reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Dzien dobry kobitki, dzis ja pierwsza:-D

Mojemu Tomkowi wychodza zabki!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz juz wiem dlaczego on tak zle sypial,wczoraj taesciowa byla na kolacji i nie wiem co tam zrobila ze wyczula zeby, i rzezczywiscie!ma dwa ostrza na dole i na gorze ale te na gorze jeszcze sie beda przebijac:-(, moj maly i tak dzielnie sie trzyma.
Te problemy ze spaniem raz sa raz ich nie ma, dzis na przyklad zasnal o 22:30 i dalej spi:-)zadnej przerwy na jedzonko,koszulke mam cala mokra:confused2:
>tomola
Tak sobie czytam i stwierdzam ze podziwiam te z Was, ktore usypiaja dzidzi o 21 czy nawet o 22, ja bym nie dala rady.
A dlaczego nie dalabys rady????

Odnosnie siadania maluszka tez uwazam ze jeszcze za wczesnie, moj Carlo go podnosi i maly dzielnie siedzi, ale krzycze wtedy zawsze na niego:angry::sorry:

Kozica
fajna masz metode:tak:dobrze ze dziala, moja metoda to glaskanie po glowce, policzku i tym miejscu miedzy oczkami na nosku.

reklama
Wiatm :-)

Szymcio zrobil nam dzis pobudke o 6 i przez godzine cisł kupe, a juz chyba od miesiaca nie mial takich problemow, ale to chyba moja wina, bo wczoraj zjadlam na obaid troche kapusty :zawstydzona/y:

Luxik nie dałabym rady chyba nerwowo :-) bo moj maluch spi bardzo malo w dzien, jedynie na spacerku, a w domu to ma tak trzy drzemki po 30 minut i juz o 19 jest tak marudny ze szok. Ale mi to w sumei pasuje ze chodzi tak wczesnie spac, bo przynajmniej jak on zasnie to ja mam jeszcze troche spily i checi na inne rzeczy ;-)

witajcie kobitki:-)
nie mam pojecia co sie z Karolem dzieje:-(placze mi. Jestesmy w samym szczycie skoku rozwojowego - z piorunem, moze to to:confused2: krecil sie od 4 a teraz rozlozony na calym lozku, prawie nagi spi:sorry: a na gornym dziaselku tez czuje cos dziwnego - nie wiem czy to nie zab:eek: myslalam ze mi palec zje jak tam wlasnie trzymalam:no:
zobacze jeszcze ze 2 dni i jak cos to pojde zeby go zbadali dla swietego spokoju:tak:
znajoma mowila ze jej dziecko dostalo kolki po skonczeniu 4 miesiaca i mialo do 6:szok:boze....

tomola Wy tez macie te nieszczesne kolki?
ja tez nie chce wierzyc w to co wczesniej napisalam, wole zeby to byl ten zab:sorry:

hej dziewczyny :-) kurcze znowu osanio troche sie opuściłam w forum :zawstydzona/y::-:)eek::sorry:musze sie w koncu poprawic:-p
jak tam dziewczyny po pierwszym Mikołaju?fakt ze dzieciaczki male i jeszcze nie rozumieja no ale Mikolaj musiał byc! :) oczywiscie nie wypowiadam sie nawet na temat moich tesciow ktorzy chyba olali sprawwe i nic Julii nie kupili,na nas sa wielce obrazeni no ale dlaczego dziecko a tez cierpiec (????!!!!!) nie rozumie tego,no ale nie wazne.
niezle ze u niektorych juz ząbki wychodza,moja mała juz tez ma coraz twardsze dziąsełka i straaaaasznie się slini.:rofl2:
Pare dni temu moja Julia wpadła na pomsł ze moze sobie ssać kciuka,kurcze no nie chcialam tego,jak jej zakladam skarpetki na ręce to za chwile sa cale obslinione,a jak tylko zdejme to kciuk ląduje w buzi,a smoczka to Julia wypluwa za kazdym razem :eek:nie wiem jak ją oduczyc tego ssania:eek:

Ola dzielnego masz chłopaka, dwa zęby na raz to musiało mu być bardzo źle.:-(
U nas troszkę lepiej, tzn dalej ma gorączkę i straaaaaszny katar, ale już tak nie płacze. Boje sie, ze ten płacz to nie miał nic wspólnego z gorączką i gardłem tylko to był atak kolki:no::no:. Oliver prawie nie ma glosu, bo przecież płakał, a właściwie darł sie dwa dni. Teraz ciągle muszę być kolo niego bo go nie słychać. Wczoraj cały dzień prawie nic nie jadł, to mnie tak bolały piersi, ze płakałam. Mam nadzieje,ze mu już będzie tylko lepiej, bo spal w nocy i budził sie tylko na jedzenie.

ewelinakol dlaczego te dzieciatka tak musza cierpiec:-(ucaluj maluszka:tak:moj tez ma kolki:-(masz racje moze nie plakal od gardelka tylko przez to ch*******:wściekła/y:
Luxik dzielny Tomus:tak:musisz szczoteczke do zabkow zakupic:-)moj Karol dostanie zestaw do czyszczenia dziaselek:-D

Kasiu witaj !!!!U nas nie bylo zadnego Mikolaja,zapomnielismy poprostu..:sorry:, ale niedlugo swieta i moje urodziny--:-):-):-):-):-), odbijemy sobie.
A dlaczego ty nie chcesz ja oduczyc ssania kciuka??:eek::eek:przeciez w ten sposob dziecko sie uspakaja, w jakims artykule niedawno czytalam o przypadku dzieciatka ktore wiecznie plakalo, psycholog odkryl ze mama zabraniala ssania raczek zakladajac rekawiczki niedrapki,dzieciatko w ten sposob sie uspakaja, z czasem jej to przejdzie, nie zabrabraniaj jej tego:no::no:

Tomola
to rzeczywiscie ciezko by ci bylo:-(, ale to normalne , skoro twoj maluszek spi tak malo w dzien szybciej pada wieczorem:tak:, u nas odrotnie, w dzien spi czasem 3 godziny a wieczorem zaczyna zyc:sorry:,ale posluchalam waszych rad i zaczelam wczoraj normalnie buszowac po domu 2 godzinki wczesniej, maly sie obudzil a wieczorkiem juz o 22:30 zasnal:-)

Ewelina
moj maly jak sie nie budzi w nocy na jedzenie przez cala noc tez mam ten problem,laktator sie wtedy przydaje.Moj maly dzielny-fakt, nie ma goraczki, nie placze,nie marudzi, czasami sie budzi z byle powodu, nie sypia w dzien, dzisiaj jakos spokojnie spi-wyjatkowo.
Karolki masz racje z ta szczoteczka napewno sie przyda.:tak:i jakas masc, w razie gdyby go bardzo bolalo, nie wiem tylko jakie sa dobre, jak sie nazywaja, popytam w aptece.

reklama
Luxik to Ola?:-)chciałam ją oduczyc dlatego ze u mojego meza w rodzinie jest ciotka ktora do dnia dzisiejszego czasami ssie kciuka,nie chce zeby Julia ssała jak np pojdzie do przedszkola czy szkoły,zeby dzici sie z niej smialy,wiem moze wybiegam za daleko ale przez tą ciotke mojego męza sie boje,moze faktycznie jej to przejdzie z czasem:sorry:

Do góry