reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Witam mamusie :-) mam nadzieje ze niedziela wam milo mija :-)

Tak sobie czytam i stwierdzam ze podziwiam te z Was, ktore usypiaja dzidzi o 21 czy nawet o 22, ja bym nie dala rady. Nasz Szymcio je o 17, i potem najczesciej ma krotka drzemke, ok 30 min, a kapany jest o 19 - 19.30,potem znow cycus i o 20 najczesciej juz spi.
Aniulka, jak ja bym mojemu nie pozwolila od 17 sie zdrzemnac to do 19 nie wytrzyma taki jest marudny :no: Widac kazdy dzieciak jest inny, i dobrze, bo by inaczej nudno bylo ;-)

reklama
Hej!
Była dzisiaj u mnie pani doktor. Pytałam o to sadzanie dziecka bo mój Kuba jak chwyci ręce to się bardzo ładnie podciąga i główka mu nie zostaje z tyłu ale ona powiedziała że to za wcześnie i żeby go nie ciągnąć że ma jeszcze czas a teraz jeszcze kręgosłup słaby jest. Co mówią na to Wasi lekarze?

Jabuszko i marchewke mu podaje raz dziennie. ale zauwazyłam ze po butli dalej jest głodny chociaz je po 210 ml 5 razy w ciagu doby i dlatego pytam o wprowadzenie kaszek.

Tez sie zastanawiam nad tym sadzaniem.
Bo my juz naszego w ogole nie podciagamy za raczki ale on sie same podciaga i siada. Od dwoch dniu juz tak wlasnie robi, jak go trzymam na kolanach, ale w takije pozycji półleżacej, to on fik i juz siedzi :szok:

Mnie lekarz powiedział ze jesli dziecko chce siedziec to narazie zebym go kładla do fotelika samochodowego.Faktycznie tez sie bałam ze go bedzie bolał kregosłup ale jesli chce siedziec to mu nie zabraniac. Wiadomo ze tez nie mozna cały czas ale wtedy gdy ma ochote to czemu nie???

Klaudia kleik ryżowy dodaje się do mleka modyfikowanego czyli do tego co podajesz dziecku, mi pani doktor zaleciła płaską łyżeczkę na 100ml mleka możesz spróbować i obserwuj co się dzieje, aha nie przestrasz się bo na tych kleikach jest napisane po 4 m-cu! ale to są kleiki bezglutenowe! i jak mały głodny jest to można dodawać. A jakim mlekiem karmisz?

Jestem dziewczyny:laugh2:Karolki dzieki za pamiec:-)
Wczoraj bylismy na mazurach-stad ta nieobecnosc:tak:w samochodzie-dziecko anioł:-D
Ostatnie noce tez nie najgorzej ( tfu tfu ) zasypia po 20 w łózeczku,budzi sie na jedzonko 1-2 zasypia w łózeczku:szok::-D,budzi sie po 7,biore go do nas i czasem jeszcze do 9 pospi:tak:idealnie-oby tak dalej
Ewelia-raczej wszystko mozesz pomieszac-ale najlepiej owoce lub marchew:tak:
Klaudia-pod zadnym pozorem nie dawaj dziecku zwyklego mleka:no:modyfikowane-tylko:tak:

reklama
jeszcze jedno, dziś sprawdziła się u nas metoda smyrania Kuby koło uszka pieluchą tetrową, zasnął w 5 min!!! a przed karmieniem nie wydawał się śpiący i myślałam że znowu będzie cyrk. Trzeba smyrać tak jak litera C zaczynając gdzieś w połowie uszka i w górę. Spróbujcie i dajcie znać czy skutkuje, a ja mam nadzieję że u nas dzisiaj to nie przypadek :-)

Do góry