iz piersi duze, to mleka bylo niewiele.:-( Moge za to (bez krypto reklamy!!) polecic mleczko, NAN Active 1 ktorym zywilo sie moje malenstwo az do 5 miesiaca, niestetyprzejscie na 2 nie bylo latwe, bo cos mu w 2 nie pasowalo i teraz przeszlismy na 2 ale zwyklego Nana i jest ok

Mrozik a spróbuj mu do zupki dodać trochę swojego mleczka - może wtedy zasmakuje.

Jeśli chodzi o strachy dziecięce to niestety nie będzie tak, że nasze dzieci ciągle będą się do wszystkiego i wszystkich śmiały. Nadchodzi okres, gdy staną się strachliwe i przestaną akceptować inne osoby oprócz tych znajomych i najbliższych, a każdy głośniejszy dźwięk, nagły ruch wywoła strach. U jednych dzieci ten okres pojawia się wcześniej u innych później. Pociesze Was, że to mija.

Jesli chodzi o nocnikowanie to z doświadczenia powiem Wam, ze nie ma sensu za wcześnie wysadzać bo dziecko owszem zrobi na nocnik, ale tego nie kontroluje. Ja zaczynałam jak dziewczynki skończyły roczek i wieku 1,5-1,8 roku już żadna nie nosiła pieluch tylko wołała siusiu.

dziewczyny ja tak z biegu nawet nie czytałam waszych postów bo poprostu jestem taka poekscytowana hhe:-Dwyobraźcie sobie że moj synus ma dolna lewą jedynke i to NAPRAWDE duzy ząbek ...:szok::-D.ja myslałam że mu najpierw dziąsełka spuchna i kreseczka sie pojawi a ten ząb musiał wczesniej sie juz wyrzynac...ale jest duży juz...taki prawdziwy ząbek...hehe:szok:

Dziękuje dziewczyny za porady i miłe słowa. Powiem wam że u niego to nie o smak chodzi tylko chyba konsystencję, bo jak mu na palcu podam i na podniebieniu zostawię to wcina. Jak łyżeczkę widzi to też się rwie, mało na brzuch się nie kładł, tak ciągnął, ale jak ma to w buzi, to jakoś mu dalej nie idzie :confused:

reklama
Do góry