reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

hej Kozicaja go karmie mlekiem sma gold. mleko sojowe ja jestem w anglii i tu sa takie mleka ale kaszki moge kupic w polskim sklepie. Deserki i obiadki w słoiczkach tez sa.

reklama
hej
Kira pisałaś wcześniej że używasz vizira do prania czy Twój Adaś dobrze toleruje ten proszek??

Jak długo ubranka dziecka pierzecie osobno?

Kasiu fajnie że znów jesteś! Mój Maciuś też ciągle trzyma kciuk w buzi czasami to próbuje cała piąstkę wepchnąć ale na razie nic z tym nie robię dajemy mu gryzaczka to potrzyma chwilę ale później i tak w buźce ląduje piąstka.

Ewelina mój mały tez ostatnio stracił głosik bo tak sie darł i też ciągle musiałam na niego patrzec czy cos chce czy nie wyglądało to troche komicznie ale na początku bardzo sie wystraszylismy no bo jak to dzidzi bez głosiku?

a co do kolek to ja mam nadzieje że mojego Maćka to ominie choc wiem że i teraz mogą przyjsc ale na razie (odpukać) jest ok i z tym nie było problemów

pozdrawiamy

Aniulka ja piore wszystkie ubrania razem:tak:uzywam Vizira Sensitive i Lenora lub Silana Sensitive.Nie zauwazyłam zeby Adas zle to tolerowal,ubranka ładniej pachna i są bardziej miękkie(kurcze to brzmi jak reklama:-D)nasze tez:tak:nie rozdzielam juz od jakiegos misiaca:-)
Evelina to dobrze ze troszke lepiej-zdrówka dla Oliviera:tak:
Ola-mam nadzieje ze łatwo przejdzie to wyrzynanie.My do dziąsełek uzywamy masci Dentinox gel-jest dobra:tak:Adas tez ma coraz twardzsze dziąsełka,czyli tez niedługo:baffled:

Aniulka ja juz od miesiaca piore nasze ubrania razem, ale w proszku dla dzieci a Loveli, i nic sie nie dzieje. Bo juz mnie to pranie zaczynalo wkurzac, wiecznie w łazienca gora prania, mimo iz dziennie szedl automat, bo albo Szymusiowe biale, albo kolorowe, albo nasze biale albo kolorowe.

Cześć dziewczyny!
Dzisiaj smyranie znowu poskutkowało :-) Ja jeszcze piorę osobno bo mój Kuba ma ciągle jakieś uczulenie na buzi (raz więcej, raz prawie wcale) więc wolę nie ryzykować, niestety :-(
Evelina życzymy Olivierowi szybkiego powrotu do formy :-) biedaczek
Życzę spokojnej nocki :-)

A ja od samego początku piore razem nasze rzeczy i rzeczy malucha :tak: i nic mu sie nie dzieje :-D oczywiście w proszku Jelp :-) jeśli dziecko nie ma uczulenia to za różnica czy pierzemy rzeczy malca i nasze razem czy osobno? maluch i tak dotyka naszych ubrań chociażby w momencie kiedy go nosimy :tak:

reklama
Witam nową mamusie i Kubusia.
Ja też razem piorę rzeczy od samego początku, przecież to jeszcze lepiej jak w tym samym proszku będa prane ;-). Poza tym jak Kozica jak ma uczulenie tylko na buzi, to jakoś dziwnie by było żeby po proszku, chyba że właśnie wasze ubrania są prane w innym i twóje maleństwo dotyka buziom ubrań waszych - wypranych w czym innym. Moze spróbuj wasze rzezcy też prać w tym samym proszku.
Z proszkami to też różnie bywa, piszecie że pierzecie w Jelpie bo ma dzidiza uczulenie. Ja też piore w Jelpie, mojemu pasuje, ale mojej koleżanki syn nietolerował żadnnych "dzieciowych" proszków. Nie miał uczulenie tylko na Vizir sensitive.:tak:
Ola, znaczy Luxik ;-), gratulacje - super że macie już ząbki - nie boli jak cycocha ssie? bo mój brzdąc to mnie pewnie zagryzie :-D

Do góry