reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kira wspolczuje nocek u nas nienajgorzej narazie. Mi dzis lekarka powiedziala ze slinienie i wpychanie wszystkiego do buzi nie oznacza ze ida zeby:szok::no:tylko stan dziasel, ktorego np ja nie umiem sama ocenic:baffled:dobrze ze ona go zobaczyla:tak:
a wyczytalam wczoraj w jakiejs gazecie ze niepokoj, bol brzuch itp po wprowadzeniu nowosci to znak ze nie pasuje cos i natychmiast odstawiamy:tak::-(ja tak zrobilam. Moze Adas faktycznie nie toleruje jeszcze tego wszystkiego i stad te akcje. Skoro ulewa to cos nie tak z praca ukl pok. a jeszcze te kolki teraz i niepokoj:-(moze odstaw wszystko i poczekaj z tydzien. po mleku nie mial kolek a moze po owocach albo po marchewce ma:confused:napisali jeszcze ze po tygodniu podawania jednej rzeczy (!!!!)tylko nie ma zadnych z tych objawow:niepokoj, kolka,wysypka to uznajemy ze jest ok i dziecko toleruje:tak:dopiero potem wprowadzamy kolejny skladnik. niepokoj chyba nawet czesciej jest objawem nietolerancji niz wysypka stad tak dlugo trzeba czekac na stwierdzenie czy jest ok.

reklama
ale to sie moze naprawde dlugo utrzymywac:-:)tak:a moze to te maliny:confused:? nie wiem moj Karol jadl banana chyba w czwartek i dzis mi powiedziala lekarka ze to moglo spowodowac nawrot kolek:szok:ale u nas to jeszcze te zeby wiec w tym przypadku to moze to glownie dziala:tak:moze sprobuj podejsc do Adasia przez jakis czas jak do malego alergika i droga eliminacji sprobuj wykluczac. dzis sie dowiedzialam ze tak jak Karol pije Nutramigen to wszystkie objawy jakie wystepuja najpierw mam pod wzgledem alergii rozpatrzec:no:nawet katar czy jakies posapywanie, niepokoj itd.a jakies 2 miesiace temu jak stwierdzono alergie to mi powiedzieli w przychodni ze sluz w kupie moze byc np od tego ze dziecko nie toleruje kosmetyku:szok:to sa malenkie istotki i nigdy nic nie wiadomo:-(

Moze i racja:confused:
Ja nie twierdze za Adasiowi zeby ida,tylko slinienie i wpychaniew wszystkiego do buzi zaliczylam do meczacych rzeczy;-)a zeby jak zeby-przyjdzie czas to wyjda,przyjdzie to wypadna:-D

no slinienie to meczaca sprawa cala podloga zalana jak go nosze:-(nawet lekarka w przychodni podloge scierala po nim:-D a Adasiowi zeby moga wyjsc szybciej niz Karolkowi, kuzynki coreczka dostala biegunki i powiedzieli ze na zabki a juz miesiac minal i nie ma. moze teraz sie wyrzynac gdzies tam w srodku a na zewnatrz wyjdzie jak mu sie zachce:)

Luxik wiem że Nutriton tuczy ale po tym jak mi się Kuba raz zachłysnął po ulaniu (2godz. po jedzeniu) i musiałam go REANIMOWAĆ! mam dosyć ulewania bo karmię go z duszą na ramieniu i jak mu się odbija to serce mi za każdym razem mocniej bije! trudno będzie może gruby ale żywy!
Kira a Debridat na kolkę może Adasiowi pomoże czemu nie chcesz spróbować?

Kozica-Adas miał kolke raz w zyciu-wczoraj w nocy:tak:Debridat dostalismy na ulewanie,bo ulewa mi strasznie-chociaz nie zawsze:confused:nie wiem od czego to zalezy-odbija mu sie zawsze,trzymam go w pionie a po 5,10, a nawet po 2 godz leje mu sie z dzioba:no:ale jak to takie paskudztwo to moze lepiej niech ulewa:confused:sama nie wiem

Kira moj Szymon tez ulewa i nikt mi nic na to nie dawał, każdy lekarz mowi ze to u dzieci normalne, jedne ulewaja inne nie,ze jak sie wprowadzi inne jedzenie to przestanie bo sie w zoladku zagesci, moj tak samo jak twoj odbija a mimo to ulewa :-(

reklama
Kira - ja tez slyszalam ze ulewanie nie zawsze znaczy cos zlego, synek mojej siostry ulewal strasznie ze jak przyszli do mnie to musialam prac wszystko na czym lezal bo "pachnialo" brzydko, nigdy nie mial stwierdzonej zadnej alergi a lekarka im powiedziala ze maly jest ruchliwy i dlatego wychlapuje z zoladka mleczko:-) Moze to uciazliwe ale moze to nie cos zlego. Moze te maliny sie rzeczywiscie odezwaly:-p, ja narazie tez przestalam dawac, a swoja droga to po co pisza ze po 4 miesiacu jak tak uczulaja:no:
Ja tez jem naszczescie wszystko, a Zuzia miala kolke raz, po sledziku:baffled::szok::baffled: nie moglam sie opanowac zeby nie zjesc;-)

Do góry