reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Karolki - ja tez nieraz pisze z Zuzia na rekach, albo wsadzam ja do chysty albo nosidla i kiwam sie na boki, troche przysiadow, kilka obkretow a w miedzyczasie zdania ukladam, hehe, ilez my sie nauczymy przy tych dzieciach:tak::-p

Kozica - my tez mielismy tragiczny dzien po szczepieniu, tzn szczepienie bylo w pon i wieczor byl marudny i nastepny dzien caly a wczoraj to juz nawet wspominac nie chce, nie spala nawet 10 min i caly dzien krzyczala, nawet ze spaceru musialam raz wracac, ale za drugim razem nie dalam za wygrana i wzielam ja na reke, popatrzyla na drzewka i usnela. dzisiaj juz jest lepiej to mam nadzieje ze i u Was sie uspokoi.:-)

My dzisiaj dalismy "delikatna marchewke". oj usmialam sie jak nigdy, tak sie krzywila i az ja wstrzasalo, fakt ze jak sprobowalam to mi tez nie smakowalo. No ale zjadla kilka lyzeczek. Tam jest ryz jak przeczytalam wiec to taki wstep do pierwszych objadkow. Jutro dodam jej mleka moze bedzie slodsze:-p

A co do diety to ja tez jem wszystko, nawet czasem coli lyk ukradne przed mezem i chipsa jednego mu skubne:-p, czasem robie spagetti na objad i nic narazie nie bylo po takich potrawach, miala za to kolke kilka razy jak zjadlam.... zupke jarzynowa:baffled:. Takze to od dziecka zalezy. Mrozik, trzymaj sie do marca juz niedlugo, wazne ze dla Filipka to na zdrowie idzie. A swoja droga to Filip ladnie rosnie jak na taka diete.:-)

I najwazniejsze:
Duzo duzo zdrowka dla Adasia i jego mamusi

reklama
raabit nie narobi bo owijam go tetra albo recznikiem ,czasami mu sie zsunie i troche nasika:sorry2:,ale tylko troche,powycieram i po problemie, dzisiaj wypralam pokrowiec z bujaka, wszystko z lozeczka i spiwor-mumia z wozka,generalne porzadki:-D

tomola
zazwyczaj maly spi, a my nie siedzimy niewiadomo ile,z godzinke i do domciu,czasami nie spi to go rozbieram i lezy sobie w wozku i sie patrzy na wszystko dookola, albo siedzi sobie na kolanach u nas,nigdy sie nie zdarzylo zeby plakal,a tez nie chodzimy czesto, czasami tylko.
Zaczelismy w sumie od miesiaca dopiero, wczesniej nie daloby rady, byl kaprysny, czasami te kolki, ah..teraz nasz szkrab sie troche zmienil, "wymeznial":cool2:hihi

kozica
zycze ci w miare udanej nocy, oby dzidzia byla grzeczna i tez sie wyspala biedna kruszynka:-(

Kira
mam nadzieje ze nie bedziesz zla ze zgapiam, tez chcialabym pokazac jak nasz maluch bawi sie stopkami:-)

aha raabit jeszcze zapomnialam dodac ze mamy taka specjalna gumowa podkladke na materac, takze nawet jak nasika, materac nie zmoknie;-)

ojojoj jak tu pusto:confused::confused:nikogo nie ma????
Co jest?czyzby wszystkie kobity sie za sprzatanie wziely???Ja wlasnie umylam okna, zrobilam liste na zakupy,jeszcze powycierac kurze i pomyc podlogi, ale na to jeszcze czas, bawarke sobie zrobilam i ide zajzec na forum a tu pusto:baffled:
No nic ,moze pozniej sie ktos zjawi???

No własnie wątek nam zamiera:tak:
My byliśmy na spacerku i w sklepie,musiałam tusz zakupic i rajstopy:-Dposprzątane juz mam,swiątecznie w domku jest,ale jak pomysle ze za tydz bede to wszystko chowac i pakowac to mi sie słabo robi:baffled:ale nic,jeszcze chwila swiat w domu:tak:
Adas dzis nie najgorzej:-)obudzil sie po pólnocy na jedzonko,potem o 4,nastepnie po 7,ale juz po 8 po mleczku zasnął na 2 godz:-D

Witam,
my dzis bylismy na szczepieniu, Wiktoria dostała szczepionkę skojarzoną plus szczepionkę przeciw pneumokokom po raz pierwszy.Mam nadzieje,ze żadnych skutków ubocznych nie bedzie.Teraz biedaczka zasnęła.

Syska wiem ze lepiej dla naszych skarbow i nas samych zeby bylo im jak najlepiej ale nawet jesli bedzie marudna, czy bedzie miala goraczke to normalne, moj maly na poczatku tylko spal, potem marudzil, chyba tak z 4 dni.

Kira no wlasnie!!zamiera!!tak nie moze byc!!A co ty bedziesz za tydzien pakowac i chowac??czyzby przeprowadzka??My tak ciagle odkladamy przeprowadzke, ale w styczniu a napewno juz w lutym tez zmieniamy mieszkanie:tak:, juz nie moge sie doczekac.Widze ze twoj Adas zaczyna coraz lepiej sypiac:-)

Nasz maly przespal znowu cala noc, taaak sie ciesze.Dzis jakis marudny jest i zasypia co godzine, chyba lapie energie na swieta:baffled::baffled::baffled:

Kto ma przepisy na rozne rodzaje uszek to podajcie prosze i moze jakis fajny przepis na przystawki, koreczki, kanapeczki......

Tak Ola-przeprowadzka,nadal wynajmowane ale wieksze,bo juz 2 pokoje i na dluzej:tak:wiec juz super:-)tylko to wszystko mnie przeraza,bo tam trzeba odnowic,tu wszystko spakowac no i w tym wszystkim Adas:baffled:mam pare rąk do pomocy na szczescie,ale mimo wszystko :no:
Moze i Adas sie juz unormuje z tymi nocami,bo raz jest dobrze,raz niezbyt:dry:
Gratulacje dla tomeczka za przespana noc:-D

reklama
czesc dziewczynki, faktycznie cisza przedswiateczna dzis:-)
ja pakuje prezenty i musze jeszcze mieszkanie posprzatac zeby miec do czego wracac po swietach:sorry2::-Djeszcze pakowanie:baffled:a Karolek dostal w nocy kataru i meczy sie bidulek troche ale juz sam posiedzi chwile nie tak jak wczoraj:no:te jego dziasla caly czas takie same, nie podobaja mi sie:dry:takie wyostrzone a nic nie wychodzi:-(no coz musimy czekac dalej:tak:Luxik a u Tomeczka juz cos sie wyklulo?jakis zabek?
Maly mi zasnal lece cos zdaze moze zrobic:cool2:ale bede do Was zagladac:tak:

Do góry