reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Mrozik jak to przepajac???to znaczy na sile???????czy co??
Ale co za pech cholerka!!Pil ci z butli a teratz kiedy musi nie chce!!Rany Mrozik ale ci wspolczuje:-(
Nie wiem jaka rade ci dac , wiem ze sa takie smoczki z butelka w kasztalcie piersi, moze to by go troche zachecilo do ssania:confused:Nie pamietam jak nazywa sie ta marka, jezeli nie znalazlabys w Polsce moglabym ci wyslac, bo u nas sa takie.:tak:

reklama
mrozik mi pediatra kazał odczekac 2 godz po ostatniej kroplówce i dopiero mogłam karmic.Widze ze ty masz taki sam problem z karmieniem jak ja. Nasz dr powiedziała ze jesli dziecko nie che tak butli to przez te pare dni karmic rzadkimi zupkami ,deserkami i podawac kaszke oraz herbatke.
Staram sie jej wciskac wieczorami butle z kaszka ale to nie wychodzi:( wiec pozostało mi ja karmicz łyżeczka :) dobrze że chce łyzeczka:)
A przepisali ci no-spe forte??

luxik maszs na mysli butelke firmy Tomme Tippee ??my ja mamy od ur i fakty cznie na poczatku piła , ale ze pediatra kazał tylko piersia to ja odstawiłam a teraz nawet tej butelki nie chce .My mamy 4 rodzaje firm butelek i nic z tego. Troche toleruje Nuka z kauczukowym smokiem ale to herbatę z niego wypije. A jak widzi mleko to krzyk i histeria :(

karolki gratuluje ząbków :)
mrozik ja jeszcze spróbuje podac jej w butelce kaszke , która poleca Karolki.Jesli tego nie bedzie chciała to daje sobie na luz

Ja myślę, ze to kwestia cierpliwości. Dzieciaczek musi jeść, wiec trzeba probować do skutku.
Jak odstawiałam Marianne to nie mogłam nawet zabrać jej do łózka bo miała tylko 4,5 miesiąca a już mi koszulkę rozgarniała, żeby cycusia złapać. On po prostu bardzo za Tobą tęskni.

Aha i tak jak mówi fiolka probuj może łyżeczka, albo strzykawka. Wiem, ze to nie rozwiązanie na dłuższa metę, ale przynajmniej sie nie odwodni.

trzeba próbowac wszystkiego. mrozik a ty na kiedy masz zabieg?? a poinformowali cię ,że po narkozie nie można karmic przez 2 doby?Mnie nastawili ,że spokojnie przez tyd.dziecko musi byc sztucznie karmione .:(nie wiem jak to bedzie.

Dziękuje za porady, spróbujemy tej butli moze. Kaszki to już wszelakie próbowali i sinlac też
Fiolka - a tobie też taką dietę narzucili? Ja z mojej "bogatej" diety przeszłam na kleik ryżowy z gotowaną marchewką. Dopiero za jakiś czas będę mogła dołożyć mięsko z piersi, bułkę włączyć - czyli wrócić do diety, którą wcześniej stosowałam. Wyłączyć z niej musze tylko owoce świeże - gotowane i pieczone jabłuszko mi pozwolili
Z tymi kamieniami to podobno jest tak że jak są wcześniej to lubią się po ciąży uaktywniać
Jesli możesz to napisz mi jeszcze ile masz tych kamieni i jak duże, jaką metodę usuniecia ci zaproponowali? laparoskopie czy coś innego? Moze tylko na prv żeby tu dziewczyn nie zamęczać ;-)

reklama
evelinakol naasza chyba Karola jest inna bo i moja mam przez 2 dni starała się jej butel wcisnac to aż od płaczu się zapowietrzała.

Do góry