reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ja chyba mam hopla na punkcie ubranek Adasia:-p
Prasuje wszystko nawet pieluszki do karmienia i mam poukladane rodzajami:-pbody z dugim,z krotkim,pajacyki itp:-)szalona jestem wiem
Ale mam wrazenie ze dzieki temu ze sa tak ladnie poukladane i poprasowane to wygladaja jak nowe-a przydadza sie jeszcze ;-)Moze i to wariatctwo ale dobrze mi z tym:tak:

reklama
ja tez mam rodzajami poukladane:zawstydzona/y:ale to chyba normalne bo inaczej by czlowiek nic nie znalazl,chociaz maz i tak sie gubi jak ma cos podac:sorry2::szok:ale to facet w koncu:-Dja frotowych rzeczy nie prasuje bo po co:cool2:

Ja nie prasuje wielu rzeczy Olivera, bodzikow nigdy, bo jak dobrze poskładane to sie same szufladzie prasują.:-p Ale ma dzisiaj dużo roboty bo muszę walizki spakować i jeszcze ostatnie prasowanie. U nas noc tez dobrze. Byliśmy wczoraj na zakupach i położyłam Olivera dopiero o 21 (normalnie o 19) i spal do 2 potem ciumnol cycusia i spal do 5. Zrobił kupkę, pogadał chwilkę i do 7:30 spal z nami. Jak na niego to super, przynajmniej nie płakał.

Raabit dla mnie to normalne ale jak gadam z kolezankami i one ubranka wysuszone wrzucaja nie prasujac np do szuflady lozeczka to na mnie patrza jak na wariatke-ale ja tak jestem nauczona-i ubranka na pewno mniej sie niszcza:tak:
Evelina-to masz troszke roboty,dobrze ze chociaz Oli spal Ci dobrze to moglas wypoczac:-)

Kira ja też prasuję wszystkie ubranka bo takie są milsze a poza tym jak piszesz, mniej się niszczą i są nadal jak nowe.
No i tak pewnie do roku poprasuję.
Ulka dziękuje za miłe słowa, faktycznie jak tak patrzę to niezły tłuścioch, teraz pewnie ponad 7kg waży a może nawet 7,5? w piątek się dowiem. Niestety Ulka nie zjada dużo za jednym razem i dlatego pewnie tak często je, bo dużo potzrebuje. Ila wasze potrafią mleka wypić przy jednym karmieniu??

Naur-inaczej jest jaj maluchy sa karmione sztucznie:tak:Adas jest na Bebilonie Pepti i zjada roznie-bywa tak ze nie zje 120 a czasem zje 180-nie ma reguly,ale zazwyczaj zjada 150 ml co 4 godz:tak:

hej
Naur witaj! fajnie że znów tu zaglądasz :) pozdrowionka dla Twoich córeczek wstaw jakies nowe fotki

Ola wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzinek!!

Ewelina przekaż córci życzonka z okazji urodzin:)

Natalia dobrze że usg bioderek Piotrusia wyszło ok ja też zawsze jak idę z moim Maćkiem na badanie to boję sie że coś tam jest nie tak ale jak na razie wszystko ok następne i chyba juz ostatnie badanie mamy 15 stycznia.

A z tym kładzeniem na boczku to mnie zaskoczyłyście że nie wolno!! ja kładłam Maćka bo mi ulewał i leżał praktycznie tylko na boczku nawet tak jak inne dziewczyny podkładałam pieluszkę czy kocyk aby sie na plecki nie obrócił no ale dobrze że wszystko z bioderkami ok

Kira no to super że Adaś juz powoli pełza hihi niedługo będziesz musiała za nim biegać jak juz zacznie raczkować!! nasz mały tylko na razie dupcię podnosi jak na brzuszku leży ale to chyba dlatego że tego nie lubi i sie wścieka

u nas wczoraj był ważny dzień dla małego bo były chrzciny ale musze powiedziec że Macius był bardzo dzielny ani razu nie zapłakał troche spał a przy samym sakramencie otworzyl oczka i patrzył tylko jak ksiądz polewa go wodą. Szczerze mówiąc myslałam że będzie gorzej a tu tak fajnie cichutko. później wstawie fotki bo muszę sie pochwalić jak mój bąbelek slicznie wyglądał :)

co do obracania to mój mały tez sie jeszcze nie obraca tylko bardzo mi sie wygina szczególnie na przewijaku, tam to juz same mostki robi nie weim czemu tak jest.Ostatnio próbowałam go turlać po kanapie to bardzo mu sie podobało bo sie fajnie smiał więc moze niedługo sam zacznie..

ale sie rozpisałam

aaa kaszka kukurydziana jest bezglutenowa (sama jestem na tej diecie więc trochę wiem)

miłego dnia

Kira Piotrek podobnie je bo tak 160 ml co 4 albo nieraz 5 godzin;-)i tez na pepti jest
Naur mój mały tez waży jakies 7,5 kg bo sie z nim ważyłam na elektronicznej wadze, wiec tak mniej wiecej :-Dale Piotrek jest młodszy o duzo:-)

reklama
my tez wazymy malego na wadze elektronicznej ale za kazdym razem wychodzi inaczej bo jak wczesniej zwazy sie 90 kilogramowy tatus to potem Karola waga juz jest zaburzona i tylko sie denerwuje tym jego wazeniem:baffled:nie pomaga mi to wogole:dry:a waga jest nowa i droga byla to chyba dobra:-D

Do góry