reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Jesli chodzi o bioderka to powinnam iść na drugie USG ale jakoś nie mogę dojechać. Teraz mały chory to znowu mi się odwlecze. Lekarz z kolei kazał zakładać dodatkową pieluchę i kłaść często na brzuch. Mój mały prawie wcale na boczku nie sypia bo od razu się siłuje i odwraca na plecy no i przez to ma spłaszczoną główkę i teraz z kolei lekarz mówił, że koniecznie trzeba go kłaść na boczki. No i bądź tu mądra - na bioderka na płasko, na główkę na boczki.

reklama
kleik ryzowy wzmaga kolki??:szok:to dlatego corka kolezanki dostala po nim ataku:no:boze ja sie jednak wstrzymam do konca 5 msca z wszystkim no chyba ze po szczepieniu jak pozwola dam jabluszko bo nie chce tego dziadostwa miec:no: dobrze Kira ze napisalas o tym:tak:bo niektorzy twierdza ze od kaszek nalezy zaczac (zazwyczaj sie daje ryzowa) bo owoce kolki powoduja to teraz juz sama nie wiem - jedno gorsze od drugiego:-(ale skoro po marchewce i bananie cos bylo to moze po kaszce nie:cool2:

to ze zatwardzenie to logiczne bo kaszka jest gestsz to i kupa - bo mniej jest wody:-)ale napisalas ze wzmagaja gazy a to to juz kolas jak nie wiem sie robi:baffled:pewnie jakos przy traweniu sie gaziory wytwarzaja:no:

Ja naprawde nie mialam nigdy usg bioderek i nawet nikt mi o tym nie wspomnial, ja myslalam ze to sie tylko robi jak sa wskazania,Zuzia miala badane bioderka kilka razy ale nie mowili nic o USG, ale jak bede w poniedzialek na szczepieniu to zapytam, mowie wam ci moi lekarze sa tacy zacofani...:no:
Ja czytalam ze wlasnie od kaszek trzeba rozszerzac diete, ale sama tak nie robie:-D
Tomola - jak robic kaszke ryzowa na swoim mleku, gotowac to mleko?

reklama
To ja nocna mama:-:)ninja2:
Maly zasnal,jak sobie z nim lezalam tak sobie myslalam jak bylo inaczej kiedy byl malutki, pierwszy miesiac po porodzie jakby zadnego dziecka w domu nie bylo, spal i jadl,nie czulismy ze cos sie zmienilo,i tak do 2,5 miesiaca,potem kolki go dopadly, zazwyczaj popoludniu, wieczorem, ale nocki ZAWSZE cale przesypial z nocnym 2 lub1 karmieniem,a teraz tak z dnia na dzien pojawil sie problem z tym jego nocnym zasypianiem:no:takie to zaskakujace jak malenstwo potrafi sie zmienic:baffled:
Mam nadzieje ze wroca jeszcze te "stare" dobre czasy:sorry2:
Dzis o 00:00 stalam sie starsza o rok:tak:moi dwaj mezczyzni odspiewali mi hymn urodzinowy, zaserwowalam sobie czerwonego martini ciut na jezyk,swieczki, fajna muzyczka i spacerek z nasza kruszynka na zmiane po pokoju:-D, cudowne urodziny, pierwsze w moim zyciu z moim kochanym skarbem, rok temu dokladnie w ten dzien dowiedzialam sie o naszej fasolce-niesamowite jak ten czas szybko leci.
Dobranoc kobitki.

Do góry