Hej dziewczyny mam pytanko podajecie swoim maluszkom danonki, bo ja spróbowałam i malutkiemu bardzo zasmakowały i przedewszystkim mu nie szkodzą je aż mu sie uszka trzęsą a przy tym ślicznie brudzi sobie buzke spróbował też jedzonka ze słoiczka marcheweczke polubiłale jak spróbował ziemniaczki za szpinakiem to wypluł wszystko i się popłakał.
reklama
chciałam sie Was jeszcze zapytac jak to jest u Waszych dzieciaczków z kupkami znaczy co ile robia i jak sie zachowuja jak nie robia np. dluzej.Pytam bo Amelka czasem zrobi raz na dwa dni aczasem juz po jednym dniu jest okropny placz wlasciwie wrzask i jak jej w koncu nie pomoze masowanie brzuszka i unoszenie nozek to prowokuje kupe i wtedy to czasem dwie pieluchy zapelni tyle tego w niej jest i tak jak wspominalam wyzej kupa jest zielona, gesta i smierdzaca.
Pomozcie bo ja juz jestem glupia z tymi kuopammi i brzuchem malej
Pomozcie bo ja juz jestem glupia z tymi kuopammi i brzuchem malej
Adas tez sie drapie-czasem tak porzadnie
Widze ze nie uzyskam pomocy od Was-widocznie tylko ja tak mam:-(
Janborku-herbatka Bobovita jabłkowa z melisa-do kupienia w kazdym sklepie praktycznie:-)
Breeze-ja nie daje Danonków gdyz uwazam ze na to jest stanowczo za wczesnietakie rzeczy uczulaja,bede wprowadzac dopiero po 10 msc-tak jest najbezpieczniej-ale kazdy robi jak uwaza-dobrze ze maluszkowi nie zaszkodzilo ale obserwuj
Widze ze nie uzyskam pomocy od Was-widocznie tylko ja tak mam:-(
Janborku-herbatka Bobovita jabłkowa z melisa-do kupienia w kazdym sklepie praktycznie:-)
Breeze-ja nie daje Danonków gdyz uwazam ze na to jest stanowczo za wczesnietakie rzeczy uczulaja,bede wprowadzac dopiero po 10 msc-tak jest najbezpieczniej-ale kazdy robi jak uwaza-dobrze ze maluszkowi nie zaszkodzilo ale obserwuj
Kira może Adas ma teraz po prostu taki okres kiedy wiecej potrzebuuje w nocy zjeśc, może rosnie i dlatego.Nie mam innego pomysłu ale wiem, że niektore dzieciaczki tak maja a Twoj kawaler to kawał chłopa wiec moze wiecej potrzebuje tylko szkoda ze w nocy ale zauwazylam ze moja Amelka tez tak czasem ma, że potrafi zjesc na noc 200 ml mleka a za 4 godziny sie juz wierci i jest glodna a czasem (tak jak dzis) je malo co.Dzis np juz trace cierpliwosc bo zjadla o 9 ledwo 120 a teraz jej daje a ta pomymlala 70 i juz nie chce tylko pluje i sie kreci
Luxik
:)
Juz raz napisalam i mi skasowalo!!!
Kira nie jestes glupia!!!!!!!!!!!!!,moim zdaniem jesli sie budzi co 4 godziny to jest bardzo normalne,a moze sprobuj mu wiecej dac do jedzenia przed spaniem, moze te 150ml to dla niego za malo??Nie mozemy tez zapominac ze nasze kruszynki zmieniaja sie teraz z dnia na dzien, przeczekaj ten czas, napewno znowu zacznie dluzej sypiac
Ewelia moj maly wczoraj mial taki dzien, poszedl spac o 00:00, przebudzil sie na jedzonko okolo 7:00 i dalej spal do 12:00potem godzinka marudzenia i znowu poszedl spac
Karolki a moze popowieszaj mokre reczniki, nawilza troche mieszkanie, to nie zdrowo dla malego jek jest tak goraco
Janbor ty sie nie martw ze twoja niunia nie przewraca sie na boczki i nie chce na brzuszku lezec, kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie, jesli lekarz swierdzil ze malenstwo zdrowe to pozostalo ci tylko czekac az sama zacznie ci fikac
odnosnie kupek,moj maly raz nie robi 2 dni, raz potrafi 2 strzelic w ciagu godziny, raz rano raz wieczorem, roznie,sa czasami zielonkawo zolte i maja zapach nieswiezego jogurtu, czasami sa wodniste czasami jak plastelina, czasami jak dzem
nasz Tomek tez nalezal do dzieci kolkowych, z kupkami miewal czesto problemy, plakal i prezyl, cisnal jakby chcial kupka zrobic i mu nic nie szlo, czesto pomagalam mu termometrem, od jakiegos czasu jednak wszystko sie wyregulowalo,z czasem i twoja niunia zacznie produkowac takie kupale ze ho.
