reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ja debridat na Piotrka kolki stosowałam, 1,5 miesiąca temu odstawiłam bo sie skończyły i jest wszystko ok na szczescie:-)
Gratuluje pierwszych ząbków wszystkim maluszkom;-)
Karolina ja pisałam własnie jakis czas temu że po szczepionce mi lekarka powiedziała że jak Piotrek jest na pepti dla alergików to z nowym jedzonkeim warto poczekać tak do 5 miesiaca ewentualnie spróbować jabłko:tak:

reklama
Wlasnie wiem ze maliny uczulaja, dlatego sie zdziwilam ze jest taka herbatka od 4 miesiaca. Dalam Zuzi odrobinke wczoraj bardzo malo jej wsypalam i bede obserwowac, narazie ok.
Gratulacje dla dziciatek, to na gwiazdke co niektore dostana.... ZĄBKI:-D

A propo zabkow to kiedy dawano dzieciom na zabkowanie skorke chleba... hehe, teraz tez nieraz biegnie ze skorka, :-) zeby jej przykrosci nie zrobic to mowie ze "przeciez tyle ludzi dotykalo ten chleb, jest na nim tyle zarazkow":-):-)

Ewelia nie wiadomo czy do Gwiazdki wyleza te zebiska:baffled:u nas juz ponad tydzien ida i nic:baffled:czasem to moze trwac i trwac...a skorki z chleba nie moge narazie dac wiec gryzie szczoteczke do masowania zabkujacych dziaselek:-D

Ktoras z mama pisala ze zeby wychodza kiedy stukaja o lyzeczke, mojemu nie stukaja ale czuje je jak przejezdzam palcem, takie cieniutkie zyletki, pewnie sa schowane jeszcze w dziaslach.Moj maly spi bardzo nerwowo, wogole jest od jakiegos czasu newrwowy, wszystko wklada do buzi, i drapie sie okropnie po buzi, my mamy taki specjalny wielki smoczek z wypustkami masujacymi dziasla, jest wypelniony specjalnym zelem , wklada sie go do lodowki, schlodzony koi bol .

Karolki
gratulacje dla Karolka!!

>mrozik
Debridat podobno jest bardzo dobry - dużo dziewczyn sierpniowych go stosowało z tego co pamiętam. Ale ma wielki minus - bardzo uzależnia!!!:szok::baffled:
>karolki
debridat moze uzalezniac bo dzial na te same receptory co leki narkotyczne:szok::tak:
I cos takiego podaje sie dzieciom!!!!!!?????????':szok::szok::szok:Zgroza!!

Dziewczyny powiedzcie prosze(moze ktoras z was wie,bo szukam i szukam i znalezc nigdzie nie moge) tkiedy cos zje mama, po jakim czasie to sie wchlania do mleka w piersiach??i jak dlugo trzeba czekac az tego w mleku nie bedzie??

Ewelia, my stosujemy mleczko do ciala musteli, lyzeczek nie wyparzam,i daje malemu oprocz cherbatki koperkowej rumiankowa z milupy.

Luxik narazie nie ma ani Karolkowi ani Tomeczkowi czego gratulowac:-)trzeba wspolczuc:-(tych nerwow, piskow i ryku:-(u nas wczoraj jeszcze nie dzwieczalo jak wkladalam lyzeczke ciekawe jak dzis, musze sprawdzic bo to podobno z dnia na dzien jest roznica:tak: ja obstawiam ze to tak szybko sie nie wykluja te zabki, musi to troche potrwac:baffled::baffled:szkoda dzieciatek i nas...mam:-(
Karol spi ladnie ale jak sie obudzi jest ryk i marudzenie a oczeta takie smutne - to musi naprawde bolec:wściekła/y:

Witam wszystkie mamy! Jak mija dzień? Fajnie że już pojawiły się ząbki u niektórych :-) gratulacje!
Ewelia chyba Ty pytałaś o Debridat? Ja podaję Kubie cały czas 3 lub 2 razy dziennie. To poprawia pracę jelit ale nie eliminuje ulewania! Dlatego dziewczyny stosowały go w czasie kolek. Ja dodatkowo zagęszczam mleko Nutritonem i to pomaga na ulewanie!! Kuba ulewa już znacznie mniej niż na początku. To wszystko bierze się z tego że ma nie do końca rozwinięty układ pokarmowy i mamy z tym wiele problemów niestety :-(
Oliwki ani żadnych mleczek nie używam bo była wysypka na buzi i trzeba było wszystko wyeliminować żeby sprawdzić od czego. Kremuję mu tylko buzię. A łyżeczkę parzę gorącą wodą za każdym razem.

reklama
Ola - mnie lekarka powiedziała ze efekty widać od pół godziny do 4 dni po zjedzeniu. Najczęściej jednak reakcja po 2 dniach już jest, dalej to rzadko. Ja właśnie dlatego tego leku nie stosowałam Ola - wolę się przemęczyć i stosowac ostrą diete
Ja nic do smarowania nie używałam - podobno jak nie ma suchej skóry to nie trzeba a nawet nie wskazane - tylko kąpiel w oilatum - wystarczyło. Łyżeczkę co jakiś czas wyparzam - podaję na niej witaminkę

Do góry