reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

USG niestety nie jest ogólnie rozpowszechnione - u nas gdyby nie kuzynka to bym o takim badaniu nie wiedziała, a warto je zrobić, nawet jak trzeba trochę kasy wydac. Lekarze kierują na nie jeśli przy zwykłym badaniu zauważą coś niepokojącego (zazwyczaj). U nas niby było ok, sami poszliśmy na usg i wyszło że jest dobrze ale warto parę ćwiczeń robić, bo jeden staw jest troszkę słabszy i żeby Filipek w dorosłym życiu nie miał problemów to parę uwag nam lekarz dał. A z tym kładzeniem na boczku to nieźle - nam w szkole i w szpitalu kazali tylko i wyłącznie na boku - tak zresztą Filip sypia, nawet mu kocyk pod plecki podkladam.
Jeszcze jedna rzecz - jest taka akcja Stowarzyszenie WIOSNA ja w tym roku się podjęłam ze znajomymi, może któraś z Was będzie też miała chęć, jeśli nie w tym roku to może w przyszłym
Spokojnych snów wszystkim życze

reklama
wiesz raabit nie nazwalabym tego "przesypia noc", poprostu obudzil sie raz na jedzonko , a nie cztery razy :-D
Zobaczymy co dzis pokaze :confused:

No nieźle-nie klasc na boku??:szok:Adas od urodzenia spi na boku-tak radzili w szpitalu a i on lepiej tak spal:tak:teraz tez spi na boku z twarza w pieluszce:happy2:

Kira nasz urwis też śpi na boku z pieluszką na buzi :tak: ale mamy problem bo mimo różnych podkładek pod plecki to on tak sie kręci że ciągle śpi na prawym boku i ma troche główke płaską z prawej strony :wściekła/y: pediatra mówiła ze to sie wyrówna jak zacznie siadać i wiecej leżeć na brzuszku ale wkurza mnie to bo tak troche dziwnie wygląda :szok::-( czy u was dziewczynki tez tak jest?

Kule, a moj Szymcio w ogole nie spi na boczku :-(
w lozeczku zawsze na plecach, a na boczku to jedynie z nami w lozku jak sie do mnie tuli, bo wtedy od razu cwaniak na boczek sie przekreci:-)

my bylismy na jednym usg i nic o drugim nie mowili bo bylo wszystko ok:tak:
moj Karol tez spi na boku:szok:on tylko tak zasypia z nosem w poduszce:-Di musze mu go potem odkopywac:baffled:
tomola skoro maly nie toleruje mleka moze popros o recepte na puszke preparatu zastepczego np bebilon pepti i na tym rob kaszke bo te mleczne kaszki to chyba odpadaja w takim wypadku:sorry2:
ja karmie nutramigenem i na tym bede robila jak zaczne podawac:tak:
Karol byl dzis super grzeczny - czyzby zeby odpuscily:cool2:ciekawe jak w nocy:baffled:pewnie standardowo od 4 wiercioch sie wlaczy jak codziennie:wściekła/y:

My tez bylimy na jednym USG a o drugim nic nie mówili:happy2:
A ja mam do Was pytanie:tak:-bo pani doktor u której bylam powiedziala ze kaszki ryzowe i mleczno ryzowe wzmagaja gazy i zatwardzenie i powiedziala ze jesli bym miala z tym problem to mam podawac kaszke kukurydziana-i tu moje pytanie-czy sa blyskawiczne??bo ta zwykla to sie godz moczy w wodzie,potem 30 min gotuje i jeszcze studzi:baffled:a cos szybszego??Adas sie wscieknie a ja oszaleje przygotowujac ja:dry:a dobrze wiedziec na wszelki wypadek:tak:

reklama
No wlasnie tez sie zastanawiam-ale skoro lekarka polecila:confused:sama nie wiem-czytalam ze od 6 msc-a,A jest bezglutenowa:tak:jest podstawa w diecie bezglutenowej

Do góry