Kira nie jestes glupia!!!!!!!!!!!!!,moim zdaniem jesli sie budzi co 4 godziny to jest bardzo normalne,a moze sprobuj mu wiecej dac do jedzenia przed spaniem, moze te 150ml to dla niego za malo??Nie mozemy tez zapominac ze nasze kruszynki zmieniaja sie teraz z dnia na dzien, przeczekaj ten czas, napewno znowu zacznie dluzej sypiac
Ewelia moj maly wczoraj mial taki dzien, poszedl spac o 00:00, przebudzil sie na jedzonko okolo 7:00 i dalej spal do 12:00potem godzinka marudzenia i znowu poszedl spac
Karolki a moze popowieszaj mokre reczniki, nawilza troche mieszkanie, to nie zdrowo dla malego jek jest tak goraco
Janbor ty sie nie martw ze twoja niunia nie przewraca sie na boczki i nie chce na brzuszku lezec, kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie, jesli lekarz swierdzil ze malenstwo zdrowe to pozostalo ci tylko czekac az sama zacznie ci fikac
odnosnie kupek,moj maly raz nie robi 2 dni, raz potrafi 2 strzelic w ciagu godziny, raz rano raz wieczorem, roznie,sa czasami zielonkawo zolte i maja zapach nieswiezego jogurtu, czasami sa wodniste czasami jak plastelina, czasami jak dzem
nasz Tomek tez nalezal do dzieci kolkowych, z kupkami miewal czesto problemy, plakal i prezyl, cisnal jakby chcial kupka zrobic i mu nic nie szlo, czesto pomagalam mu termometrem, od jakiegos czasu jednak wszystko sie wyregulowalo,z czasem i twoja niunia zacznie produkowac takie kupale ze ho.
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Kira - ja ci nie pomogę, bo dla mnie 4 godziny to baaardzo długa przerwa. Filip przeważnie budzi się tak - zasypia o 20 po kąpaniu, wstaje o 23:30 (to jego najdluższa przerwa), póxniej koło 1, 3, a później to różnie, albo co rusz się budzi albo o 5. Ale ja karmię tylko cycem.
dzieki Luxik cały czas zyje nadzieja, że to sie kiedys w koncu unormuje i przestanie miec mala te problemy, no bo przeciez cale zycie jej nie bede musiala prowokowac tej kupy i kiedys musi sama zaczac ją robic:-) dobrze, ze u Ciebie sie to uspokoiło bo wiem, że bylo ciezko ale rozumiem Cie bo przeszlam przez to samo z moja mala.Teraz znowu marudzi z jedzeniem a o spaniu w dzien to nie ma raczej mowy, choc wczoraj spala dwa razy po 1 godzinie i to wielki sukces bo zwykle 15/20 minut i po spaniu:-)
A co do przewracania i cwiczenia to tez mysle ze z czasem sama do tego dojdzie, nic na siłe:-)
a czy wasze dzieci jak spia to tak im harczy w gardle?? bo mojej Amelce tak jakby nie mogla sie wykrztusic i nie wiem co to moze byc, bo raczej suchego powietrza nie mamy odkad kupilismy nawilzacz.MOze to jakas alergia???
A co do przewracania i cwiczenia to tez mysle ze z czasem sama do tego dojdzie, nic na siłe:-)
a czy wasze dzieci jak spia to tak im harczy w gardle?? bo mojej Amelce tak jakby nie mogla sie wykrztusic i nie wiem co to moze byc, bo raczej suchego powietrza nie mamy odkad kupilismy nawilzacz.MOze to jakas alergia???
Ola dzieki:-)ale On czasem nawet tych 150 nie dokonczy,ale moze faktycznie przeczekac-w koncu musi byc lepiej;-)
Janbor w ciagu dnia Adas tez róznie jea z tymi kupami to ja juz nie wiemAdas tez roznie robi-gdzies wczesniej pisalamdopoki nie ma krwi to sie nie martwie
Janbor w ciagu dnia Adas tez róznie jea z tymi kupami to ja juz nie wiemAdas tez roznie robi-gdzies wczesniej pisalamdopoki nie ma krwi to sie nie martwie
reklama
Podziel się: