reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Fiolka - ale ten wasz slonik jest WIELKI, fajna sprawa tylko ciekawe czy uda mi sie cos takiego dostac.:dry:
To chyba rzeczywiscie pogodowe cos z tym spaniem, ja sie polozylam na chwilke z Zuzia bo marudzila i przespalismy chyba 3 godziny, pozatym zauwazylam ze ostatnio tez jest wiecej senna i nie moze sie juz doczekac wieczoru, kapania i spania. Ja sobie tak myslalam ze to dlatego ze wiecej aktywnie spedza czas, ciagle cos robi, wyma****e raczkami i nozkami, lapie zabawki, do buzi bierz, na brzuszku duzo lezy i probuje sie przekrecac a dla takiego malucha to wszystko meczace. No i podczas snu dzieci zapamietuja to czego nauczyly sie w dzien, a wiec niech sobie spia:-p na zdrowko:-p.

reklama
witajcie kobitki:-)
czy Wasze dzieci tez drapia sie po buzi?:-(Karolowi do tej pory to sie rzadko zdarzalo a dzis rozoral sobie caly policzek:szok:az sie czerwone zrobilo dookola:confused: wyglada jakby wrocil z jakiejs bitwy:laugh2:paznokcie obcinam mu dosc czesto a i tak cos tam wynalazl:-)

Ewelia on aż taki duży to nie jest ;) Ale za to ile radości dla małej gdy odkrywa,że każda nóżka inaczej oddaje głosy a najbardziej lubi szarpac uszy bo szeleszczą ;)
Karolki moja mała już się nei drapie ale za to wkłada paluszki do oka:) czasami ma takie czerwone,że aż to przeraża :)

Filip bardzo się drapie, juz nie raz mu krew nawet leciała. Nawet na udach jest podrapany - pazurkami u stópek. Te obcinałam dopiero raz, bo nie miał długo co obcinać - teraz za to mu tak urosły , a ja nie mam mu jak obciąć, bo muszę na śpiąco - inaczej nie da sie za stopy złapać, tak nimi wywija, a śpi znowu tak czujnie, ze jak tylko mu sie co z nóżek ściągnie to się budzi :rofl2:
Oczka tez ma zaczerwienione, bo bardzo trze jak mu sie spać chce, jeździ wtedy łapeczkami bo oczach w tą i z powrotem
Byliśmy na wizycie kontrolnej z rana. Chodzę teraz z małym do lekarki do której chodziłam jak sama byłam mała. Super babka, (tfu tfu żeby znowu nie zapeszyć). Niestety - powiedziała że może mieć skłonności do takich zachowań jak teraz - podobno tłuściutkie dzieciaczki tak mają. Kazała co 2 godziny psikać sterimarem. przepisała mu wziewy - jeden homeopatyk co już go mam stosowac i 2 inne gdyby kaszel nasilony był i męczący. Pozyczyła nam nawet tubę do wziewów. Pokierowała co i jak ze szczepieniami. Pierwsze co powiedziała o katarku - czy nie jest przegrzewany, czy w mieszkaniu nie za gorąco, czesto wietzryć, nawilżać nosek i powietrze. Jesli by miała to być alergia to wywalić z pokoju dywany, zasłonki, maskotki. Mozna ze 2 zostawic co najbardziej lubi i raz w tygodniu do lodówki na 2 godziny (pranie odpada). Walczymy z roztoczami - zobaczymy czy to coś da.

Karolek tez pokasluje wczoraj i dzis ma 37.0 stopni - ale to chyba normalna temperatura u dziecka??? norma to chyba od 36.5 - 37.0???

Moj mial wczoraj 37,7 , slyszalam ze taka temperatura tez jest normalna u niemowlat, nalezy sie martwic kiedy przekracza 38,5, tak mi lekarz powiedzial, czpoki na goraczke kazal dawac od 38,5.Ale teraz to juz kurcze sama nie wiem :baffled:

Luxik 37.7 to nie goraczka a stan podgoraczkowy - do obserwacji:tak:nic sie faktycznie nie podaje :tak:zle to raczej nie norma:no:
ja rozebralam malego z rajstopek i ma juz 36.4 - u nas w domu jest sauna powtarzam po raz kolejny:no: a kaloryfery wylaczone:tak:ale rury ide w podlodze i grzeja jak nie wiem:-(a musze jeszcze miesko wrzucic do piekarnika i nie wiem cobedzie jak jeszcze on zacznie grzac:szok::szok:
unikam nawet prasowania zeby nie nagrzewac;-)a my w mieszkaniu nie mamy drzwi tylko cos ala labirynt:-Dwiec z czestym wietrzeniem musze uwazac przy malym.

37 stopni u małych dzieci to jeszcze nie temperatura. Więc spokojnie. Ale skoro ma kaszelek to lepiej obserwować.
Mój na razie jakoś się trzyma ale daje mu zapobiegawczo Cebion bo u mnie w domu niestety Agatka chora :(

Karolki współczuje wam w takim upale siedziec chyba mnusicie kupic jakiś ochładzacz powietrza ;) ale za to mnei płacisz za ogrzewanie??;)
Na szczęscie nasza mała nei ma wysokiej temperatury :)

reklama
Cześc dziewczyny :-) wlasnie mala zasnela w foteliku i mam chwilke zeby Was poczytac no i jestem troche w szoku, ze juuz podajecie swoim maluszom marcheweczke, jabluszko...:szok:ja to nawet o tym nie myslalam bo my to mamy caly czas kupkowy problem i az sie boje wprowadzac nowe pokarmy.Myslalam o tym zeby dopiero ok 6 miesiaca zaczac cos dawac znaczy jakies jabluszko itp. a tutaj prosze:rofl2:

Bardzo Wam tez zazdroszcze aktywnosci maluchow bo moja ksiezniczka w ogole na brzuchu nue chce lezeca o przekrecaniu z brzucha na plecy mowy nie ma:no:nie wiem jak ją zachecic bo bardzo sie zlosci.Co do spania to bywa roznie, zasypia z reguły sama w lozeczku po kapaniu ale czasem strasznie sie wydziera i chce zeby ja lulac.Postanowlam jednak nie dawac za wygrana i uspokajam ją w lozeczku az w koncu zasypia z pielucha na oczach:-) spi tak do 2 czasemi 3 do karmienia a potem to sie juz wierci we snie i gniecie do rana znaczy 5/6 kiedy to trzeba ja masowac i podnosic nozki zeby sobie mogla baka puscic.

Co do kup to ma bardzo geste i zielone no i niezbyt ladnie pachnace ale to pewnie dlatego ze juz tylko dwa razy dziennie je moj pokarm a tak to BEBILON HA, tylko, że teraz kiedy juz bedzie miec 4 miesiace to trzeba wpowazic kolejne mleko i wlasnie nie wiem jakie.

Kira przerazilam sie jak przeczytalam historie o tym zaatakowanym facecie:no:dobrze, że sie przeprowadzacie, bo to az strach gdzies wyjsc w takiej okolicy.Powiedz mi kochana co to za hebatka ta jablkowa z melisa, ktora dajesz Adasiowi i gdzie ja moge kupic???

Jesli chodzi o katary to u nas jak na razie spokoj, kupilam ostatnio nawilzacz powietrza i wylaczylam grzanie bo non stop bylo 25 stopni w domu a mala cala mokra jak spala.Pryskam jej do noska sterimar i czasem odciagam glutki frida i jak na razie nie ma mamy problemow.

życze zdrowka wszystkim maluszkom i ich mamusiom i sorki, że sie tak rozpisalam ale nie zawsze moge zagladac na forum a jak juz moge to nadrabiam ile wlezie:-) wiec wybaczcie jesli zanudzam.

Do góry