reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

kozica to ja sie dopisuje :-)

mrozik - Filip 11.08
Kozica - Jakub 13.08
ewelia - Zuzanna 13.08
Luxik - Tomasz 13.08
Raabit - Maciuś 13.08
edyta80 - Oleńka 13.08
Karolki - Karol 16.08
tomola - Szymon 17.08
Kira-Adaś 20.08
Natalia85-Piotrek 21.08
Madziara - Nikodem 25.08

reklama
Ewelia Piotrek nie był na takim spacerze na którym by nie spał....:tak: jak wychodzimy odrazu po Piotrka drzemce to nie zasypia odrazu ale jak wychodzimy kiedy akurat jest dwie godz "na nogach" to zasypia praktycznie po 5 min:-D

Kurcze jutro szczepionka...bo przed św było zamknięte i musimy iść jutro ale mi sie nie chce....lenia mam...i wogóle nie lubie przychodni...

Ewelina, no to mnie troche zaskoczylas z tym niespaniem przy -5 :-( Przyznam ze nie slyszalam o czyms takim, SZymon tez zawsze spi na spacerku, moze nie caly spacer, ale czesc zawsze jest przespana.

A na jak dlugo wychodzicie, bo my tak ok 1- 1,5 godziny ?? Jak bylo cieplo spacer trwal i do 3 godzin, ojjj ja juz chce do cieplutkiego lata :-)

No ja tez wlasnie sie nad tym zastanawiam co napisalam:-) Bo ja nie mam sposobu zeby Zuzia nie spala na spacerku, czasem to wychodze wlasnie po to zeby sie zdrzemnela:-) Ale z tym -5 to juz kilka razy slyszalam, ze podobno jak dziecko spi inaczej organizm pracuje i przy takiej temp plucka nie wytzymuja. Nie wiem ale moze to chodzi o takie zupelnie malutkie dzieciaczki, nasze to juz przeciez duze brzdace:-)

My jutro tez szczepionka, brrrrr....... Plusem jest to ze poznam aktualna wage mojej kruszynki ;-) no i mam kilka pytan do lekarki.
No i mąż juz jutro idzie do pracy po swiatecznym urlopie :-( wiec znow bede sama z Szymciem :-(

U nas spacer to zazwyczaj ok 1 h .... tez mi sie juz marzy lato...chodziaz tegoroczne sierpniowe upały i 9 miesiąć ciąży to była MASAKRA:-p:szok::-)

Ja tez przy okazji szczepionki mam pare pytań do lekarki(zreszta jak zwykle):-D
nawet gdybym go nie szczepiła to juz nam sie mleko kończy...ostatnia puszka...a Piotrek pije na recepte...

ziewczyny ja tylko na chwile-lista urodzinowa jest uzupelniana na innym wątku-juz prawie wszystkie tam sa,sprawdzajcie-tytaj juz jej nie przepisujcie:-)
Naur-buziaki dla małej Ulenki:tak:

Witam w Nowym Roku!
My Sylwester też spędziliśmy w domku, w trójkę, to znaczy Bartuś spał :), ale oczywiście z przerwami.
Ewelia, ja też słyszałam o tym, żeby dzieci nie spały jak jest -5st.,ale jak to zrobić, żeby nie spały, to nie wiem:baffled:, bo Bartuś też bardzo szybko zasypia na spacerkach.
Kurczę, dziewczyny, ja znów muszę chyba szczepienie odłożyć, bo nie mogę się u małego pozbyć kataru i lekkiego kaszlu. Od świąt już trzyma to przeziebienie, niby niewielkie, ale jednak? A może któraś może coś polecić, bo nam chyba nic nie pomaga.. Nie wychodziliśmy parę dni na spacerki, ale nie wiem, może jednak lepiej wychodzić, nawet z katarkiem, to by się mały zahartował.

reklama
kama z tego co ja wiem to z katarem gdy nie ma goraczki mozna wychodzic, a najlepiej jakby temp na dworze byla ujemna,to zabija wirusy w nosku, a poza tym dZiecku sie lepiej oddycha. Taka opinie wypowiedzialy dwie lekarki Szymcia. Życze duzo zdrowka dla Bartusia.

Do góry