Karolina pocieszyłaś mnie dzieki za radew sumie to pamietam że na brzuszku tez nie chciał za bardzo podnosic i jak mu sama ręka troche pomogłam i zobaczył swiat z innej perspektywy to juz zadzierał łepek to moze teraz tak samo zrobieide ćwiczyć bo właśnie wstał i leży na macie wiec po drzemce ma siłę
reklama
Natalia - Karolina ma racje. Przeciez skad Piotrus ma wiedziec ze tak mozna:-). ja na poczatku polozylam na duzej podusi tak az pod plecy ze byla prawie polsiedzaco i wtedy zaczela podnosic bo bylo jej latwiej a po kilku dniach zaczela zupelnie z plaskiego. Teraz to juz tak polsiedzaco to klasc jej nie mozna bo sama wstaje. Probuj. Napewno jak pozniej napiszesz to napiszesz ze Piotrus podnosi glowke i ze to nawet lubi:-)
Ja się pochwale, że mój Nikodem jak go raz chwycilam za rączki to się tak podciągnął, ze usiadł, ale widać było że to jeszcze jest dla niego meczące. Poza tym bardzo ładnie bawi się zabawkami zawieszonymi na stojaczku. Upodobał sobie szczególnie jedna zabawkę i tak długo ją ciągnie az uda mu się ją ściągnąć a potem oczywiści wpycha ją do buzi
Niestety mam i mniej wesołe wieści. W styczniu idziemy na zabieg przetkania kanalika łzowego. Jest to zabieg w uśpieniu jak określiła pani doktor. Trochę się tego boję.
Niestety mam i mniej wesołe wieści. W styczniu idziemy na zabieg przetkania kanalika łzowego. Jest to zabieg w uśpieniu jak określiła pani doktor. Trochę się tego boję.
kozica
mama Jakuba i Juliana
dzięki za rady dziewczyny. Ja podaję nutramigen więc dokarmianie odpada a herbatkę koperkową też podaję i nic nie pomaga :-( ale mam jeszcze pytanie do tych z Was które stosowały SAB SIMPLEX (chyba tak to się pisze :-) ) czy to lekarstwo ma też w swoim składzie dimetikon? bo jak tak to działa tak jak Espumisan który nam nie pomógł i nie warto kupować czegoś nowego tak sobie pomyślałam...
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Esputicon, Espumisan i Sab Simplex to to samo tylko w roznych proporcjach sa substancje czynne.
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Zwracam honor
Espumisan: substancja czynna-symetykon-mieszanina dimetykonu i dwutlenku krzemu (96:4) 40 mg
Esputicon:1 kaps. zawiera 50 mg dimetikonu. 5 g granulatu zawiera 150 mg dimetikonu. 1 g kropli zawiera 980 mg dimetikonu (1 kropla zawiera 20 mg dimetikonu).
Sab Simplex: zawiera w jednym mililitrze 69,19 mg Simeticonu
Espumisan: substancja czynna-symetykon-mieszanina dimetykonu i dwutlenku krzemu (96:4) 40 mg
Esputicon:1 kaps. zawiera 50 mg dimetikonu. 5 g granulatu zawiera 150 mg dimetikonu. 1 g kropli zawiera 980 mg dimetikonu (1 kropla zawiera 20 mg dimetikonu).
Sab Simplex: zawiera w jednym mililitrze 69,19 mg Simeticonu
Podziel się: