reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ale Piotruś ma superanckie ubranko:-)elegant maly:tak:ta koszula jest boska:sorry2:my nie przymierzamy bo z naszym szczesciem akurat wtedy Adasiowi sie uleje:dry:wiec bedziemy mierzyc jutro przed chrztem:-p
Natalia-apropo podobienstw to kazdy mówi co innego;-)wiec juz nawet sie nie zastanawiam:tak:

reklama
My po wczorajsze wizycie uspokojeni. Faktycznie idą mu ząbki na dole, pani powiedziała ze w przeciągu 2 tygodni powinny się wyrżnąć :-), ale równie dobrze może to być i szybciej albo i dłużej.. Kazał smarować dziąsełka żelem i na noc apap w kropelkach. Filip waży 9,6, więc dawkę kazała mu dac na 5 kg żeby nie za dużo. Do tego faktycznie wróciła mu kolka -pani na mnie dziwnie popatrzyła jak powiedziałam że schabik wprowadziłam. Powiedziała ze kategorycznie mi nie wolno - mam wycofać - na 100% kolka od mięska wieprzowego jest. No i wróciłam do kurczaczków. Próbuję za to ponownie serek żółty wprowadzić - tylko po czym mam poznać czy jest ok skoro on znowu ma całą buźkę zsypaną - jak będę czekać aż zejdzie to uświerknę, bo to mu długo schodzi. Chyba zaryzykuje i zacznę jeść. No i pani kazała mu dawać jabłuszko - zacząć od pół łyżeczki zeskrobanego słodkiego jabłka - nie słoiczek. Codziennie o pół łyżeczki wiecej. Konkretne dania - czyli zupki powiedziała że jak skończy 6 miesięcy - ale ja zacznę jak 5 skończy - bo tak mi powiedziała ta prywatnie
Dzięki dziewczyny za troskę. Luxik, mi taka pomoc niestety się nie przyda bo ja nie umiem spać jak Filip nie śpi :baffled::-D:szok:. Raz mi sie zdarzyło jak miał jakieś 2 miesiące - tatuś go lulał a ja zasnęłam.
Pewnie jeszcze będę zagladać przed Świętami, ale może juz części dziewczyn nie być , więc (przepraszam że takie tendencyjne ;-), ale szczere)
Życzenia, które Wam życzę
na razie nie wyliczę,
więc podaję pierwsze z kraju
by Ci żyło się jak w raju.
By w wigilię u rodzinki
wszyscy mieli fajne minki.
By przy stole chciał zagościć
pakiet zdrowia i miłości
i u wszystkich był tak mocny
by pozostał całoroczny.
Wesołych, Spokojnych, Pełnych Miłości I Radości Świąt !

Wezmę przykład z Mrozik i też złoże życzenia:tak:

W tym dniu radosnym, oczekiwanym,
gdzie gasną spory, goją się rany
- życzę Wam zdrowia, życzę miłości.
Niech mały Jezus w sercu zagości,
szczerości duszy, zapachu ciasta,
przyjaźni, która jak miłość wzrasta.
Kochanej twarzy co rano budzi
i wokół pełno życzliwych ludzi..
WESOŁYCH ŚWIĄT !

8dyumhj.gif
6qdv0hc.gif

Mrozik-no to chyba należy gratulowac ząbków:-Dmam nadzieje ze szybko pójdzie:tak:
Ale szczerze Ci powiem ze dziwi mnie postawa Twojej lekarki:dry:ze najpierw cos nowego wprowadzac dziecku a potem Ty masz diete rozszerzac:confused:bardzo to dziwne
Ja tez mam tak ze nie zasne jak Adaś nie śpi:sorry2:

