reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Karolina Piotrek też sie czasem tak strasznie zapowietrza...to okropne...:no:.pamietam po szczepionce tak było jak sie zdenerwowal...:szok:lekarka kazała go do góry wziąć na ręce:sorry2:

Luxik ja też nie mam pojęcia o co chodzi...może zęby...:dry:

reklama
Luxik tez ci chyba nie pomogę, co Ci powiem to to, ze Oliver tez sie bardzo strachliwy zrobił. Ostatnio miałam włączony telewizor i sie przestraszył reklamy horroru. Ale tez wiem, ze dzieci jak sie czymś zajmą to nie dokuczają im tak bardzo ząbki, wiem może to ząbkowanie.

Oliver wczoraj tak strasznie płakał wieczorem. Mizialiśmy sie na łóżku i śmiał sie i nagle taki straszny płacz, ze nawet na raczki branie nie pomogło. I tak aż zasnął.

Luxik ja z Krzysiem mialam troszke podobna sytuacje,maly gdy siedzial i sie bawil bylo wszystko dobre wystarczylo go polozyc, to od razu zanosil sie od placzu i zaczynal zaszlec, ale to tak, ze az sie dusil i zaczynal siniec:szok:, myslalm, ze moze sie przeziebil,wiec zaraz po swietach poszlam do lekarza, okazalo sie, ze owczem dziecko ma pewnien objaw chorobowy, a nazywa sie to ...uczulenie na lezenie :-), a tak zupelnie powaznie, to stwierdzila, ze moze to byc od zebow, no i tydzien pozniej wyszly i to 2 na raz

Luxik - biedny maluszek, wybierz sie na wszelki wypadek do lekarza, moze to cos z brzuszkiem, on zbada malego i przynajmniej nie bedziesz wymyslac Bog wie czego(ja tak zawsze wymyslam jak nie wiem co jest grane), a pewnie to wlasnie zabki. No i wlasnie dziecko jak sie czyms zajmie to zapomina o bolu na chwile. No wlasnie sprobuj moze podac cos przeciwbolowego to jak przejdzie to bedziesz wiedziala ze cos boli. A dobrze ze chociaz spi biedactwo. Duzo zdrowka zycze;-)

Odnosnie nocniczka to wlasnie slyszalam w TVN Style ze dziecko jest gotowe z niego korzystac dopiero jak widac ze przy robieniu kupki i siusiu przerywa wykonywane czynnosci i skupia swoja uwage na tym, np odchodzi w kat, kuca. A i jeszcze duzo slyszalam ze dziecko do 2 lat nie ma kontroli nad tymi czynnosciami, takze to nie ma wiekszego sensu - tak mowili. Wiadomo ze jak sie nadstawi to wkoncu zrobi ale pieluchy i tak trzeba zakladac. No ale zawsze sa jakies geniusze wsrod tych naszych dzieciaczkow.
Ja nocniczek kupie na lato to bede Zuzie puszczac bez pieluch i moze cos wtedy skojarzy:-p

z tym że dziecko nie ma kontroli nad TYMI czynnościami do 2 roku to chyba troche w tej tv przekombinowali:confused:Bo z tego co wiem to młodsze dzieci juz robia do nocnika no a jak robia to kontrole musza miec hehe:-D

Oni czesto tam przesadzaja, ostatnio powiedzieli ze pies(albo inny zwierzak) jesli jest w domu to nie ma wstepu do dzieciecego pokoju, tam gdzie raczkuje itp. :baffled: Problem w tym ze dziecko raczkuje po calym domu:baffled:

Dzieki dziewczyny, jednak na tym naszym forum sa tylko kochane dziewczyny , pisze to bo zapytalam tez na innym, (im wiecej opinii tym lepiej)i tam okropnie mnie wyzwali, ze jestem wyrodna mama, ze idiotka , niemadra, jak tak mozna nic nie robic, ze odrazu by do lekarza poszly,poryczalam sie , niby ot tak poszlam sie zapytac,nie znam ludzi ale jednak boli:-:)-(

Dodam ze on nie placze, on krzyczy, wydziera sie, a kiedy podchodze to cie cieszy, juz pomyslalam ze moze on to robi specjalnie zebym ciagle z nim byla???

Mysle tez ze byc moze cos zjadlam co mu zaszkodzilo, wiec kilka dni bede mu tylko butle dawac.

Jutro pojde do lekarza jesli nie bedzie lepiej.Mam nadzieje ze potwierdzi wasze zdanie,ze to tylko zabki.

Dzieki dziewczyny.Zycze kolorowych snow dla bobasow i ich mamus:tak:

Moim zdaniem nie powinnas rezygnowac z karmienia piersia, widzialabys jakby to byla kolka, zreszta pewnie by nie spal. Moze rzeczywiscie maly chce zebys przy nim byla, dzidzie sa poprostu nieobliczalne, jak czegos chca to koniec:-p. Jezeli po czyms przeciwbolowym nie przejdzie to wlasnie taka moze byc przyczyna.

A te dziewczyny to chyba bezduszne sa, jak mozna tak. Wkoncu forum jest po to zeby sobie pomagac i wspierac nawzajem.:no:

reklama
Nie zrezygnuje z cycka Ewelia:no::tak:tak tylko na probe, jesli po butli nic mu nie bedzie tzn ze moj pokarm mu zaszkodzil, bo szkoda mi mojego szkraba okropnie:-:)-(, jest bardzo delikatny na to co jem, nie chce go juz wiecj narazac, boje sie czasami do buzi cos wkladac, sprawdzam czy nie ma chemii, konserwantow, czy nie smazone, zero sosow, mlecznych przetworow, maki, niektorych warzyw i owocow itd.............dlatego dam butle, zeby sprawdzic i zeby sie nie meczyl , on i my.

Do góry