reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Dziękujemy za życzenia:tak:
Adaś też dzis marudny,tylko na rekach spokój albo przy butelce:baffled:maruda mała:dry:
O 19 ma byc kąpany a teraz mi zasnął:confused:

Tomola my tez jeszcze nie kapalismy w innym miejscu ale w restauracji to juz z nami byl,dzisiaj tez na przyklad, zjadlam spaghetti z krewetkami bez sosu na zyczenie i 2 lyki wina czerwonego:baffled::baffled:, mam nadzieje ze nic malemu nie bedzie.
My choinke ubieramy w wigilie rano:tak:

Nasz Tomi czesto bawi sie sam, prawie zawsze, i tak jak ktoras z was mowila-szczegolnie kiedy jest nago, albo bez pieluchy to moze i pol godziny sie tarzac a lozeczku, albo na kocu ktory rozkladam na podlodze.

Kira
rany, moj maly tez mi takie grypsy robi czasami:-D:-D

Wyobraźcie sobie że Kuba dzisiaj przez to wczorajsze szczepienie zasnął dopiero o 14.15!!! A rano wstał ok. 7!!!! Cały dzień miał stan podgorączkowy :-( spał od tej 14. niecałe 3 godziny z przerwami kiedy płakał, ja już nie wiem co mu jest :-( to samo jest od kilku dni w nocy, jak płacze to nie można go w łóżeczku uspokoić trzeba na ręce brać i tak kilka minut nosić i może spać dalej ale za pół godziny albo za godzinę jest powtórka z rozrywki :-( . Dzisiaj to wstawałam chyba z 10 razy!!! Zdrzemnęłam się trochę po południu ale jak sobie pomyślę o nocy to mi się nawet kłaść nie chce....jestem załamana i nawet mi się nie chce nic do Świąt przygotowywać :-(

Kozica a co dałaś małemu na gorączke? bo my w takiej sytuacji podajemy paracetamol w czopku - dawka dla niemowląt :tak:

Karolki Natalia ma racje skoro tak często jesteś na forum to nie jest tak źle :tak: a ja mam leżaczek-bujaczek i jak musze coś zrobić w domu to biore ze sobą małego do pokoju lub kuchni czy łazienki i opowiadam mu co właśnie robie a on słucha z zainteresowaniem :tak: trzeba sobie jakoś dawać rade :tak: a tak przy okazji jesli trzymasz płaczące dziecko na rękach i drugą ręką piszesz na forum to nie dziw sie że mały płacze bo wyczuwa ze nie poświęcasz mu 100% uwagi :tak:

Luxik a jak Tomuś leży nago w łóżeczku bez pieluchy to nigdy nic nie zrobił?:szok:

Kira jak tam sytuacja na froncie?:-)

Kozica mój Piotrek tez nieraz zasnie ok 14 a wstaje ok 8 ale u niego to norma....poprostu coraz krócej spi...:-p.... życze żeby Ci mały dał pospać w nocy:tak:

Natalia niestety mój mały też coraz mniej śpi w ciagu dnia :tak: ale tak to już jest :tak: w końcu to normalne!:-) oby tylko w nocy dobrze spały te nasze maluszki :tak:

Kozica my też dajemy czopek ale wiem że niektórzy dają paracetamol w syropie. U nas czopek działa, chociaż czasami mimo tego mały bardzo źle sypia.
Dzisiaj jest zdrowy a tez śpi godzine i płakał już 2 razy :szok: chyba musimy to jakoś cierpliwie przetrwać chociaz wiem, ze jest ciężko :wściekła/y:

reklama
Tylko Kuba tak płacze już czwartą noc!!! Nie wiem jak mu pomóc, gorączki teraz nie ma więc czopka nie dawałam, ja myślę że to po kleiku ryżowym ale ja go wprowadziłam bo Kuba się nie najadał i teraz boję się zrezygnować.

Do góry