reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Witaj Kasia
Ja piore ubranka osobno w Jelpie ale dosypuje Persil Sensitiv albi Vizir bo jakos sam Jelp nie dopiera. Piore osobno bo jest mi tak wygodniej a Zuzia nie ma narazie zadnego uczulenia,tfu tfu.:-)
A wogole to Zuzia przechodzi chyba ten skok rozwojowy albo ma humory, bo chce jest co godzine:no:

Kasia i Kubus witamy wsrod sierpniowek:tak:

Kira
dzieki za nazwe masci na dziaselka:tak:

Raabit
sprawdzaj!!racja rodzilysmy w tym samym dniu , i w tym samym czasie:-), nie zapomne tego nigdy,komentowalysmy porod obydwie na zywo :-D:-D, bylo mi latwiej to przezywac, dzieki tej relacji live:tak:
U nas gdyby tesciowa mu do buzi nie zajrzala , wogole bym nie wpadla na ten pomyls,troche za wczesnie jak na zabki, ale otwieram buzie, wkladam palec a tam dwie cieniuskie zyleki, na dole juz sie przebijaja, na gorze tylko je czuje , beda jeszcze wylazic, ciesze sie, bo jak narazie ma tylko problemy ze spaniem , wybudza sie z byle powodu i strasznie drapie sie po dziaslach, wkladam mu gryzak do buzi, bo sam jeszcze nie zawsze trafi i sie denerwuje, gryzie go z wielka checia:-), po za tym zadnej wysokiej goraczki-37,8,nie placze, nie marudzi.

Mrozik
zdarzylo mu sie ugryzc mnie przy jedzeniu,ale raczej zabkow nie poczulam, twarde dziasla tylko, ale w sekunde oderwalam go od cycka, wystraszyl sie troszke i juz tego nie robi jak narazie, czytalam ze trzeba tak robic, bo inaczej maluch bedzie robil to zawsze, a to boli jak jasna jego mac,jeszcze kiedy wyjda mu zeby na dobre to dopiero by bylo:baffled::baffled:

Ostatnim razem wrzucilam ciemne ciuszki malego do naszego prania ktore wypralam w Arielu , malemu nic a nic nie bylo, ale to ciuchy takie jak spodnie, koszulki,bluzy, bo body , czy rajstopki piore w delikatnym proszku.

Ewelina
jak zdrowko Olivera??
Ewelia zycze Zuzi aby ten skok szybko sie skonczyl:sorry2:

witajcie stare i nowe forumowiczki:-D
ja czekam na wizyte siostry ktora jest stomatologiem, niech obejrzy te dziasla Karola bo na gorze tez ma strasznie ostre:baffled:duuuuzo bardziej niz na dole:tak:i sama nie wiem, dziasla tez smarujemy i masujemy i bardzo to lubi wiec chyba cos w tym jest:sorry2: dzis duzo spokojniejszy niz wczoraj, bo byla poprostu masakra:-(jak nie spal to sie darl a jak pisalam jestesmy w najgorszym momencie najdluzszego skoku- 17 tydz:no:ale w nocy byl spokoj wstal o 1 na jedzonko, potem o 4 tez na jedzonko i na szczescie na kupe bo do 8.30 juz mi sie nie grzebal jak zwykle:tak:i odpukac znosny jest. teraz zasnal mi w lozeczku z pielucha i zaba:-D
ale niestety mamy resztki kolki bo jeszcze czasemmi sie prezy a juz tego nie bylo:no:to znaczy od czasu do czasu cos cisnie- kolkowo.
teraz czekamy na gosci:-)
Luxik buziaki dla malego, moze sie okaze ze Karol tez to wlasnie przechodzi z tymi zebiskami:tak:ale jak wiadomo to moze czaem trwac kilka ladnych tygodni...:szok:zanim wyleza.

Kasia witam nowa mamusie.
Oliver lepiej, tylko tulus sie zrobił i tylko na rekach chce być. Szkoda mi go położyć, bo zaraz zaczyna płakać, a głosik jeszcze słabiutki i chce, żeby sie podleczył, tak ze robie co chce i już wysiadam:-:)-(. Ale czego sie nie robi dla kluseczki.
Co do ząbków to Oliver jeszcze nie ma,a ja Mariannie sprawdzałam zwykłą łyżeczką, jak jest ząbek to stuka:-).

Odnośnie ząbków, to u mnie w poradniku jest napisane że jako pierwsze wychodzą dolne siekacze i jest to miedzy 4 a 8 miesiącem. Następne jedyneczki na górze,a le nie pamiętam jaki miesiąc podali, muszę zerknąć

Hej dziewczyny!
Witam drugiego Kubusia i mamę Kasię!!
Mój Kuba zębów jeszcze nie ma ale staram się go odzwyczaić trochę od noszenia więc mamy ciągły ryk :-( nie wiem czy to przetrzymam...teraz śpi! ufff Po południu jedziemy do ortopedy na kontrolę, zobaczymy co nam powie.

oczywiście pomyliłam miesiące - dolne jedynki między 5 a 10 miesiącem, a górne sprawdziłam już - między 8-12 miesiącem. Przy czym należy pamiętać ze to różnie bywa, bo czasem dzieci nawet już z ząbkami się rodzą :-)

reklama
no no widze że temat ząbków na topie, u nas jeszcze chyba nie ma chodziaż nie sprawdzałam:sorry2:Skoków rozwojowych tez nie zauważyłam chodziaż marudny Piotrek bywa:dry:i noszenie na rekach tez lubi ale nie zawsze:-p moge go połozyc na mate i czyms sie zająć ale grzechotka w reku wtedy obowiązkowo:-)

Dziewczyny wiecie że juz są sierpniówki 2008:tak::-)

Karolina a może u Karola te kolki przez nowe jedzonko??

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry