reklama
Ojej, juz zabki sie pojawiaja u naszych szkrabow, a ja sie niedawno zastanawialam ktoremu babelkowi pierwszemu wyjda.:-) U nas narazie sie nie zapowiada, chociaz tez nie sprawdzalam
Zasypie was troche pytaniami tak pod wieczor:
Czy jak podajecie jedzonko na lyzeczce to sterylizujecie ją?, ja tylko parze goraca woda
Czy uzywacie jeszcze oliwki po kapieli bo podobno lepiej jest uzywac mleczka?
Widzialam dzisiaj w sklepie herbatke Hippa malinowa z dzika roza od 4 miesiaca, daje juz ja ktos maluszkowi? A wogole to odkrylam ze herbatki Hippa maja cuker a Bobovity nie
Zasypie was troche pytaniami tak pod wieczor:
Czy jak podajecie jedzonko na lyzeczce to sterylizujecie ją?, ja tylko parze goraca woda
Czy uzywacie jeszcze oliwki po kapieli bo podobno lepiej jest uzywac mleczka?
Widzialam dzisiaj w sklepie herbatke Hippa malinowa z dzika roza od 4 miesiaca, daje juz ja ktos maluszkowi? A wogole to odkrylam ze herbatki Hippa maja cuker a Bobovity nie
Antylopka
Potrojna mamuska
co do ząbkowania, to Wiki ślini się już niemiłosiernie, ale ząbków jeszcze nie ma - przeiez jeszcze ma czas.
jedzonko - ciągle na piersi, przybiera bardzo dobrze, więc na razie nic nie będę wprowadzać. Dopiero w połowie stycznia zamierzać wprowadzić obiadki, bo wracam do pracy.
jedzonko - ciągle na piersi, przybiera bardzo dobrze, więc na razie nic nie będę wprowadzać. Dopiero w połowie stycznia zamierzać wprowadzić obiadki, bo wracam do pracy.
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Ewelia - ja słyszałam że maliny bardzo uczulają. Ja raczej nie będę ich przed 1 roczkiem wprowadzać, mimo że w wielu poradnikach piszą że można. Z tym że Filip ma skłonności do alergii i ja dlatego tak postępuję, jeśli dziecko nie ma takich skłonności to myślę że śmiało można podawać
Ewelia-Adasiowi podaje tą herbatke od 3 dni-pil ja 3 razy-na razie jest ok
Łyzeczke myje w gorącej wodzie,a po kapieli nadal uzywam oliwki
Mrozik-maliny uczulaja bo jak karmiłam piersia i napislam sie Kubusia z malinami to Adas byl calusienki wysypanyale moze dzieki temu go odczuliło bo teraz nic
My po wizycie u dermatologa z ta plamka-lekarz nie wie od czego to jest ale przepsial masc-jest ze starydami wiec tylko 3-4 dni mozemy jej uzywac,ale po jednym dniu juz widze poprawemoze zniknie
A potem poszlismy do pediatry-innejna razie zostajemy na Pepti ale przepisala jakas zawiesine na ulewanie-Debridat czy ktoras z was moze uzywala i wie czy pomaga
Łyzeczke myje w gorącej wodzie,a po kapieli nadal uzywam oliwki
Mrozik-maliny uczulaja bo jak karmiłam piersia i napislam sie Kubusia z malinami to Adas byl calusienki wysypanyale moze dzieki temu go odczuliło bo teraz nic
My po wizycie u dermatologa z ta plamka-lekarz nie wie od czego to jest ale przepsial masc-jest ze starydami wiec tylko 3-4 dni mozemy jej uzywac,ale po jednym dniu juz widze poprawemoze zniknie
A potem poszlismy do pediatry-innejna razie zostajemy na Pepti ale przepisala jakas zawiesine na ulewanie-Debridat czy ktoras z was moze uzywala i wie czy pomaga
Ewelia ja łyzeczki nie sterylizuje, bo to bez sensu raczej jak maly i tak wszystko juz pach do buzi, oliwki juz nie uzywam, bo jakis czas mylismy w plynie z oliwka, a teraz uzywam plynu i mleczka z hippa, nam pani w szkole rodzenia mowila ze oliwka to tylko w pierwszym miesiacu (no ale jak juz wiem co osoba to inna opinia :-) ), a herbatke zaczelam podawac z bobovity jablko z melisa.
Karolki
Podwójna mama:)
dziewczynki my po wizycie u lekarza bo juz nie wiedzialam co mu jest:-(nie ma goraczki a drze sie:-(trafilam na bardzo dobra lekarke. zbadala go powiedziala ze osluchowo idealnie, gardlo piekne uszy w porzadku ale jak zobaczyla dziasla to sie usmiechnela i powiedziala: ZABKI!!!!!!!!!!!!
mam nadzieje ze jak wychodza juz ponad tydzien to na swieta wyjdama bardzo ostre i przekrwione dziasla.mam dawac czopki uspokajajace i smarowac zelem dziasla.
jak powiedzialam ze dawalam juz pierwsze rzeczy to sie zdziwila. powiedziala ze banan to juz wogole masakra ze nie wolno!!!nie wolno patrzec na sloiczki. jezeli dziecko ma chocby podejrzenie alergii lub pije mleko dla alergikow przed skonczeniem 5 miesiaca absolutnie nic!!!1 i nie wolno zupek warzywnych na poczatku.wiec nastepnym razem na szczepieniu poprosze zeby mi rozpisala jak mam karmic mojego alergika.a ja tu czytam o malinach
no to my sie za masowanie dziasel bierzemy:-baffled:moze wyleza w koncu bo sie wykoncze
mam nadzieje ze jak wychodza juz ponad tydzien to na swieta wyjdama bardzo ostre i przekrwione dziasla.mam dawac czopki uspokajajace i smarowac zelem dziasla.
jak powiedzialam ze dawalam juz pierwsze rzeczy to sie zdziwila. powiedziala ze banan to juz wogole masakra ze nie wolno!!!nie wolno patrzec na sloiczki. jezeli dziecko ma chocby podejrzenie alergii lub pije mleko dla alergikow przed skonczeniem 5 miesiaca absolutnie nic!!!1 i nie wolno zupek warzywnych na poczatku.wiec nastepnym razem na szczepieniu poprosze zeby mi rozpisala jak mam karmic mojego alergika.a ja tu czytam o malinach
no to my sie za masowanie dziasel bierzemy:-baffled:moze wyleza w koncu bo sie wykoncze
Karolki
Podwójna mama:)
Kira Debridat to dosc silny lek Karolbral go na kolke przez jakis czas.Ale to jest lek na unormowanie pracy ukladu pokarmowego wiec moze skoro lekarze ida w tym kierunku to tez sie wstrzymaj z nowosciami pewnie stad to ulewanie ze nie pracuje jeszcze prawidlowo:-(
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Debridat podobno jest bardzo dobry - dużo dziewczyn sierpniowych go stosowało z tego co pamiętam. Ale ma wielki minus - bardzo uzależnia!!!
Maliny wiem że bardzo uczulają, bo moja kuzyna ma przez nie kłopoty z córcią, mnie lekarka też ostrzegała że jeśli dziecko ma skłonności do alergii to nie podawać jak najdłużej malin. To samo z jajkami, cytrusami i rybami :-(. Ale jest wiele innych rzeczy które już niedługo będzie próbował :-) - za miesiąc jego pierwsze niemlekowe danie
Maliny wiem że bardzo uczulają, bo moja kuzyna ma przez nie kłopoty z córcią, mnie lekarka też ostrzegała że jeśli dziecko ma skłonności do alergii to nie podawać jak najdłużej malin. To samo z jajkami, cytrusami i rybami :-(. Ale jest wiele innych rzeczy które już niedługo będzie próbował :-) - za miesiąc jego pierwsze niemlekowe danie
reklama
Podziel się: