reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

raabit ja staram sie nadrobić form jak mała spi a ona to robi przeważnie rano10-11:) a co do dziąseł to jaj jeszcze nie podaje małej nic ale szczoteczki takie juz kupiłam:) bo też słyszałam,ze powinno sie "płukać " dziąsła po takim jedzonku.

reklama
tak dokładnie o takim:) ja mojej juz daje do gryzziennia:)
zauazyłam ,że moja mała od 2 tyg jak lezy na plecach to wychyla głowke do tyłu az prwie robi mostek i obserwuje co tam za nią jest.czy wy tez tak macie??

hej
Macius własnie śpi więc mamusia ma chwilkę dla siebie hihi wczoraj tyle wrażeń bo przyszedł "prawdziwy"Mikołaj że jeszcze dzis chyba przeżywa, myślelismy że sie wystraszy i bedzie ryk ale chwilke wytrzymał i dopiero później zaczał płakać no ale i tak był dzielny :)

zastanawiam sie jak moje dzidzi zareaguje na cos nowego do jedzonka, wasze dzieciaczki juz po marchewkach, jabłuszkach a mój bączek nawet herbatki ani w ogóle wody w buźce nie miał tylko cyc i cyc! nawet na kolki żadnych specyfików nie miał bo nas to ominęło :) ale on dopiero skończył trzy miesiące więc jeszcze zaczekamy

Madziara na pewno wszystko będzie dobrze będziemy trzymać kciuki za was a w szczególności za małego Nikodema na pewno będzie dzielny!!

fiolka mój mały tez takie mostki robi hehe szczególnie podczas przewijania tak sie wygina że patrzy co jest na tapecie za nim

raabit co do dziąsełek u dzieci to jeszcze pamiętam ze szkoły rodzenia aby po karmieniu nawinąć na palec gazik i delikatnie wytrzec dziąsła z zewnątrz i wewnątrz z nadmiaru mleczka sama co prawda tego nie robię ale tak jakoś mi to w głowie zostało wydaje mi się że takiem dzieci są jeszcze za małe za szczoteczki nawet gumowe. no nie wiem.

dziewczyny mam jeszcze pytanie czy wasze dzieciaczki tez sie budza z płaczem? mój mały w nocy to nie ale w dzień jak sobie śpi to nagle zaczyna przeraźliwie płakać i sie budzi nie wiem czy to jakieś koszmary czy co!!

Cześć dziewczynki.
Jakoś za często mnie tu nie ma, ale naprawde nie mam czasu, nie wiem jak wy sobie czas znajdujecie.
Co do jedzonka to my jabłuszka próbowaliśmy i bananka -pyszne mniam mniam się okazało :)
Te mostki to chyba normalka u maluchów, bo moja Ola też tak robi.
O czyszczeniu dziąsełek też słyszałam, ale teraz tego nie robie. Czyściłam jej w pierwszych dwóch miesiącach jak miała pleśniawki. Niebawem powrócimy do tego zwyczaju.

Aniulka co do płaczu po obudzeniu to na szczęście u nas tego nie ma. Zawsze jak się malutkie gapki otwierają to rozglądają się na około czy jest ktoś obok jak tylko pojawi się twarz mamy lub taty pojawia się uśmiech "pełną gębą" :-D aż serducho się raduje :-)

Gosia unas to samo uwielbiam te momenty jak Piotrek zaczyna sie wiercic podchodzi sie do łóżka a tu wielki usmiech:-D:-D
I tez sie wychyla do tyłu szczególnie na macie:tak:

Filip w nocy dzisiaj obudził sie 3 razy z płaczem, tzn płakał przez sen i jak go na ręce wzięłam to też nie mógł dojść do siebie. W dzień też raz tak zrobił
Mam za to okropny problem z wychodzeniem na spacer. Nie da razdy i juz. Ryczy za każdym razem, nawet juz mi sie próbować nie chce. Na śpiąco juz sie nie udaje ubrać, budzi się przy tym. wychodze tylko przed dom, po 10 minutach powrót. Może jak zacznie siedzieć i spacerówkę na siedząco ustawię to bardziej mu będzie pasowało - a jak nie to byle do lata :szok::-(

mój Maciek tez sie fajnie uśmiecha jak rano po przebudzeniu podchdzę do łóżeczka taki piękny uśmieszek że az sie chce wstawac :)
gorzej własnie jak w ciagu dnia sobie robi drzemkę

reklama
Szymcio czasami tez sie budzi z placzem, ale tylko w ciagu dnia, nie wiem moze sie czego wystraszy albo mu sie cos przysni, bo czasami obudzi sie i lezy kilka minut, obserwuje, gada do siebie, a czasem to ryk

Moje dziecko przed chwila sie obrucilo z brzuszka na plecki, pierwszy raz!!! ALe ja tego nei widzialam :-(

Do góry