reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kira ja widze to samo co mrozik:-D:-D:-D
mrozik moze zmien na fotelik 0-13kg lub 0-18kg sa tez takie pollezace:sorry2:bo cos kiedys pisalas ze masz do 9 kg;-) ja mam do 13 kg i jest spory a jak wyjme wkladke dla noworodkow to jeszcze wiekszy bedzie:-)mam zamiar go na wiosne wpinac w stelaz zamiast spacerowki:tak:

reklama
Karolki a to Ty jeszcze uzywasz wkladki dla noworodke? My tez mamy fotelik do 13kg, uzywamy go w domu, no i juz ponad miesiac bez wkladki. Kurcze moze za wczesnie ja usunela :-(

Kira no to mnie troche uspokoilas z ta temperatura, bo my mamy 21- 22 stopnie, bo nie mamy mozliwosci jakos bardziej jej zwiekszyc,a dzis uslyszalam ze znajoma kapie przy 26 stopniach i sie zestresowalam.

tomola moze zle to nazwalam:-) to nie jest taka wkladka z waleczkiem nad glowa:-)tej mozna nie wyciagac do konca uzytkowania:-Djest wtedy bardziej miekko:tak:

Oj ciężko za wami nadążyć przez ten brak prądu u mnie :-) tyle się tu dzieje :-)
Tomola ja do kąpania mam min. 23stopnie a czytałam w M jak mama że optymalna temperatura to 22-25 st. ale jak twój syn jest od początku do takiej niskiej przyzwyczajony to może wszystko ok i nie powinnaś się tym martwić ;-)
Mój Kuba ma dziś dzień na spanie spał już od 9.30 do 12.30 a teraz od 15.45 zobaczymy do której...szkoda że w nocy tak nie śpi :-( pewnie znowu po kąpaniu będzie walka... jak się w nocy przebudzi to smok nie działa ani przewracanie na boczek :-( musi być butla i to z mlekiem bo herbatka nie starcza... a o 5 i tak jest pobudka... buziaczki dla Wszystkich dzieciaczków i do usłyszenia jutro po południu!

Tomola-nie ma czym sie stresowac,ja akutart mam taka temp a inni od urodzenia kapia w 26-ja nie uwazam zeby 22-23 stopnie byly za niska temp:tak:

Karolki - okazuje sie ze ten fotelik jest właśnie do 13 kilo, będę na taki do 18 musiała zmienić, podobno kolega z pracy męża nam ma pożyczyć - wypróbujemy
ja nigdy nie sprawdzam jaka jest temp w pokoju :no::zawstydzona/y:

ja sprawdzam tylko temp wody:-D kapiemy malego w lazience w duzej wannie potem przenosimy przez korytarz do jego pokoju a wszedzie jest inna temp:tak:w lazience najcieplej wiec zawijam go nw recznik i w kocyk jak przenosze:-)bo jednak wentylacja jest w lazience i jak otwieram drzwi to nawet w naszej saunie jest maly przeciag:-D

Janbor ja tez mm problem z mała aby mogła sie przewracać . Na brzuszku juz polubiła leżec ale mamy teraz inny problem . Jak leży na plecha i bierze się ją za raczki to głowa zostaje w tyle i nasz pediatra skierował nas do neurologa bo może to byc coś z tarczyca i na prześwietlenie głowki :( Pytała się czy duzo kładziemy ją na brzuszku bo to ważne ijęsli ona nie chce to ją zmuszac bo będą póżniej problemy z mięśniami. Na szczęście na brzuszku dobrze leży tylko,zeby tak chciała jeszcze sie przewracać i podnosić głowke jak jest na plecach.
Janbor my też jeszcze nic nie wprowadzałyśmy i lekarz powiedział,ze jak mała skończy 5-cy to zaczniemy wprowadzać także ja sie jeszcze wstrzymuje:).

mam pytanie!
Wiecie może czy jak dziecko ma kolki to płacze cały czas? Bo mój Kuba od kilku dni po wieczornym karmieniu płacze (ryczy) ok. godziny ale uspokaja się tak na 2-3 min i na nowo, sama nie wiem co o tym myśleć. Masaże nie pomagają, Espumisan też nie, ciepła pielucha-nie!

reklama
Ale sie dziewczyny rozpisalyscie;-)
Kira - dzisiaj przeczytalam za jak dziecko chce jesc czesciej niz ostatnio to moze to oznaczac ze czas zaczac wprowadzac nowe produkty, i jeszcze jak interesuje sie jedzeniem "doroslych" to tez.
wogole z tym zywieniem to dziwnie pisza, jak dziecko jest na piersi to zalecaja karmienie piersia przez pol roku ale pisza tez zeby od 4 miesiaca dawac kaszke glutenowa do zupki:confused::baffled: A ja juz jestem zielona z tym wszystkim.
Tomola - my tez mamy nie za wysoka temp do kapania, bo kapiemy w pokoiku jakos tam mala sie przyzwyczaila i gdyby byla wieksza to potem do spania by byla za wysoka:-p
Co tam jeszcze...
Kozica - z opisu wyglada ze to kolki, slyszalam ze czasem na kolki to nic nie pomaga i same musza przejsc. Sprobuj jeszcze herbatke koperkowa dac tak troche wczesniej niz przewaznie ma atak
Pisal ktos jeszcze o danonkach, nie pamietam kto, to chyba rzeczywiscie troche na to za wczesnie, bo to przeciez mleko krowie a dzieciom to raczej nie bardzo takie mozna dawac. wiem ze sa danonki bezpieczne dla np alergikow ale to chyba raczej takich starszych. Ale moge sie mylic, jak cos to poprawcie mnie:-p

Do góry