reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Oj mrozik to widzę ze ci sie sporo spraw nagromadziło:confused:czasem tak kurcze jest że jak sie cos dzieje złego to wszystko naraz:dry:Dużo cierpliwości i przede wszystkim zdrówka dla Was;-)

Luxik ten Twoj krzykacz może tez zębol jak mój:sorry2::-) sprawdz na dole bo my tez zawsze tylko na góre zerkalismy a tu niespodzianka!!:-pjest dolna jedynka i druga jedyneczka to biala kreska ale też dobrze widać:tak:

Chcielismy zrobic fotke ale nie za bardzo wychodzi bo języczek zawsze zaslania:sorry2:

reklama
mrozik - dodaj swojego mleczka to bedzie rzadsze i lepsze w smaku i probuj do skutku kilka razy dzieenie - u nas trwalo ok miesiaca jak Zuzia nauczyla sie dobrze jesc a dwa tygodnie to plula tylko, nauczy sie

gratulacje za jdyneczke Piotrusia:-)

Ja też widzę, że jak jest trochę rzadsza zupka to mały lepiej połyka, a jak taka gęstsza to więcej wypluwa.

No to gratulacje dla pierwszych ząbkowiczów. Bedzie czym kąsać :)

witam po przerwie:-)
Nie bede wszystkim odpisywac:sorry2:za duzo tego:-p
Ale ogromne gratki dla ząbeczków:tak:
My juz po przeprowadzce:-)ciezko bylo,i jeszcze malowanie itp,ale dobrze ze juz po:tak:i mam nadzieje ze na razie dosc przeprowadzek bo mam wstret:baffled:

mrozik nie zycze ci takiej żółtaczki jak ja miałam . Przez tą żłotaczkę mała miała wodnistą i zieloną kupke.jak masz takie bóle to idz do szpitala nei zwlekaj tak jakj ja bo to tylko pogarsza sprawę. Rozumie cię jak to jest karmic z takim bóle. Maz jak dawał jej na poczatki zupkę to nie chciała ale wkońcu Ale po paru godzinach tak zgłodniała ,ze zjadła cały słoiczek.Im mniejsza żółtaczka to szybciej ci oczyszcza krew złagodza ból i niestety będziesz musiała isc na operacje Mnie też to czeka:( Duzo zdrówka i wytrwałości .

My miałysmy dzisiaj szczepienie Karola nawet nie pisła taka grzeczna była:) Niestety podejrzewa u małej wytrzeszcz ,że niby może coś być z tarczycą i mamy skierowanie na badanie krwi:(

Mrozik biedna kobietko, a nie mozesz sciagac pokarmu??Trzymam kciuki, musi byc ci bardzo ciezko:-(

Bylismy u lekarza, okazalo sie ze nic mu nie jest, zabki , taka ulga dla nas-mowie wam.Smaruje mascia dziasla ale nic a nic mu nie pomaga, tylko noszenie:baffled::baffled:, szkoda mi go jak nie wiem co, to musi byc potworne, zeby tak krzyczalo malenstwo ,nigdy bym sie nie spodziewala,do tego okropnie zdenerwowany, wszystko na "nie", zabawi sie na chwilke i znowu darcie sie-krzyczenie i piszczenie, jeszcze troche i ogluchne tak na powaznie:nerd:

Fiolka
przy dolegliwosciach mamy dziecko moze miec problemy z kupkami???
Rany to moze u mnie co jest nie tak skoro maly ciagle narzeka na brzuszek, moze nie koniecznie zoltaczka, ale moze jakies problemy z trawieniem, czy cos takiego?:confused::confused:

luxik ja też nei wiedziała o tym Dopiero w szpitalu się o tym dowiedziałam jak pytałam sie czy mogę nakarmic dziecko A pediatria pierwsze co się zapytał czy dziecko przez te 3 tyg nei miało rozwolnienia . jak mu pow. jaka miał kupke i jak xczęsto robiłą to pow.ze jeszcze takie 2 tyg a zaszkodziła bym powaznie dziecku. Bardzo istotne jest to jak ty się czujesz tazn, czy nei masz jakis dolegliwości. samo jedzenie nie zaszkodzi małemu jak to że tobie może coś dolegac.
A jak była u mojej lekarki z tymi kupkami to jakies proszki mi przepisała i pow. że to nic takiego . Nie poznała się

no wiec mamy kolejnego forumowego zabka:-D
ja dzis tez znalazlam przyczyne jekow Karolka:-)na dziasle jest juz bialawe wybrzuszenie w ksztalcie gornej prawej jedynki:-Djakies 2 mm do wyjscia na zewnatrz zostalo - ciekawe ile to potrwa:szok: i jak on to zniesie:sorry2:

reklama
Cześć dziewczyny. Ja właśnie wróciłam ze szpitala.:baffled: Dostałam wczoraj w południe takiego bólu że musiałam Filipka zostawić z 80 letnią babcią na chwilę (później przyjechała moja mama) i do szpitala mąż mnie zawiózł. Najpierw w przychodni podali mi no-spę w zastrzyku i diclac, ale nie przechodziło. W szpitalu po kroplówkach przeszło więc puścili do dziecka dzisiaj. Kazali sie zaszczepić na żółtaczke i na zabieg przyjechać. Filip nic nie chciał jeść, dzwonili do szpitalika dziecięcego co mają robić żeby sie dziecko nie odwodniło, a oni że przepajać. Mąż mówi, że dziecko nie chce pić, to co robić - a oni znowu przepajać :szok:
Filoka mam ogromną prośbę, powiedz mi czy ty po wyjściu ze szpitala karmiłaś piersią dziecko? Mnie przez telefon pediatra kazała karmić, mimo że miałam podawane różne przeciwbólowe (ketonal i ksylokaine, czy jakoś tak) Tez mi wyszła żółtaczka i nie wiem co robić.
No a z tym piciem z butelki to pamiętacie że kiedyś były dyskusje czy uczyć dziecko. Filip pił co jakiś czas przez butle, a tu jak była potrzeba to nie chciał wogóle, więc nic nie dało że wcześniej jadł z butli :no:

Do góry