U nas nocka podobna do waszych z tym ze Ola obudziła się o 22 juz wyspana i szałała do około 1 w nocy smiała sie gurzyła i namiętnie gryzła palce .Pózniej budziła sie prawie co godzine i niestety spała z nami bo ja nie mam siły co chwile wstawac karmic i kłasc do łozeczka. Oczywiscie rano spało do 10 my wstalismy a ona rozłozona na całym łożku spała jak królowa hehe. A powiem wam coś miesznego bo Przemo codziennie nastawia budzik w komórce i jak zaczyna rano dzwonić to Ola przykrywa głowe kołdrą juz 3 razy ją na tym przyłapałam i muszę teraz uważac zeby sie nie udusiła dosłownie całą głowe nakrywa chyba ja drazni ten budzik hehe. Mała cwaniara.Cos czuje że niedługo też pojawia się zęborki bo niewiem dlaczego ma taki lekki stan podgorączkowy nie chce smoczka wyplówa go tylko ciagle ręce w buzi.
Dzis zaglądałam na dziąsełka i widac jakby cosik białego taka kreseczka ale z prawej strony bo lewa jedyneczka chyba jeszcze głeboko schowana.

witajcie:-)
widze ze wszystkie maluchy plci meskiej juz sa zaopatrzone w powazne koszule:-Dmy tez juz mamy 2:tak:
dzis mama miala wychodne i wydala duzo kasy o czym tatus do konca nie wie;-):-D:cool2:w odwecie teraz on wybiera sie do sklepu:sorry2:ale ma nie wracac bez zabawki dla malego za kare:-D
Karolek ma nadal katarek ale juz lepszy humorek mu dopisuje:tak:tylko te czeste kupy mnie martwia:-(ale widac taka ma potrzebe i robi:-)dodam ze nie sa duze ani wodniste to chyba ok;-)
Jutro wyjezdzamy wiec wole wczesniej zlozyc Wam wszystkim oraz Waszym rodzinom najserdeczniejsze zyczenia,duzo zdrowia i radosc, cierpliwosci przy wychowywaniu malych potworkow:-Doby nieprzespane noce coraz rzadziej sie zdazaly, maluchy nie mialy kolek, zabki wychodzily bezbolesnie, katarki i inne chorobska omijaly Was szerokim lukiem:tak::-Dswiateczne buziaki dla mamusiek i maluszkow od Karolkow:-)

Ale tu dzisiaj cichutko:-)wszystkie mamy zabiegane ja w słupsku bede miała internet wiec zyczenia jeszcze zdąże złożyc:tak: a teraz lece sie kończyc pakować...dzisiaj pierwszy raz Piotrek utrzymał głowke do siadu...może wcześniej juz umiał ale dawno nie próbowałam i teraz chciałam z nim poćwiczyc bo po św szczepionka i nie chciałam żeby lekarka marudziła że leniuch:dry:

Rzeczywiscie cichutko tu, widac ze swieta tuz tuz. Ja tez jeszcze zlozyc zyczenia, a wszystkim wyjezdzajacym mamom zyczymy zdrowych i radosnych swiat a bobaskom duzo prezentow od Mikolaja. No i oczywiscie bezpiecznej drogi:-)
U nas tez powoli przygotowania chociaz Zuzia na duzo nam nie pozwala.

A i wczoraj cos mnie wieczorem wyrzucilo z netu wiec dzisiaj zycze
Duzo zdrowka dla Piotrusia ktory wczoraj skonczyl 4 misiace
Mam nadzieje ze nie pominelam innych dzieciatek:-)

Oczywiscie zdrówka dla Piotrusia:-)
A my dzis mamy chrzest:-)a potem obiad wiec odezwe sie jak wrócimy chociaz i tak pewnie nikogo nie bedzie:dry:

Mam prosbe-poniewaz sporo jest nowych mamus spiszmy jeszcze raz daty urodzin maluszków:tak:Kopiujcie liste i dopisujcie sie na dole a potem zamkniemy calosc w osobnym temacie-bedziemy wiedzialy kiedy które:-)i ustawimy datami.Oczywiscie jesli chcecie;-)
1.Kira-Adaś 20.08

reklama
Jak tam Kira maleństwo na chrzcinach?
My byliśmy na mszy i mały przez cały czas był na rekach i sie do wszystkich uśmiechał. Dopiero po komunii napił sie trochę mleczka i zasnął.

Madziara - Nikodem 25.08

Do góry