reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

mrosik moja też jest na cycu i strasznie rośnie. Nasz pediatra powiedział,ze głowka jest mniejsza od tułowia co rzadko ise zdarza le przy dzidziach karmionych piersią czasami tak jest :) My fotelik tez musimy zmienić bo jak ja ubiore w kombinezon to do fotelik już sie nie mieści a mam taki do 9 kg a mała wazy 7,5 ale za to jest szeroka w barach ;)
kozica towygląda na kolkę :( my małej zaczęliśmy później podwac sab i tak do połowy butelki potem odstawiłam wszytko i wszytko przeszło i kupki się unormowały .Odpukać teraz nie mamy problemów z wypróżnianiem sie i baczkami:)

reklama
Kozica - a ty karmisz piersia bo juz nie pamietam , bo nieraz dzieciaczki po kapieli dostaja wilczego apetytu i nie moga sie najesc to moze i Kubus tak ma. Moze jeszcze troche niech poje jak tak krzyczy. A jak nie chce juz jesc to moga byc te nieszczesne kolki:no:

tomola u nas w mieszkaniu jest 21-22 i tak mamy przy kapieli:) jak była większa temp. to mała w nocy częściej sie budziła

cześć dziewczyny

wstawilabym zdjecie mojej Dominiki ale nie wiem jak :zawstydzona/y:
ja daje córeczce zupke codziennie (sama robie) i deserek (jabłko i banan)
Wkurzylam sie, bo kupilam kaszke ryzowa, a tam cukier cholerka. Postanowilam kupowac zwykle kaszki czy tam kleiki i bede czasem jak wrzucac troche rozpackanego banana i tez bedzie smakowa kaszka.

Wyobrazcie sobie, ze moje dziecko rano nigdy nie chce jesc, wiec postanowilam odciagnac mleczko i wrzucic kaszke i zjadla lyzeczka. Szok, a tak to by pewnie zjadla dopiero mleczko za 2 godziny z cyca jak zwykle.

Robicie prezenty na swieta dzieciaczkom? Co dajecie?
ja mysle kupic taka pilke gumowa, co mozna na niej skakac takze i siedziec.

Laura my malutkiej kupilismy słonia od 3m+ i to był traf w dziesiątkę:)a co do wstawienia zdjęc to musisz wejsc w ustawienia i tam są opcje takie jak np edytuj podpis:)

Laura - zeby zalaczyc zdjecie to jak piszesz odpowiedz na gorze jest taki spinacz( jest czcionka, liteka A, buzka a po niej wlasnie spinacz) i na yen spinacz klikasz i mozesz zalaczyc zalacznik,
Co do prezentow to ja myslalam nad jakas fimnastyczna mata taka swiecaca 3 w 1 ale zastanawiam sie tez nad takim slonkiem jak fiolki

za nami noc wierciocha:wściekła/y:krecil sie ale do 8 dolezelismy:tak:potem wstal zrobil kupe i ok:-)nadal obserwujemy temp bo rano bylo znow 37 a pokaslywanie jest glownie rano i jak klade go na brzuch:szok:chyba slina sie wtedy krztusi...:dry:

Dzisiaj Zuzia zrobila cos nowego. "Zaprykalam" do niej ustami:-)a ona sie skupila mocno i tez zaprykala, strasznie sie przy tym uslinila. pozatym smieje sie od kilku dni na glos i strasznie calusy w goly brzuszek lubi. A tez zauwazyliscie u maluszkow ze probuja z tej sliny co im wylatuje robic babelki:confused: Smiesznie to wyglada. Ach te maluszki coraz bardziej rozkoszne sie robia:-p
U nas tez kupa rano byla i wczoraj, jak nigdy

u nas kupka dzis tez zaliczona z rana:tak:
Ewelia bąbelki ze sliny Piotrek też robi a czasem to aż sie zapieni :-D

Martwi mnie troche to że Piotrek jak leży na pleckach nie trzyma główki jak go biore do siadu...ostatnio na szczepieniu doktor skwitowała tylko że leniuszek i juz ,bo na brzuchu ładnie podnosi ale jak tak bedzie dłuzej to pójde sie podpytać...

reklama
ja po tym co wieczorem fiolka napisala sie pozadnie wystraszylam bo Karol tez nie podnosil:szok:rano jak tylko wstal wzielam go za raczki a glowa zostala :no:
ale chlopak sie szybko uczy po kilku probach zalapal ze tak mozna i jak go po godzinie pociagnelam to lepek pociagnal az do siadu:-D Natalia poprobuj pare razy a zobaczysz - Karol do dzis to z 5 razy tylko podniosl:tak:a dzis ladnie kilka razy z rzedu.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry