reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Luxik wszystkiego najlepszego..... i przespanych nocy.
Zdrowia szczęścia pomarańczy niech i Carlo nago tańczy.
:-D:-p
Marianna tak właściwie o tez ma urodziny dzisiaj, ale wczoraj robila przyjecie dla swoich przyjaciół.

reklama
Luxik wszystkiego naj naj naj !!!! oprocz standardowych zyczen oczywiscie przespanych nocek i wiele radosc z posiadania malego rozbojnika:tak:

a u nas nocka zapowiadala sie zle:baffled: o 24 zaczal sie juz krecic a nigdy tego nie robil:no: i tak na drzemce i kreceniu dojechalismy do 4 potem wypil herbatke i zjadl a jak wyciagnal lapki nad glowe wiedzialam ze juz troche pospi:-Di wstalismy o 8.30:-)

Ola Marianna odemnie tez duzo całusków:-Dwszystkiego naj naj:tak:

Kurcze dziewczyny z tymi nockami to mnie troche przestraszyłyście bo ja mam taki luksus juz druga noc jak mały zasypia o 20 i budzi sie dopiero o 5:-)ale jak widać dla każdej mamy i dzidzi przychodza ciężkie dni i ciężkie nocki więc jak wy bedziecie miały to za soba to może u mnie sie zacznie:szok::szok:juz sie boje bo Piotrek mnie tak rozpuścił i rozpieścił ze swoim spaniem że nie wiem jak dam rade sie przestwaic na wstawanie:szok::no:

Marianna i Luxik wszystkiego najlepszego!!!

Kira daj znać jak minęła noc? bo u nas niestety nie było za dobrze mały budził sie 3 razy! :szok: mąż teraz odsypia bo jest nieprzytomny a ja przynajmniej troche sie wyspałam :tak: ale dzisiaj ja już bede sie zajmować małym w nocy i az sie boje co to będzie :szok::baffled:

A tak przy okazji dziewczyny od kiedy my podajemy małemu kaszki własnie zaczął super sie załatwiać :tak: potrafi zrobić nawet 3 kupy dziennie i to takie bardziej wodniste :-D a kiedyś mieliśmy problemy z zaparciami :wściekła/y: także nie ma sie co bać kaszek, bo każde dziecko inaczej je toleruje :-D

No to ja znów z doskoku. Ola wszystkiego naj, naj, naj!!!!!!!
U nas wszystko OK, mała rośnie jak najęta, wesolutka bardzo, ciągle gada i śpiewa. Na brzuchu łapie wszystko dookoła i najchętniej tylko tak by leżała, a to super, bo najzdrowiej (Julia w ogóle nie chciała na brzuch). No i niestety w nocy poterafi jeść 10 razy!!!!!!!!!! MASAKRA poprostu, na mózg jej chyba coś padło a ja jestem ledwie żywa. No ale udałao mi się ją naklonić do butli, bo wcześniej wcale nie chciała a jak ja wychodziłam, to była poprostu głodna. No i teraz dostaje od 3 dni na wieczór butlę z mlekiem (bebilon2) to może chociaż pół nocy będzie lepiej przesypiać niż na cycku. Ach...niech to się już szybko kończy...no ale już 4,5 m-ca za nami.
Za tydzień szczepienie, to dowiem się ile waży, bo klops jest niezły.
Muszę juz kończyć, bo Julia traci cierpliwość a jesteśmy same w domku, bo Ula z tatą na sparerku.
Pozdrawiam i ściskam Was gorąco!!!

Witaj Naur:tak:
10 razy w ciagu nocy!!! boze a jak Twoje piersi reaguja na taka eksploatacje???
Karol dzis maruda straszna:baffled:nie wiem o co znow chodzi:baffled:teraz zasnal moze pospi ze 2h - oby:tak:

Naur odswietnie do nas zagladasz..ale ważne że zagladasz:tak:jak bylysmy wszystkie jeszcze z brzuchami to było więcej czasu nie??:tak:sama jestem ciekawa jak Twoja Ulcia wygląda:-D
Mój mały spi :-)byłam po recepte bo juz nam sie wit D skończyła i mleko też(bebilon pepti jest w nowych puszkach hehe myslałam że w aptece mi cos innego chca wcisnąć:-p:-D)

Witam!
Wszystkiego naj.. dla Oli i Marianny!
U nas noc nie była taka zła... teraz Kuba też zasnął (a przed południem spał już 2 godz) przynajmniej czuję że jest weekend hehehe,,,
Ja dodaję do mleka kleiku ryżowego i wydaje mi się że to po nim pojawiły się te kolki ale nie odstawiłam i teraz po wieczornym karmieniu trochę się wierci to masuję mu brzuszek i tak po 15 min zasypia, nie chcę z kleiku rezygnować bo Kuba żarłok jest i mlekiem wieczorem się nie najadał, zatwardzenia nie miał ale my cały czas Debridat podajemy.
My w tym tygodniu też byliśmy na USG bioderek (po raz 3 i ostatni) nam pan doktor zalecił noszenie na boku tak jak murzynki :-) a wcześniej ćwiczyłam z nim pozycję żabki jak leżał na brzuchu ale teraz już nie trzeba.

reklama
Do góry